Bra vecka!

 För det är ingen vanlig dag för det är Matildas födelsedag...Hurra, Hurra, Hurra...  Grattis till dig underbara dotter som fyller 25 år imorgon.  Jag önskar så att jag skulle kunna krama om dig, men vi får fira dig när du kommer hit i jul. Önskar dig en riktigt härlig födelsedag! 
 
Veckans Swea-lunch var på Rendezvous i Bangsar. Som vanligt bra uppslutning och trevligt! 
"100 pass på fyra månader" är en grupp där tjejer uppmuntrar varandra till träning. Vi körde igång 1 september och jag tränar som aldrig förr... Det blir många längder bröstsim i veckan och då passar det bra med lite teknikträning med Eva på hennes Condo Seni, som är en riktig 5-starmiljö.
 
 
Förutom simning har det blivit en hel del golf. Här golfbanan Rahman Putra...
Golfbanan Monterez i regnet, där jag och Susann tvingades avbryta efter 9 hål... Regnperioden här är ju oktober till februari då det kommer ett par timmar regn på eftermiddag/kväll/natt. Nederbörden här är årligen nästan 4000 mm (jmf. Sverige drygt 500 mm) och medeltemperaturen är 28-32 grader. Lovely!!!
Golfbanan Valencia med brittiska Linda Cook som är singelhandikappare. Väldigt inspirerande att spela med en så duktig golfspelare! 
 Veckan avslutade vi med golf på Hyatt i Kuantan.
Vi var där för drygt en månad sedan första gången och blev förtjusta så vi bokade in oss, Susann, Gordon, Nina och Dan till en golfweekend.
 
Mindre än tre timmar med bil rakt österut och man får en fin vistelse med både golf och beach. Vi åkte lördagmorgon i ottan...
...för en minisemester över en natt!
 

Önskar er alla en härlig vecka!  Jag tänker fortsätta att njuta av vår tid här i Malaysia! Kram kram
Solen står rakt ovan...Tjoohooo!!! 
 

Äventyr, kräftskiva och träning!

 
 
Vi är normalt usla på att fira bemärkelsedagar och jag får själv sådan ångest när det ska köpas presenter och julklappar... Det bästa jag skulle kunna få i present är att familjen är samlad och det gör verkligen ont att vi är ifrån våra älskade barn... Kan jag inte få det så lyckades min kära make med det nästbästa. En äventyrsresa med övernattning i Ipoh, två timmars bilresa från oss. Jag ÄLSKAR ju utflykter och resor (som ni redan vet) och det har han också snappat upp...
 
Forsränning stod på programmet och det var långt ifrån det gastkramande äventyret jag upplevde som 25-åring då vi var ett gäng vänner som paddlade Trollforsen i Västerbotten, men det var inte heller någon söndagsutflykt... Här är vi redo med ett par från Frankrike och ett par från Japan. Japanska Marie åkte runt som en vante och ramlade av två gånger.
Här har vi tagit en liten paus för att återhämta krafterna litegrann. Växtligheten i de malaysiska regnskogarna är imponerande! 
Våra duktiga guider.
 
 
Sedan åkte vi vidare till nästa äventyr. Vi skulle klättra nedför ett brant, högt vattenfall. Våra guidér klättrade elegant upp och började rigga alla säkerhetsrep. Det var pirrigt och jag är glad att jag hade säkerhetsselen på för jag ramlade faktiskt båda gångerna jag försökte. Väldigt halt och jag skyllde på mina skors dåliga grepp ;-)
 En härlig adrenalinkick när man är klar!
 Efter dagens strapatser kändes det underbart att komma till vår "stuga" vid golfbanan och sjön.  
 
 Fin natur och vi bodde på ett Sanctuary som innebar att det var mycket djur och varaner runt omkring oss. Dag 2 spelade vi såklart golf. Allt hade varit toppen om det inte varit för att jag hade migrän de här dagarna,  men jag bet sannerligen ihop. När nu Hans ordnat får man bara vara oerhört tacksam! Och jag fick också en din present... En ny golfputter!
 
