Premiärbad

Vilken härlig sommardag! Vårt lantställe är beläget i varierande natur. Runtomkring oss har vi skog, ängar, enstaka gårdar och sjöar. Vi har cirka 150 meter till vår brygga i Harpsundssjön. Ja, det stämmer att vi badar i samma vatten som självaste statsminister Reinfeldt, men om sanningen ska fram är han inte här särskilt ofta. Annat var det på Perssons tid men han älskar ju sitt Sörmland precis som vi!
 
 

Grilldags

Sommar, sol och naturligtvis en hel del grillning. Igår i solnedgången över öppen eld i vår "The Ring" brunn\grillplats och ikväll kolgrillade hamburgare. Även i den här familjen är det Hans som är grillmästaren. Det är ju ganska skönt. Hur är det i din familj? Det gäller att ta tillvara den svenska sommaren!   

Sommarparadis!

Äntligen är vi på vårt härliga lantställe. En hel del att fixa innan vi kunde njuta. Vi har tvättat upp alla lakan, överkast, mattor, handdiskat allt porslin, slängt massor. Vi vill inte ha kvar någonting som påminner om våra "kriminella" hyresgäster. Vidare har vi klippt gräs, rensat ogräs, tagit fram utemöblerna och plockat massa fina sommarblommor @-}-- Och såklart håller vi på vår tradition med att fira med skumpa och smörgåstårta! Trevlig helg mina vänner!















Roadshow

 
Igår var det äntligen dags att träffa våra bästa vänner Hans och Eva med barnen Moa och Saga. De bor numera i Nairobi så det har varit ett ordentligt pusslande för att få ihop våra tighta scheman. Det blev ett känslosamt men men såklart jätteroligt möte. Svägerskan Cilla var också på besök. På väg därifrån åkte vi förbi våra vänner Anna och Jocke. Det var så länge sedan vi sågs. Vi gick till och med in i fel hus. Jag känner mig så rik för att det finaste i livet är ju ändå gratis!

Söderhamn

Vi orkade inte köra hela vägen från Umeå. Det blev en övernattning på Stenö Värdshus i Söderhamn. Kändes mysigt att ta in på "hotell". Nu är vi på vägen igen och har några timmar med bil framför oss...



Beachvolleydags

Utanför Rådhuset i Umeå hade de gjort iordning en beachvolleybollplan. Senare i veckan väntar de stora lagen som åker land och rike på sin Tour. För att "värma upp" planen spelas företagspoolen dag 1. Min bror Johan som spelar för flyget har senaste åren vunnit och förra året tog de silver. Vi skulle bara se en match för att sedan köra tillbaka till Stockholm. Det blev för spännande och vi satt hela dagen. Grattis till IKSU där Fia och Maggan spelade. Mina gamla lagkamrater från när jag själv spelade på 80-talet. Jag blev riktigt avis!



















Uteserveringen Rex

Det gäller att passa på att träffa våra goa vänner. Våra resor i Umeå är alltid intensiva eftersom vi vill umgås massor med våra nära och kära. Vi stämde träff på Rex och satt där och njöt av det fina vädret i den ljusa kvällen. De ljusa nätterna i vackra Norrland är faktiskt helt magiska!
























Umeå

Efter en lång lunch på drygt tre timmar gick jag och Kia runt en sväng på stan. Min barndomsstad Umeå är en härlig stad med många butiker.



Kvalitetstid!

Idag blev det lunch med gamla vännerna Kia och Eva-Lena och hennes fina barn Anton, Ellen och Eddie. De barnen har vi många gemensamma minnen av. Kia visade oss ett mysigt anrikt ställe, Göteborg. En restaurang som byggts i det gamla fängelset.











Njutbart!

Vill att min mamma ska få en skön stund och det betyder att jag ger henne massage. Själv får jag ju det ofta i Malaysia. Because she is worth it!



Bästa beachen!

Jag har rest på många platser och stränder runtom i världen, men inget ställe är som Bettnessand. Det är en speciell stämning och känns "hemma". Mamma firar 50 år (och jag snart 48 år) där nästa år och vi hade stuga där när jag var liten.Vi är familjen som haft som "sport" att komma först och gå hem sist och varenda solig sommardag har vi varit på plats. I år har serveringen fått ett ansiktslyft vilket såklart är glädjande!



















































Utflykt till landet

Idag följde vi med Lena och Putte på utflykt till Häljes Gård för att köpa lammskinn och se på djur. Häljes Gård är en bonde som förutom djurskötsel också ordnar företagsevent med olika tävlingar, har fik och säljer fina saker från Västerbotten. Nöff nöff!


























