Livet på landet!

Det är avkoppling att "Bara Vara" och det är jag när jag är ute på landet och har goda vänner på besök. Eva och Saga har varit med mig sedan i onsdags då de flyttade hem från Nairobi och sedan gästspelade syster Viktoria och Matilda en natt och sista natten kom Evas man Hans ut. Härliga dagar med dessa underbara vänner är nu till ända...Och det känns lite ensamt här i gungstolen på punschverandan där regnet smattrar på taket. Fåglarna kvittrar på och duvsången är igång...Trots att jag har sol året runt längtar jag nu efter sol och värme. Det får nog min kropp aldrig nog av!
 
Massa god mat, goda viner och härliga stunder med samtal och skratt är nu över för den här gången! 
 
Liten insats med färg och klipp gjorde jag på Eva... 
...Och visst blev hon fin!
Hans var ivrig att gå ned till sjön och fiska när han kom hit! I det enkla landetlivet finns något för alla! 
 

Härliga dagar på landet!

Vi har ju vårt mysiga lantställe i Harpsund strax utanför Flen, cirka 12 mil från Stockholm. Innan jag åkte ut hämtade jag upp min bästa vän Eva och hennes 13-åriga dotter Saga som kom med flyget från Nairobi. Familjen Wiberg får tillträde till sitt hus den 1 juli så det passade perfekt att vara tillsammans med mig några dagar på landet. Snacka om att vi saknat varandra...Vi packade bilen full oc körde ut till landet och det kändes precis som att vi var på väg på semester...Mysigt!
Det är ALLTID sol i Flen då Eva hälsat på genom åren och så även denna gång... Efter en långpromenad på ett par timmar kände vi oss redo för ett premiärdopp i sjön. Det var ganska så kallt, men uppfriskande... Och roligt hade vi!
Förutom bad riggade vi studsmattan och åkte och shoppade lite på "Lager 157".
Det är något speciellt med vänskap som varat i över 35 år. Eva och jag åkte på en jorden-runt -resa i elva månader som nyfikna tjugoåringar... Redan då visste vi att "Ingenting är omöjligt" (Gunde Svans och vår egen devis)...
 

Examensdags...

Tänk att vår stora fina flicka Matilda varit så otroligt duktig. Hon är nu klar efter några år i Örebro och kan stoltsera med en akademisk utbildning som Personalvetare. Det är klart att det ska firas! Trots vårt lilla kök (och kylskåp) lyckades vi baka fyra jordgubbstårtor och buffémat och bjöd in "alla" som följt Matilda genom livet. Vi hade hyrt "Spruthuset", vårt lilla söta festhus nere i Duvboparken som är ett f d brandhus, därav namnet... Hans som jobbat i Stockholm den här veckan kunde också vara med, en liten stund iallafall... 
Familjen är samlad...Amanda kom hem frå Oslo. Stor glädje! 
 Gästerna anländer... Här har vi familjen Näsman och mitt gudbarn Linn och syster Moa.
Söta Linnéa hann komma förbi ett litet tag innan hennes flyg till Umeå. 
Kicki och Björn som är Matildas äldsta vänner för deras Henke och Matilda föddes på samma dag för snart 25 år sedan.
Familjen med mamma, min bror Johan med flickvännen Elisabeth och syrran Viktoria med Johans Milla.
Yngsta festdeltagaren var Peter och Evas lille söta Jack, endast tolv dagar gammal.
 
Lunchbuffén serverades inomhus, men vi hade en varm och solig sommardag som gjorde att vi kunde vara ute.
Hans framförde en egenskriven låt till Matilda, "Hej Matilda"...
... Och vi systrar gillade det vi hörde Hans sjunga.
 Själv höll jag tal som gillades av Matilda. Vi är mycket. stolta föräldrar! 
 Presentöppning och hon fick fantastiskt fina presenter!
Matilda och mamma!
 Syrran!
 Alfred (Vickis son) och Liam lekte och fick gå på skattjakt!
 Milla är fokuserad på att skriva i gästboken om vad det är som gör Matilda så speciell... 
Bror Johan med Milla... 
... Och här är brorsan med Liam. Liam och Milla är tvillingar! 
 Gott om dryck fanns det den här festliga dagen!
 