Den här veckan har det annars varit bokklubbsmöte hos Jessica med ett gäng glada tjejer, mycket träning och min första inlämningsuppgift har jag skickat in. Håll tummarna att det ska gå bra! 
 
I lördags var det dags för Sweas efterlängtade årliga kräftskiva. Vi var ett sjuttiotal som slöt upp och njöt av kräftor (från IKEA), pajer, sallad, goda snapsar och trevligt sällskap. Canť go wrong med kräftkalas!
 
 
Ett roligt inslag var att vi i år skulle ta med egen hatt och bästa hatt skulle utses. Våra hattar gjorde jag av bordsunderlägg som dekorerades med egendesignade, handsydda stoppade kräftor, röda lampor och sidenband. De blev riktigt fina!
Bästa hatt skulle utses... 
Vi gick sedan vidare till Waikkiki där vi dansade till liveband och till en DJ som spelade kanonbra musik och då ingår såklart Avicci och Swedish House Mafia som både vi och malayerna älskar...
Sviterna efter festen igår får man nu hantera lite till mans. Själv tar jag träning i poolen och Hans har åkt iväg till Björn för att öva med bandet. De stunderna är ovärderliga för oss båda! Sköt om er mina fina vänner och jag önskar er alla en riktigt bra vecka! 
 
 
 

Tigrar, Thaimassage och Tjejresa m m

Swea ordnade kaffemorgon hos Eva med en inbjuden gäst från MYCAT (Malaysian Conservation Alliance for Tigers) som föreläste för oss om den utrotningshotade Malaysiska tigern som är Malaysias nationaldjur. Det finns endast cirka 250 -300 djur kvar och antal tigrar har halverats sedan den senaste mätningen. Det största hotet utgörs av illegal jakt eftersom tigrarna utgör en värdefull handelsvara. Omedelbara åtgärder och försök till att stoppa detta görs nu. Regnskogarna runt Belum-Temengor, Taman Negara och Endau-Rompin patrulleras nu och många "tigerfällor" har upptäckts och elimineras en efter en, men det är ett enormt stort område som ska skyddas. 

 "Pok Brothers" är den nya snackisen för oss expats, eftersom vi där kan köpa bra kött från Nya Zealand, fisk, ost m m till distributörspriser. Det ligger cirka 2,5 mil bort, men vad gör man inte för att få fylla frysen med "goodisar". 
Har fortsatt varit flitig med min träning och då är man ju värd lite thailändsk massage.
 
Sexton förväntansfulla tjejer samlades en tidig morgon för en fem timmars bussresa söderut till Johor Bahru där Malaysias enda outlet ligger.
När jag själv kommer in i bussen med andan i halsen och svetten rinnandes nästan tjugo minuter sen möts jag av allas  skönsång (till mig) med "Ja må hon leva... "
Anki räknade in oss och sedan började vår resa.
Vi gjorde det bekvämt för oss.
Johor Bahru ligger långt söderut och på andra sidan vattnet ligger Singapore. 
 
Här har vi anlänt till Johor Bahru och arkitekturen med gågator och småbutikerna påminner om Factory Outlet i Barkarby, men med lite olika utbud av designers.
"Regnet det bara öser ner", men vad gör det när shopping står på agendan. 
Sedan visade vi stolta upp det vi handlat. Får se om jag kommer "våga" ta på mig mina fina gröna skor som matchar min nya fina gröna klänning från DKNY
Vi hade bokat in oss på hotell och fynden fortsätter att visas upp i hotell-lobbyn.
Här letar Mica efter väggen mellan badrum och sovrum och visst fanns det en knapp för det också!
Efter en lång shoppingdag bjöd "tjejerna " mig på ett glas födelsedagsbubbel innan det var dags för middagsbuffén.
 
 
Här hugger Agneta in på chokladfonduen där olika frukter doppas...Mums!
Några av oss gick upp till våning 13 för en sista kvällsdrink och bakelse! Vilket underbart sammanträffande att fylla år samtidigt som det är tjejresa!
 