Myskväll

Vad vi har det bra. Ikväll surströmming hos bästa Kia, Anders och Amanda ute i deras fina stuga i Sörmjöle. Nästa gång tar vi en heldag så vi får njuta av ett dopp i deras pool eller kanske i havet...












Massa uppåtpuffar!

Ja, det är när man träffar underbara goa vänner som ger massa energi och glädje. Hoppas nu att vi kan träffas i Kuala Lumpur nästa gång... <3

















Hjälp!!!!

Hans som fyllt 50 tidigare i år firades med bland annat ett fint lammskinn i svart från granngårdens får. Vi låg över hos Putte o Lena och när jag vaknade blev jag först rädd, riktigt rädd, men sen hahaha, det såg ju riktigt roligt ut...





Släktkalas

Efter picknick på Gammlia var vi bjudna till Hans kusin Lena och Putte ute i vackra Holmnäs där vi har många gemensamma minnen. Vad kan vara bättre än att få vara med kära vänner ute på landet med strålande väder? Midsommarfina samlades vi alla; mamma, Johan, Elisabeth, Liam, Milla, min svägerska Annica, Våfflan, Sockan och Arga. En helt underbar Midsommar som hade allt man kan önska sig!







































Glad Midsommar!

Picknick i det gröna tillsammans med hela Umeå på Gammlia. Vi satt och spanade och spanade efter om vi skulle känna igen någon, men icke...Det var ju några år sedan vi lämnade Umeå, men ändå...22 år sedan vi flyttade härifrån. Tiden går...











Snart framme

Det är en dryg men vacker bilresa upp till Umeå, men det är det värt. Ser jättemycket fram emot att träffa nära och kära. "När du vill vara dig själv för en stund..." lyder reklamen och det är så sant. Heja Norrland, nu är vi nära!



















På väg

Lämnade Stockholm vid 10 och är nu på väg mot Umeå. Att bila de drygt 65 milen är en fröjd för ögat. Sommaren i Sverige slår allt! Jag och Hans var oense den här morgonen om vad som är lämpliga skor att köra bil i. Som vanligt fick jag ge mig...



Fin utflykt!

Hans kom imorse till fina Sverige och vad passar bättre än en utflykt till Ulriksdals slott och Rappnes handelsträdgård. Blir alltid full av inspiration när jag besöker dessa ställen och döm om min förvåning när stället var fullt av kinesiska symboler som fiskar, krukor, lejon och såklart Buddhas.






























Väntan är lång...

Men nu kommer Hans vilken minut sim helst Jag lägger mig i gungan i det vackra sommarvädret och väntar på flygbussen. Var på väg ut för att hämta honom, men E4:an står still. Bilköer har jag fått nog av i KL. Önskar Dig en skön dag!




Aw i Sumpan

Skönt att kunna cykla ned och träffa Yvonne, Carin och Vicki för lite tjejsnack. Det dröjer dock inte lång stund förrän deras mobiler blir i fokus...






Bröllop i helgen

Åh, vilket vackert brudpar Martine och Magnus var när de sa ja till varandra och lovade att älska varandra i nöd och lust. Jag kunde inte låta bli att tänka på mitt eget bröllop för 24 år sedan. Vi var också sådär unga, lyckliga och förväntansfulla och nu önskar jag er all lycka på er, Martine och Magnus, gemensamma resa genom livet!




















































Köpa present

Det tycker jag alltid är så svårt. Vill gärna att det ska vara ett minne, något personligt och något som passar mottagaren. När jag frågar andra om tips får jag alltid höra presentkort på någon affär. Det tycker jag själv är en urtråkig present. Den här fint inslagna bröllopspresenten blev det iallafall den här gången...





Tjejkväll!

Som vi längtat att få rå om varandra, jag och mitt snart 8-åriga syskonbarn (Johans) Milla. Tvillingbrodern Liam kom inte med den här gången. Milla är världens mysigaste och vi har haft en toppendag tillsammans! Vi har lagat köttfärssås och spagetti, rensat och ätit jordgubbar, gått promenad och tittat på askungar och matat änderna, målat nagellack, ätit massa mysmat, sett barnprogram, pratat (oj vilka sköna uttryck och tankar) och jag har fått fotmassage av Milla. Hon tycker att vi har jättemysigt i vår "grotta" och hon är så uppmärksam och ser alla detaljer. Hon kan inte riktigt förstå hur man kan spränga ett utrymme utan att hela huset säger "poff".































