Ny vecka

Oj, vad tiden går fort. Redan en vecka sedan mitt förra inlägg och jag ska försöka hålla på ett inlägg i veckan. Det har blivit mycket golf och andra sociala kontakter med vänner. Vännerna här blir ju ett substitut för familjen som inte finns här. Det innebär att vi alla värdesätter varandras sällskap mycket och har och ger varandra tid. Det passar mig utmärkt eftersom jag älskar att umgås! Trevlig vecka önskar jag er alla!
 
Den här fredagen har vi "bytt ställe" till "Bricks and Barrels" i Mont Kiara. Det innebar att vi i "WIPgänget" fick trevligt sällskap av familjen Haglund och familjen Wiberg! Alla är ännu inte på plats men vi var 11 vuxna och 7 tonåringar den här kvällen!
Malaysiska flaggan vajar i regnovädret, men vad spelar det för roll när man sitter under tak ute i den varma sköna sommarnatten.
I lördags hade vi bokat bord på den italienska restaurangen "Zenzero" inne i stan. Fantastisk mat med ostron och antipastirätter i förrätt och en helt ljuvlig anka med gåslever till varmrätt. Vilken matupplevelse! 
 Vi hade biljetter till Philharmonic Symphony Orchestra som skulle framföra låtar av Led Zeppelin. Det blir en mäktig känsla med hela orkestern på cirka 60-70 personer! Men störst blev det ändå då "vår" Peter gör entré på scenen. Han är ju sångaren i Hans band och han trodde nog att han skulle få sjunga men det blev att dirigera. Snopet! Spelade dock ingen roll för han var stjärnan den här kvällen (iallafall om du frågar tonårstjejerna som aldrig ville sluta fotas med honom)!
En av alla fans Peter hade den här kvällen. 
 När vi spelar golf ingår det ofta att ha en Caddy. En som tar fram rätt klubba och ger dig tips om var man bör sikta för att undvika vatten och bunkrar. Här ser vi Hans duktiga Caddy ge honom värdefulla råd inför putten på green.
Att det ska vara så vansinnigt svårt det här...Ett utslag, en chip och en putt i hål.... Här ser vi hur vi får avbryta efter 14 hål, eftersom ovädret kommer. När det åskar blåses en siren och spelet ska avslutas omedelbart. 
 På Monterezbanan såg Caddy ut såhär. Vi befinner oss i ett muslimskt land och då bör man täcka kroppsdelarna. Solen är visserligen stark här och idealet är ju att vara så vit som möjligt!
 En dag här i veckan träffade jag några av de andra Sweatjejerna på trevlig lunch.
En stor fördel när man kommer som ensam tjej till ett parkeringsgarage är att det finns "Ladies Parking". Det området är rosamålat och det sitter oftast ytterligare en vakt där så det känns lite säkrare.
 
 
 
 

Åter i Kuala Lumpur!

En vecka nu sedan vi kom tillbaka och det har varit mysiga dagar. Det är en härlig "vardag" vi har här och det är fantastiskt att få ha det såhär en period i sitt liv och jag är evigt tacksam att jag och vi fått uppleva det, men var tid har sitt... Vi njuter så länge vi bara kan! Matilda har en tatuering "Love the life you live and live the life you love". 
 
Fyra golfrundor i veckan och det är nog rekord för min del. Här poserar vi på tredje hålet på Monterezbanan framför våra kanadensiska vänner Gary och Joannas fantastiska nybyggda hus med infinitypool. Wow!
 