Tack till er alla för en toppendag, men också till er alla runtom i världen som skickat hälsningar via telefon, mail, meddelanden och Facebook. Det värmer mitt hjärta så oerhört! 
Dag 2 och vi var redo för ännu en shoppingdag. Full fart framåt...
Vid lunchen var det dags att visa upp sina alster. 
Alla på plats och det som återstår är att gå igenom allas kassar. För egen del blev det bland annat tre fina väskor så visst var det värt att åka med och vi hade verkligen jätteroligt! 
Förutom ett kort stopp på vägen hann vi i tid för att möta upp killarna på FredagsWIPen.
Nu återstår bara att få med sig alla kassar.
 PS. Tack till er alla som lånat ut fotografier till
mig! DS.
 
Lördagkvällen mötte vi upp med Ullis, Peter och familjen Stålebring/Hellberg för middag på en mycket överreklamerad och overpriced restaurang i Starhill Gallery. Vi fortsatte sedan natten på ett mysigt ställe vid Pavillion där de har liveband. Söndag var jag lite lätt sliten, men på måndag gjorde jag något jag aldrig gjort i hela mitt liv. Det var Hans födelsedagspresent till mig, men det får ni veta mer om i nästa inlägg...
 
 

Hårdkörning, Kräftskiva och Feng Shui.

Den här veckan har jag verkligen kommit igång med min träning. Jag behöver (får jag nog erkänna)  en "spark i baken" för att komma igång och motivera mig till egenträning. Här har jag de perfekta förhållandena med mycket tid, underbart klimat, golfbana några hundra meter bort, en 50 meters swimmingpool, tennisbana och gym inom kort gångavstånd. Och nu har Swea ordnat med en facebookgrupp "100 pass på fyra månader". Den här veckan har jag kört 11 pass (simning, tennis, golf, promenader och yoga). Jag hoppas inte bara på "nyhetens behag" utan också på uthållighet...
 
Min största förebild är min egen dotter Matilda som på sex månader krympt 20 kg. Hon har lagt om kosten och tränar sex dagar i veckan. Här visar jag före ( förra julen då hon besökte oss) och nu. För egen del är mitt mål jag vill känna mig stark, smidig och fortsätta få vara frisk! Jag har stämt av med Matilda att det är ok att lägga ut hennes bild. Jag tycker att hon varit fantastiskt envis och jag beundrar hennes jävlaranamma. Hon är alltid fin oavsett,  men jag vill ändå hylla henne på det här viset. Hennes metaboliska ålder har gått från 39 till 22 (hon blir 25 i höst), hon har drygt 20% fett och drygt 47 kg muskler. Det ligger hårt hårt arbete bakom... 
 
 
Vi har även gjort vår samhälleliga plikt och besökt den svenska ambassaden för att rösta. De hade bjudit in oss alla cirka 500 svenskar som bor i Malaysia till mingelkväll. Ett trevligt sätt att förena nytta med nöje och man känner sig väldigt svensk vid de här tillfällena. Nu hoppas jag bara att ni också lägger rätt parti i valsedeln!
 
Susann och Gordon bjöd in till festlig kräftskiva. De hade dukat och ordnat så fint, köpt med "Skåne" från Sverige, lagat pajer och annat gott, kräftor och hattkit med sånghäfte från IKEA. Underbara ställe! Tusen tack till en toppenkväll jag aldrig kommer att glömma... 
 
 