Varför?

En vanlig dag i mitt Sundbyberg. Jag blir riktigt beklämd när jag ser dessa kvinnor i Sverige 2013. Hur kan vi tillåta detta? Det är demokrati och var och en får göra som den vill? Javisst, men jag ser det som ett tecken på förtryck och det är förödmjukande. Jag bodde fem år i Saudiarabien där alla (inklusive jag själv) går heltäckta och där samhället tvingar kvinnorna att följa den här seden. Ett sådant samhälle vill iallafall inte jag leva i!





Ledsamt farväl!

Tänk att nu åker våra tjejer till Oslo imorgon. Matilda jobbar på restaurang på Aker Brygge och Amanda kommer förhoppningsvis att hitta något sommarjobb. Det har varit underbart att få en vecka tillsammans. Ni är mina solstrålar!



Studentfirande!

"Sjung om studentens lyckliga dar..." Ja, vad kan vara mer hoppfullt och fint än att få vara med när en student har sin mottagning. Den här gången var det söta Amandas Näsmans tur!

















Släktkalaset fortsätter...

Och var firar man bättre än på Golden hits. Det är fart och fläkt från början till slut och det passar alla åldrar. Vi hade en mycket trevlig kväll och en härlig överraskning för mamma var att hennes gamla väninna Monica Norberg var med oss ikväll.






























Mysdag!

Tänk att få fira sin kära Mors 70-årsdag. Det är helt fantastiskt att samla alla, barn. barnbarn och. Elisabeth. Det är bara Hans som saknas. Vi började dagen hos syrran med skumpa, skattkarta och jordgubbstårta. Fortsatte sedan ner till Rålambshovsparken med picknick i det gröna. Där överlämnade vi världens bästa present. En 120 sidor bok om mammas liv med massa härliga, roliga, stämningsfulla bilder och varsitt personligt brev från barn, barnbarn och svärson. Det var en och annan tår som rann... Mamma har haft ett fantastiskt liv!






















































Grattis...

...kära mamma på din 70-årsdag!



Världens bästa yra!

 
Jag är stolt över min hemstad Umeå som årligen ordnar Världens Största Brännbollsturnering i slutet av maj varje år.(se tidigare inlägg) Håll med om att det är där man önskar vara! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Landskamp i fotboll

Sverige - Färöarna och jag sitter och tittar på matchen på TV. Vi bor ca. 2 km från Friends Arena så det känns som att jag felprioriterat denna fina kväll. Men, jag har varit med Matilda och mamma i Solna Centrum i fyra timmar för att hjälpa mamma att hitta något fint att ta på sig imorgon. Hon fyller ju 70 år! Jag känner mig helt slut och cyklade direkt hem och förbi alla svenska fotbollssupportrar istället för att sitta på Friends läktare och heja fram vårt svenska landslag.
  
Lite besviken är jag på vår kung Zlatan som gjort skönhetsoperation. Han har ju"tagit bort" sin glugg... 
 

Mysdag!

Äntligen fick jag vara med våra flickor. Hela förmiddagen var vi inne och surrade och surrade. Många skratt senare åkte jag och Matilda in till stan. Vi strosade runt, sprang i affärer och hamnade till slut på Utecompaniet där vi hade full koll på Stockholmarna.
















Surströmmingfest!

Ikväll träffades vi hos Viktoria för att äta en riktig norrländsk delikatess, Surströmming! Till dessert blev det rabarberpaj och vaniljvisp. Och det var så gott. Mums!









Äntligen!

Det är fem månader sedan jag träffade min fina underbara härliga Matilda. Det är nu mindre än en timme kvar och hon sitter på tåget från Örebro för nu har hon äntligen SOMMARLOV! Välkommen hem!





Regn och rusk!

Det är söndag och vilodagen och när kan det passa bättre än en sådan här ruggig dag. Jag har iallafall "Vilodag" idag!



Sumpans pärla!

Alla tjejer träffades hos Carin för att grilla lite och förbereda oss för att gå ut och det blev såklart Grand Garbo. Ett anrikt ställe med fyra dansgolv, casino och liveband.På övervåningen håller de yngre till och där var Amanda och hennes kompisar. Lite trevligt att kunna vara på samma ställe. Sex år i rad har stället blivit utsett som "Bästa raggningsställe". Vet inte om det, men "Bra dansställe" är det iallafall ;-)

















Sundbyberg

Jag och Amanda gick ner till torget för att äta en god sallad och dela en flaska rosé i det sköna sommarvädret. Frågan var om vi skulle åka in till Stockholm, men som alltid har vi svårt att lämna Sumpan. Det är mysigt och hemtrevligt här.