 Abrupt efter en och en halvtimme var Hans tyvärr tvungen att bryta upp för att taxin väntade. Det var dags att åka tillbaka till Kuala Lumpur.
 Många avsked, men om lite drygt en månad kommer Hans på semester... Jag längtar!
Tusen tack till alla som ville vara med och förgylla Matildas och vår dag. Det blev en fin och minnesvärd dag tillsammans med nära och kära!
 
 

Mitt hem!

Vårt fina ställe här i Duvbo, Sundbyberg längtar jag alltid tillbaka till. Vi byggde en tvåa under huset där vi huserar när vi kommer hem. Eftersom vi hyrt ut vårt hus kan vi på det här sättet ändå "komma hem"... Jag njuter av att vara här sommartid med ängarna, sjöarna och Sundbybergs stad inpå knuten... Sundbyberg är Sveriges minsta kommun till ytan, drygt 42 000 invånare, mycket bra kommunikationer och för övrigt en expansiv kommun där var fjärde invånare jobbar inom den finansiella marknaden. Såväl Swedbank som SEB har sina huvudkontor här. Med gångavstånd till "stan" med alla affärer och restauranger (Sveriges restaurangtätaste område) kan man inte annat än trivas här i Sumpan...åtminstone på sommaren. 
 
Några fotografier från fina hus i vårt Q-märkta Duvbo...
Hemma på vår gata...
... Och vårt egna "tornhus"!
Såhär bor jag i sommar under huset i vår "grotta "där jag är sambo med Matilda...
 
 En stor del av tiden spenderar jag såhär i sommar...Men det är jag väl inte ensam om!
 

Trevlig Midsommar!

Mer svenskt än midsommar blir det inte... Nostalgisk tänker jag tillbaka på alla midsomrar vi firat i Yttersjö då traktor med björkklädd vagn åkte runt sjön och hämtade upp alla barn och övriga festdeltagare för det gemensamma midsommarfirandet. Våra barn fick fina traditioner och år med släkt och vänner... Alla var välkomna!
 
Förra året hade vi också en riktigt härlig dag tillsammans i Holmnäs strax utanför Umeå. I år kunde de väl fått lite bättre väder...
Svårt att föreställa sig att det här är samma ställe...Ett år senare!
I år var meningen att Matilda skulle åka till Fiskebäckskil och jag skulle passa på att besöka Lise och Pelle i Hovenäset utanför Smögen, men min hälsa satte stopp för det. Denna förba...de migrän! 
Några tröstande ord gjorde mig glad och jag kommer att fira med Carin och Mange i Åkersberga. Jag är tacksam och glad över att jag har flera goda vänner...
Jag saknar såklart min fina man idag! Det är nog första gången på 29 år som vi inte är tillsammans...
 
En riktigt trevlig midsommar önskar jag alla goda vänner runtom i vårt land och värld! Stora kramen!

Livet i stan

I veckan bor jag och Hans på hotell Amaranten på Kungsholmen. Efter eller före god hotellfrukost tar jag långpromenader på Norr Mälarstrand och Söder Mälarstrand i det ljuvliga sommarvädret. Vilka härliga dagar det varit i Sverige!
Swea gör sig påmind även här i Sverige! Tänker på er...
Stadshuset som är framröstad som Sveriges vackraste byggnad ligger nära. 
Sedan var vi på "Spisa med Helena" och den restaurangen imponerade med sin goda mat, men framförallt över servicen. Bjöd på ett glas mousserande när vi kom, oststänger (ändå hade de ingen aning om hur mycket jag längtat efter just OST), kaffe på maten och med supertrevlig personal kommer vi garanterat att återvända.
Enda orosmomentet när man "bor" i stan är att hitta parkering...Och när man väl hittat en lyckades jag tyvärr skrapa upp ena sidan mot en stolpe. Surt, men det är tur att man inte kör omkring med årets årsmodell precis... 
Vi njöt också av lite "båtliv" på Pontonen. Njuter i massor av att få vara med våra fina tjejer. Det är den största lyckan... Stolt mamma!
 

6 juni

 
Sveriges Nationaldag och största firandet i Sverige sker här i Sundbyberg. 45 000 besöker ängarna och det är vår årliga tradition att träffas på lite picknick i det gröna gräset. Även i år var vädergudarna med oss...
 