En av de prominenta gäster var ingen mindre än Lillian Too. I Sydostasien krävs ingen mer presentation, men för västvärlden och Sverige kanske. Hon är nämligen bland mycket annat författare och specialist på den populära Feng Shuikonsten d v s inredning och sakers betydelse, energier i hemmet m m. Susann och Gordon hyr sitt fina hus av familjen och när de skulle flytta in föreslog Gordon den 15 i månaden, men det var inte bra...Familjen flyttade in den 14, Gordon fickorna fulla med sedlar, flickorna bar böcker och Susann en kudde. Detta för att alla ska få sova gott och det borgar för ett tryggt hem. Kläderna skulle täcka knäna och de skulle kliva över en öppen låga. Lillian berättade att hon i sitt eget hem har över 10 000 Buddhas och 11 altare som hon tillber varje dag med offergåvor som mat och blommor. Visst är det annorlunda,  men på en svensk kräftskiva (med allt som hör till) är vi ändå alla "lika"...
Lillian blev imponerad av Susann och Gordons fint inredda hem första gången hon var där. Det ledde till att
att hon i årets februarinummer av tidningen "Feng Shui" publicerade ett hemma-hos-reportage från deras hem.
 
 
Såhär har jag ju inte tid att sitta. Det får bli ett träningspass i poolen... Vi hörs om en vecka!
 
 
 

Life is good!

Min vecka lite kortfattat.
Måndag: Simning/poolhäng, middag Vinerian med Hans. Golflektion i Bangsar 
Tisdag: Simning. Shopping, bodyscrub och ansiktsbehandling. 
Onsdag: Golf i Valencia. Kvällssimning i den stjärnklara natten. 
Torsdag: Lunch med Ullis hemma hos mig.
Fredag: Simning. Lunch hos Ullis med Susann. Pedikyr, shopping, aw WIP med Hans och Ullis. Middag på nyöppnade japanska restaurangen i Bangsar. Hans, Ullis och Peter, Ulrika och barnen. Gary och Tarja anslöt.
Lördag - Måndag: Weekendresa till Kuantan. Måndag är ledig dag, eftersom det firas Nationaldag. För 57 år sedan, 1957 blev Malaysia självständigt!
 
 "Happy Merdeka Day"!
Några firade med bröllop och "liondance", men vi firade med skumpa och cigarr! Cigarr är dock inget för mig för det påminde alldeles för mycket om cigaretter och det slutade jag ju med för sexton år sedan!
 
Malaysia är som alla vet hårt drabbade och sorgen efter det försvunna planet MH317 och det nedskjutna planet MH17 över det Ukrainska luftrummet överskuggar glädjen av firandet av Nationaldagen. De kvarlevor som hittats över de omkomna porträtteras dagligen i våra Malaysiska tidningar. Det känns väldigt nära och är oerhört sorgligt för de drabbade och deras anhöriga. 
 Tidigare i veckan en tur till Sydostasiens åttonde största shoppingcenter, Midvalley för shopping,  bodyscrub och ansiktsbehandling. Då finns ändå två ställen (1Utama är nummer 1 och Pavillion nummer 4) som är ännu större. Här finns allt man kan önska sig!
Jag blir sugen på en riktig Gatsbyfest. De har helt underbara glitterklänningar och jag är ju väldigt svag för "glitter och glamour". Visst är de snygga! 
Jag njuter alltid lite extra när jag har mina "ta-hand-om-mig-Ann-Charlottedagar"...
Min "träningslokal" där jag kickar många timmar per vecka. Det passar ju bra nu när jag gått med i en grupp som Swea-tjejerna dragit igång. Från 1 september (idag alltså) och fyra månader framåt ska vi genomföra "100 pass". Ett snitt på sex träningstillfällen per vecka...
Första dagen och träningspasset blir strandpromenad/jogging och sämre ställen kan man ju tänka sig...Nu kör vi!
 Mumsig lunch hemma hos Ullis. Kolla in den fantastiska utsikten från sextonde våningen! 
Beundrade möbelutställningen i industriell stil inne i Bangsar Shopping Center. Det finns många coola grejer! 
 Fredagsmys med goa vänner! 
 Vi lyxade till med en helgtripp till Hyatt i Kuantan. Njutbart med strand och hav tre timmars bilresa hemifrån. I Love It!
 Bilderna får tala för sig själva! 
 
 
 
 
En runda golf spelade vi på Kuantans finaste bana. Oj, vad den var svår, men vackert belägen vid havet!
 Tack Hyatt och Kuantan för den här gången! Tänk vad många fina platser Malaysia har...
 
 

RSS 2.0