"Vardagen" här i KL är sköna dagar med simning och poolhäng...
... pedikyr och långa sköna (inte alltid) massage...
...kaffemorgon hos Mica som bullat upp. Kul att träffa alla de övriga svenskorna och ljudnivån var som vanligt mycket hög. Fin stämning i den här gruppen damer!
Restaurangbesök... Här kinesiskt på Dragons. Har verkligen längtat efter asiatisk mat.
...och här är vi på mysiga "Leonardos" med Susann och Gordon.
... Aw på WIP på fredagar med fyra par den här fredagen. Den klassiska Mojiton och den indiska favoriträtten "Makanwala" var ett givet val efter tre månaders uppehåll. Fredagstraditionerna har vi hållt på!
Hemmamys har vi också med lite klipp och fix av min käre make. Vilken fining! 
...och många härliga och sköna kvällar på vår fina uteplats. Temperaturen med 28 grader är helt perfekt!
 Skål på er och hoppas ni får en bra vecka! Vardagen är bra. Kram på er!
 
 

Sista veckorna i Sverige!

Efter 22 timmar från dörr till dörr (Sundbyberg - Sierramas, Kuala Lumpur) ligger jag nu i min säng klockan halv tre på natten klarvaken. Från flygplatsen i taxin möts vi av hällregn,  luftföroreningar (till följd av att palmskogarna bränns ner med vilja), en alligator på dryga metern (som rymt från floden/KL betyder ju "där två floder möts") och att vi är så nära att krocka (framförvarande bil står helt plötsligt still på motorvägen). Hjälp! Nu är vi tillbaka med en ny spännande tid framför oss...
Kan inte låta bli att tänka tillbaka på vår härliga sommar i Sverige. Finns ingen plats på jorden jag hellre vill vara på under sommaren än Sverige. Vi har under några års tid haft förmånen att få ta det bästa av två världar, Sverige på sommaren och Malaysia övriga året. Får se hur länge det roliga varar, men vi njuter så länge. 
Här har jag samlat bilder på våra sista två veckor i Sverige som vi tillbringade till största del i vårt Solhaga, men också en del i Stockholm. 
 
Massa mysiga dagar med besök av nära och kära. Här vår fina Matilda och bästa Norgeväninnan Vigdis (från tiden i Saudi-Araben) och Rolf-Christian. 
En kväll cyklade vi över till Peter och Eva som har sitt och familjens ställe 5 km från oss. Vi uppvaktade Peter som precis fyllt 40 år och fick gosa med supersöta Jack och träffa Peters trevliga mamma Birgitta.
Ännu en trevlig kväll hade vi då Christian, vår vän från Malaysia besökte oss. 
 De sista dagarna spenderade vi tillsammans med Matilda i Stockholm. En kväll bjöd vi över Vicky och Alfred på surströmmingsskiva. Mums! Alfred som hunnit fylla sju år hade fullt upp med sina legopresenter.
Fina kvällar och vi åkte en tur med båt runt i Stockholms vackra skärgård och frossade i räkor. 
På samma båt upptäcker vi efter en bra stund att Lena och Ove också är med. Ett trevligt sammanträffande! 
Vi var överens om att det var en tjusig kväll på vattnet! 
Vi hade också en helkväll med bästa vännerna Eva och Hans innan det var dags att ta adjö av underbara Sverige och alla underbara nära och kära för den här gången....
...Det fanns dock en som längtat i massor i Kuala Lumpur efter oss och mottagandet och glädjeyran visste inga gränser
...Kära Ceasar!
 
 

Grym dag!

Vi har haft en dag med massa fix eftersom vi åker tillbaka till KL på söndag. Åskvädret som svepte över Stockholm i förra helgen drabbade även oss och grannarna med utslagen elektronik som TV, bredband, datorer och router.Kostsam historia...Men just nu.njuter vi av vår båt, stekande sol.och uppfriskande bad i Mälaren. Helt underbart! Trevlig helg på er!
 
 

Lata sköna dagar!

Nu har vi stängt igen landet efter nästan två veckor. Vi är så nöjda med vår semester. Det har varit en härlig tid med sol, bad, värme, långpromenader och trevliga besök. Vi fick också mysiga dagar med våra flickor (dock inte samtidigt). 
 
 
 

RSS 2.0