Lilla Alfred var förstås också med...
Yohio underhöll... 
...och Alcatraz 
Mysig dag!
 
 

Skön helg!

Vi... jag, Hans och Matilda åkte ut till vårt lantställe i Harpsund utanför Flen. Härliga dagar med god mat som ostar från Jürss och fil med färska svenska jordgubbar. Vad jag längtat efter dessa delikatesser som svenska mejeriprodukter...
 Dubbel regnbåge i lördags och vi vaknade på söndagen upp till det ljuvligaste sommarvädret... Det blev en hel del trädgårdsarbete. Det är underbart!
Innan vi åkte ut tog Matilda oss på ett Extremefitpass i Vasaparken. Behöver jag säga att det var en nära-döden-upplevelse och "Hiitler" skrek och straffade oss. Hans och jag gav upp efter en halvtimme... Inget för oss "veteraner"...
 
 

Fina dagar...

Tillbaka i Sverige och jag lyckas hitta av den finaste årstiden med det intensivt gröna som blandas upp med blommande syréner, rhododendron, hortensia, träd i alla rosa nyanser... Jag bor i ett sekelskiftesområde med de underbaraste trädgårdarna. Jag kan inte se mig mätt och jag och Matilda går långpromenader gata upp och gata ner... Och njuter av alla färger och dofter. Sedan fick jag ju äntligen träffa Matilda och mamma som flugit ner från Umeå...Ett mycket kärt återseende!
Första kvällen var vi och såg AIK där Alfred höll nollan i målet. Kul att träffa Alfred och syrran förstås!
Syster Viktoria och söta Alfred
Förvånad blir jag när jag under mina promenader får syn på det ena djuret efter det andra i centrala Stockholm. Det är mer djur här än i Norrlands städer!
Matilda har en ny livsstil (sedan i julas då vi sågs sist) med mycket träning och LCHF-kost. Jag är ju inte sen på att hänga på. Senaste två månadernas tre drömsemestrar till Redang, Giliöarna och Boracay har satt sina spår... Nu stiger jag upp på morgonen och bakar LCHF-bröd med bland annat keso, ägg och kokosmjöl. Mums!
Jag har läst och hört om ABBA museét och det var en fin utflykt i veckan. Vi sjöng "Mamma Mia" i studion och dansade koreografi med "ABBA". Det är verkligen värt ett besök!
Idag är det Sveriges Nationaldag och den ska firas på Sveriges största nationaldagsfirande nämligen på ängarna här i Sundbyberg dit vi går och umgås med 45 000 svenskar. Såg precis på TV- morgon hur Sverige med en fin ceremoni välkomnar nysvenskar. Det gör mig stolt att vara svensk! Trevlig Nationaldag önskar jag er alla oavsett var i världen ni befinner er! I Kuala Lumpur vet jag att ni tjuvstartade med middag på Svenska Ambassaden igår... Kram på er!
 

Sverige

Nu är det äntligen dags för mig att flyga hem till sommaren i Sverige.... Och nu längtar jag... Såklart efter att få umgås med alla fina vänner, träffa våra underbara barn, men också efter att äta goda ostar och att cykla. Jag hoppas att det är lite varmare nu, att syrénerna fortfarande blommar och att det är grönt.
 
Imorse när jag skulle börja packa upptäcker jag att mina tre kostymer (som jag aldrig använt här) är täckta med vita mögelfläckar. Förtvivlad beger jag mig till kemtvätten som lovar att de ska bli som nya igen... Jag kände att det kanske var bäst att tvätta upp jeanshögen också...
 
Igår åkte vi in till stan och uträttade några ärenden, åt mexikanskt på Changkat och passade på att ta en halvtimmes Reflexology (fotmassage när de trycker hårt på vissa punkter) medan det spöregnade ute.
 Söndagsträning med bandet och den här gången var de hos Björn. Ulrika bjöd över oss på lite mysigt eftermiddagshäng på deras balkong på 21:a våningen med em fantastisk utsikt över hela stan...
 På kvällen grillade vi...
 Nu är det dags för boarding...Tjoohooo!
 

RSS 2.0