Avsked!

Vad tråkigt det är att ta avsked av våra fina döttrar. Vi har alltid så roligt tillsammans och jag kommer sakna er oerhört. Ni är mina solstrålar och jag är så stolt över er. Puss på er mina darlings <3
 

Partytime!

Äntligen var vi alla samlade efter sommaren på vårt favoritställe WIP i Bangsar. Vi var rekordmånga och med barn, besökare och några nya ansikten var vi över tjugo personer. Efter en god indisk middag, många Mojitos och Daiquaries blev vi danssugna och åkte vidare till Changkat och Havanna...Det var inte lätt att ta sig fram eftersom Malaysia firar sin 57 åriga självständighet idag och hela stan var ute för att hylla. 
 
Tack till Tarja för alla fina foton. Själv hade jag glömt kameran hemma.
 
 
 

Mysiga Chinatown!

Mitt i gyttret på Petaling Street i Chinatown har vi vårt kinesiska favorithak. Man sitter på små plastpallar och äter mycket vällagad och god kinesisk mat på plasttallrikar med gaffel och sked. (Kniv används sällan.) Här har vi friterade räkor i sötsur sås, kyckling med chilli och kaylan (kinesisk salladsblad) i vitlök. Den sköna atmosfären med alla människor, trängseln, shoppingstånden, lukterna och alla ljud har jag svårt att beskriva. Den måste helt enkelt upplevas!
 

Massage

För att orka med i tjejernas shoppingtempo var vi bara tvungna att ta en skön och välbehövlig fotmassage. En halvtimme för 50 kronor. Själv föredrar jag Reflexology som är en akupressur under fötterna. Första gången gjorde det ont överallt, men nu har jag ingen smärta. Det är fortfarande inte lika njutbart som en massage men det ger effekt. Hans och Amanda provade en gång i maj men de pallar inte smärtan...
 
 

Starbucks

Vi behöver lite vätskepauser emellanåt och jag har hittat en ny favorit, Icecoffee med vanilla. När det är varmt ute är det gott med något kallt även om asiaterna själva till exempel dricker sitt vatten rumstempererat.
 
 

Mer shopping'

Idag stod Chinatown på agendan. Efter lite kinamat var vi redo för klockor, solglasögon, mobilfodral, skooor och vääääskor. Pruta, förhandla, pruta och förhandla och till slut möts man och bägge parter känner sig relativt nöjda.Tjejerna strålade av glädje och shoppingkassarna blev tyngre och tyngre.
 
 

Ännu mer matupplevelse!

Vi fortsätter med att göra restaurangbesök. Ikväll valde vi seafoodbuffé på Shangri-La Hotell. Innan sommaren var Bangsarladies där och åt en buffélunch och det var fantastiskt gott. Den här gången kom det tyvärr inte upp till samma nivå, men det fanns mycket som var mumsigt. Nu har vi alla matkoma!
 
 
 

Fler matupplevelser!

Den här japanska restaurangen blev jag visad av min goda vän Nobue från Japan. De har fantastisk mat! Tjejerna som älskar japanskt njöt av tempura, sushi, sashimi, yakiniku, misosoppa m m.
 
 

Matupplevelse!

 
Ikväll mötte vi upp med Christian och hans mamma som var på besök från Stockholm på Fatty Crab. De har den bästa krabban och klorna slår man sönder med en hammare direkt på den håliga duken. "Men vad gör du mamma" utbrast Matilda förvånat. Hahaha, jag gör bara som de övriga gästerna.
 

Hängmattan

Min favoritmöbel är hängmattan. Det är något rofyllt över det som gungar och det är en enkel anordning som tilltalar mig. Vi köpte en stor, härlig hängmatta då vi semestrade i Mexiko för ett antal år sedan. En som rymmer två personer och i den har jag genom åren haft många sköna pratstunder.
Bilderna är från Perhentian.
 
