LCHF-tips
Nu är jag ingen strikt LCHF-fanatiker, men jag har hittat ett sådant gott bröd som är lättbakat. Tycker att det svåra när man ska minska på kolhydrater är just att vara utan bröd. Men, som sagt, nu behöver man inte det längre. Jag smakade det första gången när vi hade matlagningskväll hos Jessica senast och blev helfrälst. Har bakat det flera gånger efter det.
Recept på knäckebrödet:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 dl majsmjöl
0,5 dl olja,
2,5 dl kokande vatten
½-1 tsk havssalt
Blanda samman allt och låt stå en stund innan degen plattas ut på bakplåtspapper. Blir degen för lös tillsätt ytterligare majsmjöl. Skär de i fyrkanter innan de gräddas i 150 grader i ca. 1 timme. Låt de stå ytterligare ett par timmar i ugnen i eftervärmen. Bon Appetit!

Kommentarer
Trackback