Stämningsfullt

Det blir inte vackrare än såhär... Grattis!






Morgonens löprunda

Femte dagen i rad som jag flåsar och försöker jogga runt våra sjöar Lötsjön och Råstasjön, men det går tuuuungt och jag går mest. Ändå är det bara 5 km. Jag tänker på alla FB inlägg jag följt den här våren där vänner sprungit maraton och halvmaraton. Ni är otroliga och jag är mäkta imponerad! Jag har läst att det tar 21 dagar att skapa en vana... :-/
















Vår fina Nationaldag!

Den firade jag som sig bör och som är vår tradition med picknick i sommarvärmen här på golfängarna i Sundbyberg med familj, vänner, musik, vin och glädje. Det är Sveriges största Nationaldagsfirande med 25 000 besökare!







































Lite nervöst!

Tog tåget till Flen för att åka till vårt sommarparadis Solhaga. Vi hyrde ut till kriminella personer, som jag polisanmält, och som jag tidigare berättat om. De var riktigt äckliga drägg som till och med lämnat skit kvar i toalettstolen. Nu hade jag turen att slippa se detta på plats. En låssmed och städfirma senare var det nu dags för mig. Jag var rädd för att det skulle kännas som ett intrång och att vårt "Bara Vara" ställe skulle ha förstört vår "karma"...







Som jag längtat...

Visst är det fantastisk mat i Malaysia med massa "nya" kryddor som ger spännande smaker, men det "vanliga" är oftast det som håller i längden och lite går upp mot en klassiker som Korv med bröd.



Frihet

Det är att kunna cykla. Det är oslagbart, det går fort, det är skönt och bra motion. Mötte upp med min mamma som är här på besök från Umeå. Det blev såklart ett glas rosé i den sköna eftermiddagssolen och vi kunde gå igenom sista halvåret.







Nödvändigt besök!

Det är ett besök hos min superduper duktiga frisör Maryam på salong Mondial i Solna. Efter alla månader i sol var mitt hår förutom torrt riktigt platina. Hon la i färgen i ett rasande tempo och sedan sköljde hon ur det efter en minut. Jag var säker att hon misslyckats eftersom det normalt tar 45 minuter. Sedan lite ljusa slingor på det. Jag är riktigt nöjd. Vad tycker ni?







Vild och vacker!

Eller kanske inte när det gäller trädgården, men men det verkar inte som att våra hyresgäster har prioriterat det. Inte lätt att hinna med när man har två små barn, men visst hade det känts bra om det var lika fint som vi brukade ha det. Men det är lätt fixat. Några timmars jobb bara och det är en underbart vacker solig varm dag. Ja, 17 grader får väl duga!





Klockan är fem...

...Och jag är redan vaken. Har legat klarvaken en timme nu. Lika bra att ta på sig träningskläderna, trycka i sig en banan och möta solen och naturen på en joggingtur. Jag får ju också Ankis 30-dagarsprogram på styrka skickad varje
dag. Det är inte någon brist på träningförslag utan det gäller att göra dom :-) Have a Good day my friends!




Äntligen hemma!

Jag är hemma i Duvbo i vår fina nya 2:a som vi byggde under huset med full takhöjd och stora fönster. Hur dammigt kan det bli på 6 månader? Jag och Amanda har idag städat, städat och städat. Vi hyr ju ut själva huset, men de verkar vara bortresta. Gräset och maskrosorna når knähöjd så imorgon ska jag fixa utomhus. Ute lyser solen och jag har precis varit ute och joggat. Det är trögt, men det brukar det vara när man börjar. Det är svalt, skönt och många härliga dofter. SommarSverige är verkligen vackert med blommande syrener, hortensia, pärlbuskar m m. Pionerna står på tur. Det är njutbart!
 
Saknar min stora fina flicka!

Naglar - Girls only!

Oj, vad roligt man kan ha med lite hobbyglitter, base coat och top coat...Och titta vad fint det blir. Har precis gjort de rosa naglarna med glitter och nagellack som skiner i mörkret. Mina medpassagerare på flyget inatt kanske kommer att få svårt att sova ;-). 
 
Amanda introducerade vårt pyssel. 
Titta vad fina Tarjas naglar är - riktiga "Animal"!
 