 
 

Tatueringar

Trodde aldrig att jag skulle gilla tatueringar, men jag tycker Matildas (se fotona) och Amandas ("Life is what you make of it" på foten och ett litet hjärta på handleden) val är riktigt fina. Vår regel var att de skulle ha fyllt 18, men vår minirebell Matilda gjorde sin första i Bulgarien som 17-årimg. Själv trodde jag att det var henna... Hon sa dock häromdagen att hon var tacksam för 18-regeln för annars hade hon varit piercad lite varstans på kroppen! Själv har jag dock inte vågat...än
 
 

Frisörbesök!

Det är inte bara när håret behöver slingas eller klippas som man går till frisören här.Som mamma brukade göra när hon var ung gick man även när man ville tvätta och lägga håret. För en 50-lapp får man sitt hår tvättat MED massage och sedan fönat. Med klippning kostar det 100 kronor och det är en riktig njutning! Den lyxen unnade vi oss alla tre.
 
 
 
 
 
 
 
 

Stadstur

Efter sol och poolbad åkte vi in till Sungwei Wang Plaza för lite shopping. Det fanns redan 1994 när vi besökte KL första gången och där finns det mesta. Den som älskar skor har kommit till himmelriket... Idag handlades glasögon (300 kr för enkelslipade glas), Converse (300 kr), många halsband (20 kr/st), läppstift, rouge, ögonskuggor, 1 kg hårinpackning (säljs i Sverige endast hos frisörer), Rayban solglasögon (800 kr), många skor (80-100 kr/par). Jag har sagt det förut och säger det igen, KL är utsedd till världens fjärde shoppingstad efter New York, London och Tokyo! Avslutade med att möta upp Hans och inta en god middag på Chang Kat. Tjejerna stannade för de ville gå ut ikväll.
 
 

Den blå vardagen!

Nu är vi tillbaka till vardagen och den är inte så dum den heller...Det är förstås extra roligt när vi har tjejerna på besök.
 
 

Buddha

Vi passade på att göra en utflykt på fastlandet nära Kota Bharu. Där finns den 30 m höga Buddhan och ett vackert tempel omgiven av drakar, Wat Mai Suwan Khiri (Dragon boat and standing Buddha). Nästa gång vill jag besöka Southeast Asias största vattenfall som också ligger här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varsågod och njut!

Snorkeltrippen var verkligen något extra och det var lika fantastiskt under vatten som ovan. Det är såååå vackert! Här bjuder jag på en riktig bildkavalkad av vår tripp till Perhentian!
























































Perhentian Island - En paradisö i Malaysia!

Fotografierna får tala för sig själva den här gången!

Gin Rummy

Kvällarna är räddade. Perhentianön bjuder inte direkt på något nattliv utan här är det lugnet som råder. Efter en middag med friterad färsk bläckfisk, grillade jätteräkor och fisk är det tur att vi gärna umgås över en kortlek eller ett parti Yatzy.









Spännande snorkling!

För första gången på mycket länge simmade jag öga mot öga med en haj. Den var mindre än en meter lång men tillräckligt respektingivande... Kan det ha att göra med ungdomens Hajenfilmer? Annars många fina fiskar som Nemos, Parrotfish, Triggerfish och Sköldpaddor.



Varför?

Jag får återigen denna jobbiga migrän som gör mig helt utslagen här på paradisön Perhentian. När jag stör min sov- och matklocka eller när jag dricker rödvin kan jag vara ganska säker på att den dyker upp som ett förargat, instängt djur som önskar komma ut. Vi åkte morgonplanet igår och natten gav mig bara fyra timmars sömn. Jag skulle mycket hellre vara i bild 1 än som nu, bild 2...





Paradiset!

Nu är vi på väg till underbara Perhentian Island, en liten ö öst om Malaysia. Dit tar man sig med en timmes flyg, en timmes taxi och sedan cirka 45 minuter med båt.Vi firade Hans 50-årsdag här i april med en dykresa. Här tar vi oss en skön massage i väntan på att få boarda planet.



Kräftskiva

Ikväll har vi dukat upp med kräftor och Västerbottenspaj. Kräftorna finns att köpa på IKEA och tjejerna tog med sig ost. Tänk att vi kan hålla på de svenska traditionerna även här hos oss i Kuala Lumpur.