 
 
 

Redo för Sverige!

Vad roligt att snart få gå på svensk mark. Det är lite som slår den svenska sommaren med dess blomprakt och tänk vad härligt att få ge sina älskade flickor Matilda och Amanda en kram och få umgås med alla goa vänner. Jag saknar er! Jag åker imorgonkväll med nattplanet.Stannar i Stockholm några dagar och planerar sedan att åka ut till vårt lantställe i Flen. Hoppas nu att det går att vara där med tanke på vår misslyckade uthyrning. Det ska också bli skönt med några grader kallare. Vi ses snart! Kram


Ett nytt ögonblick!

Ja, tänk vad kul killarna har att de faktiskt har det här gemensamma intresset - musiken. Idag träffades de för att öva och jamma lite hemma hos oss. Vad kommer det att leda till? Ja, kanske inte mer än att de har väldigt kul för stunden, men är inte det huvudsaken. Att gripa stunden... Själv stod jag för markservicen och ordnade med tilltugg, öl och GTs. 
 
Hans, Jesper, Peter och Gary i full fart med att träna och fokusera. 
Koncentrerade killar, Peter och Gary. 
Min gamla rockkille Hans ser ut att njuta av soundet. 
Tarja och Ulrika njuter av den sköna eftermiddagssolen på vår uteplats. 
Lite goda snittar och förfriskningar. 
Jag passade på att visa tjejerna vårt fina område och tog ut de på en riktig djungeltur. Lite småvarmt är det förstås, men det är konstigt att man vänjer sig även med värmen. Vi avslutade sedan kvällen på restaurang Subak.  

Längtar till Umeå idag!

Världens största Brännbollsturnering spelas nämligen i helgen i Umeå och det är strålande väder och en riktig folkfest. Några går in för att nå toppen och andra har andra mål med dagarna. Turneringen spelas hursomhelst i Umeå varje år i slutet av maj och började redan 1974 med 44 lag. I år är det 322 lag anmälda och Brännbollsturneringen och Brännbollsyran på kvällen är ett av stadens stora happenings. Cupen växte genom åren till ett jättearrangemang 1990 med över 1 000 lag och tre speldagar. Det var det året jag var med och vann cupen för andra gången med mitt lag "Jesu Lärjungar". 1988 var första gången och vi fanns med i toppstriden även 1989 (Själv sprang jag gravid med Matilda det året), men åkte ut i semifinalen den gången. I tre dagar hade vi sprungit, kastat och slagit den där bollen. Det är obeskrivligt och det går inte att återberätta hur trötta ben och kropp var, men att få spela inför över 10 000 åskådare var en riktig adrenalinkick. Det är inte alla som kan kalla sig "Världsmästare". Ett av mina stora "moments" i livet och tänk att det i år är 25 år sedan...
 
En trogen brännbollspublik från 90-talet. VIll ni läsa mer gå till www.blogg.vk.se/brannbollsbloggen
 
 
Vi har alla våra olika mål med turneringen. Här ser vi 2012 års vinnare i kategorin "Spex". 
 
 
Att det var länge sedan vittnar den här bilden om. "Finn fem fel" är inte svårt att se här. Förutom min "sportiga" klädsel kommer jag inte ens ihåg hur man ska hålla slagträet. Illa!!!

Härlig dag, eftermiddag och kväll!

Eftersom jag är först att åka till Sverige, redan på måndag träffades vi på en lunch på Shangri-La hotell. Allt fanns på den här buffén och det var gudomligt gott. Vi åkte sedan vidare för en pedikyr, lite shopping, ett glas vin på Social och såklart mötte vi upp med killarna på W I P på kvällen. Det var en toppendag, eftermiddag  och kväll med bästa tjejerna! 
 
Snygga Tarja, Ulrika och Susann.
För en seafoodälskare som mig var det här heaven. Mmmmm.., krabba, ostron, musslor, gambas, havskräfta, tonfisk och gåslever!
Kolla in Seafoodavdelningen...
Sushi...
...och Dim Sum såklart!
Tarja förser sig med lite kallskuret.
Susann gillade ostarna och det är lyx här, eftersom hårda och goda ostar är en bristvara. Jag längtar efter färska rödbetor med ruccola, pinjenötter, och GETOST. 
En chokladälskares dröm!
Tänk att till och med den vackra blomuppsättningen i foajén luktade sommar och hägg. Det är dags att åka till Sverige nu!

RSS 2.0