Valencia II

Cirka 1 km ifrån oss ligger då nästa Community där jag har goda vänner, där jag oftast spelar golf, handlar mat, går på restaurang eller bara som här, njuter av deras fina poolområdet.

Valencia

"Skönt att bada", tycker tjejerna. Idag har vi gjort en liten utflykt till granncompounden för att njuta av sol och bad. Jag och Susann började morgonen med en bra 9-hålsrunda här på Valencia.

Regnet det bara öser ner!

Idag har vi haft mycket regn. Det har inte hänt många dagar sedan vi kom och typiskt att det kommer när barnen vill slappa och sola. Det "tvingade" oss att istället göra lite annat. Idag har varit en riktig tjejdag då vi började med pedikyr, lunch och fortsatte sedan till Kepong för Thaimassage. Dagen avslutades med lite shopping på bland annat OneUtamas Forever 21.
d

Familjen är samlad!

Det är fantastiskt att få vara tillsammans igen. Efter lite skön poolhäng hos oss åkte vi in till Pavillion Shoppingcenter. Strosade, tittade, provade och handlade lite. Tjejerna var sugna på Japanskt att äta så då fick det bli det. Japansk mat känns alltid nyttig, färsk och fräsch.

Fredagsmys

Efter en golfrunda och poolbad hemma hos Susann var det dags... Den nya fina gasolgrillen skulle invigas! Den obligatoriska aw på WIP byttes den här fredagen ut mot mysig hemmakväll hos familjen Hättmark\Gustavsson.

Äntligen!

Igår hämtade vi upp våra efterlängtade flickor på flyget. Nu ska vi få rå om varandra i drygt två veckor. Lördagkväll och vi åkte direkt till WIP för en Mojito och den indiska favoriträtten Makhanwala.











Golf, golf, golf...

Nu har jag bestämt mig för att ge den här sporten en ärlig chans. I veckan har jag spelat fyra rundor, haft golflektion, köpt ny driver och tränat på drivingrangen. Det blir faktiskt bättre och bättre och idag gjorde jag en BIRDIE!!!












Varning!

Det skrivs mycket i tidningarna om väskryckningar och hur mopedburna kör fram till stillastående bil, krossar rutan, tar handväskan och rullar vidare. Det hände min granne mittöver. En hel del inbrott i granncompounden har också meddelats så man kan inte vara nog försiktig. Men att komma in till oss är som att komma in på Fort Knox. Det känns riktigt bra med våra "hårda" vakter. Om vi väntar in gäster eller en hantverkare behöver vi i förväg ange bilens registreringsnummer till Gaten som sedan ringer upp för att dubbelkolla. Nu har jag precis köpt en skylt och förhoppningsvis skrämmer den iväg bovarna. Sedan att Ceasar är en darling mot alla håller vi för oss själva!
 
 

Kalas

IKEA firar 10 år sedan de öppnade varuhuset idag och jag lyckades såklart hitta av den dagen. Jag behövde köpa täcke, kudde och påslakan för imorgon kommer vår maid från Filippinerna. Det ska bli både spännande och roligt att ha en som bor hos oss. Det blir helt klart en ny erfarenhet!

Sweaträff

 
Idag var det Swea Coffeemorning hos Mica. Swea är ju en organisation för svenskar och alla som talar svenska. Riktigt roligt att träffa alla "gamla" och faktiskt några nya vänner. Vi hade även styrelsemöte där vi gick igenom höstens aktiviteter. Vi är nu 51 medlemmar som tillsammans ska se till att vi får bästa tänkbara tid här!
 

Golftisdag

 
Här ser ni min duktiga golfkompis Susann, men så har hon ju också en fantastisk driver som vi alla skulle vilja ha.
 
Vaknade av regn morse, men vi, jag och Susann bestämde oss för att slå ut vid 10 istället. Då hade det både torkat upp och solen sken. Vi spelade två stycken med buggy 9 hål på Club Utama för 200 kronor. Det finns över 60 (!) banor runt Kuala Lumpur så det finns att välja på. Jag har tyvärr inte riktigt fått in rätt feelingn ännu, men övning ger ju färdighet så det är bara att fortsätta nöta...
 

Movietime

Vi var på bio och såg World War Z med Brad Pitt. Den höll mig i ett järngrepp från första stund. Den handlar om hur FN-Gerry (Brad) ska försöka förhindra en zombie pandemi. Bitvis lite orealistisk, men spännande. Att gå på bio här kostar bara cirka 20 kronor. Nästa gång tror jag att vi får kosta på oss en lyxbio!
 

Fy f...n...

 
Efter vår tur till kusten har vi fått massa bett. En kollega till Hans skrämde oss och trodde att det var sängloppor. Så jäv..a äckligt, men det visade sig vara vanliga myggbett. Aldrig har jag varit så glad över att få myggbett. Tänkte att det är väl typiskt att man ska dra på sig någon skit bara för att man bor lite halvshabbigt ett par nätter.
 
 

Vardagslyx

Som jag längtat... Pedikyr på "Budoair", där hela stället är franskinspirerat och förutom fransk inredning och musik serverar de ett glas champagne och goda Macarons för några tior extra. Den här gången blev det dock bara fotvård för mig, men det känns tillräckligt lyxigt! 
 
 

Helgmys

Ja, det börjar med en golfrunda på Club Utama med goda vännerna Gordon och Susann. Sedan åker vi hem och simtränar 1000 m i vår härliga pool, tar en långpromenad med Ceasar, grillar god middag och nu ser vi en nedladdad toppenbra film " Jakten". Underbart att vara tillbaka i ett skönt och behagligt (cirka 28 grader) Kuala Lumpur!



Sista timmarna!

Man får passa på....Efter en kaffe på strandbaren väntar nu en dag på strande med en bra bok. 
 
 
 

Ljuvligt!

Klockan är snart sex och det är lugnt och stilla på beachen. Hans ligger i bungalowen och tar en "nap". Själv njuter jag av strandlivet och spelar Candy Crush. Detta galna spel som gör mig galen. Det är beroendeframkallande! 
 

Maten här i Asien!

Det kan vara himmelskt eller motsatsen. I am still struggling... Vår lunch idag var av det sämre slaget. Överallt runtom äts det med god aptit och faten rensas. Vi beställde in Garlic prawns,Crab and Asparagus soup (snorliknande slem), Fried fish Thai style och Kaylan (grön asiatisk bladsallad)  i oyster/garlicsås. Jag visar med några bilder. 
 

Don't Tell Mama...

...hette kvällens restaurang. Toppenbra skaldjurspasta i schysst djungelmiljö. Skoj med härliga matupplevelser när man minst anar det... Och skönt att sitta under tak i det här åskovädret.
 

Life is good!

Efter några dagar med migrän har vi nu tagit oss ut till Malaysias Östra kust, Cherating. Hans är ledig torsdag och fredag eftersom muslimerna firar Eid Mubarak d v s att deras fastemmånad, Ramadan är till ända. Vi satt oss i bilen och efter tre timmar var vi framme. Kollade boende innan, men allt var fullbokat. Som gammal "backpacker" så vet man ju att det löser sig om man inte förväntar sig *****. Nu bor vi i en bungalow direkt på stranden för 300 kr/natt...Och imorgon blir det lektion i Kite-surfing.
 
 
 

Bryggsegla

Jag kände mig som en bov när jag klev in i min egen båt. Vi har ju den utlånad annars. Jag njöt av att sitta i solen med en ny bok i vår fina båt. Skepp O'hoy!

















Potenser...

...andragradsekvationer, algebra, trigonometri, integralkalkyler, hypotenusan, Pythagoras, pq-formeln m m m m är vad jag gjort senaste dagarna. Skrev ett fyratimmarstest i matte idag och det är ju ett antal år sedan jag räknade matte. Behöver jag säga att jag svettades och inte beror det bara på att jag lyckades pricka in sommarens varmaste dag.







RSS 2.0