Vi behöver kureras...

...och vad kan vara bättre än en ansiktsbehandling, massage och body scrub. Tre timmar senare känner man sig som en ny människa och det är ju så lyxigt! Hittade ett "dermalogica" ställe alldeles bredvid oss. Yes, I like. 
 
 
 

Ohhh what a party!

Hans 50-årsfest blev riktigt lyckad! Alla underbara gäster gjorde att det blev en kväll att minnas. Tänk att alla som var med (förutom Amanda) har vi lärt känna senaste sex månaderna. En tanke föll nataurligtvis också på alla absent friends...Hursomhelst så hade vi en kanonkul kväll!
Här är födelsedagsbarnet själv. 
Ett skönsjungande härligt gäng anländer. Susann, Tarja, Peter, Ulrika, Agneta, Ferike och Gordon. 
Gary hade problem att hitta sina bordskamrater, Han trodde nog att han var "Miss Malaysia" ikväll.
Förrätten var Västerbottenspaj (såklart) med Skagenröra. RIktigt svenskt ska det vara!!!
Tarja och Richard.
Erik, Amanda och Joanna. 
Richard med fru (Namnet lät som Why Sea)
Per, Susann och Peter.
Agneta, Ferike och Kiliph. 
Martin och Nobue. 
Ingvar och Lee Bee.
Jesper och Christian. 
Gordon och Elif.
Gary och Jessika.
Ulrika och Helen. 
Jansky, Eva och Hans. 
Eva och Hans. 
Jill och Carl. Mica som satt bredvid Carl fick jag tyvärr inte med på bild den här gången.
Joanna, Ceasar och Amanda. 
Gordon håller "festligt" tal. 
Peter sjunger hjärtligt egenskriven låt om Hans. 
Hans stod också för lite underhållning och spelade och sjöng tre låtar för oss. "Knocking on Heavens Door", "Personal Jesus" och "With or without you".
Gästerna njuter av Hans insats.
Erik och Kiliph står i kö för att ta för sig av varmrätten. 
Likadant för Nobue, Ulrika och Elif. 
Extra roligt när våra gäster som är "ickesvenskar" uppskattar maten. 
Susann, på gott humör som alltid. 
Per och Nobue hade gjort efterrätten. Äpplen i ugn (mums) med Vaniljvisp som jag tagit med från Sverige. Jag missade dock att ta fram alla ostar...Hoppas ingen saknade dem! 
 
 
Sedan väntade kvällens nakenchock då tårtan rullades in...Från ena bröstvårtan "sprutade" det vatten när man tryckte in en knapp. Så välgjord, god och riktigt riktigt rolig. Snacka om humörhöjare!
Hans tyckte nog att det inte var lite genant, men blir man 50 får man allt ställa upp på lite...
 Lite smånasty, men men...
Vi skrattar alla gott åt "det lilla jippot". 
 Sådär lycklig ser man ut när man fått en "tutte"! Hipp Hipp Hurra för världens bästa Hans ♥
Kvällen avslutas naturligtvis med dans. Tack alla för en fantastisk kväll som jag aldrig kommer att glömma!

Festförberedelserna!

Jag har här samlat mina fotografier för att visa på hur vi förberedde oss för Hans stora bemärkelsedag. Nästa inlägg blir från festen...
 
Närmare 100 stora härliga champagnerosor köptes in...
...och de skulle sedan klippas och arrangeras i vaserna. 
Servettringarna gjorde jag av söta fjärilar...Det är ju också en sommarfest!
Borden och stolar som jag hyrt anlände dagen innan. 
Sedan återstod bara att duka dom för totalt fyrtio gäster. Visst blev det ganska fint!
Lite ommöblering krävdes förstås.
Baren skulle göras iordning. Kändes bra med vinerna nu sedan vi gjort vinprovning och visste att det var goda viner vi serverade. Här är det inte så enkelt som att bara köpa första bästa...
Maten skulle förberedas och förutom oxfilén med murkelsås, den marinerade kycklingen med soltorkade tomater skulle även de hemlagade köttbullarna träs upp på spett.
Fyra stora potatisgratänger skulle lagas. 
Fritera grönsaker och arrangera de fint på fat. 
Melonsalladen med chilli skulle också förberedas. 
Raw food.
Bordsplaceringen gick till så att man drog ett kort och skulle sedan hitta igen fyra kompisar så att blomman blev hel. Det viktigaste för att få till en lyckad fest tycker jag är ju att gästerna känner sig bekväma och helst lär känna lite nya människor. 
På baksidan fanns frågor om Hans. Testa själv hur många rätt du har?
Jag fick bra hjälp av Feliciers maider, Baschi och Mailin. 
Vår egen Rema kom in efter nio. 
Hans ordnade med bålen.
Västerbottensosttilltuggen skulle fram. 
Bubblet ställas iordning i baren.
Amanda dök gjädjande upp vid fyra för att hinna vara med. Nu är vi redo och festen kan börja!!!
 

Det tar på...

...att festa numera. Har varit i trötthetstillstånd i många timmar nu...Och givetvis får jag migrän. Det är tur att det inte blir så ofta. Det är ju inte alla dagar som vi har stor bemärkelsedag i huset...Tack och lov! Jag ska lägga in bilder från festen såsmåningom, men det får vänta lite. Den som väntar på något gott.., ni vet!
 
 

Feliciers 40-årsfest

I början av januari var vi bjudna på ett riktigt roligt partaj. Felicier hade förberett allt in i minsta detalj och det var en fest där gästerna var i fokus.... Felicier, som bor i samma område som oss hade festen i sitt fina hem.  När vi kom serverades det champagne och vi minglade runt en stund innan den sittande 6-rättersmiddagen skulle intas. Hon hade SAS Radissons chefskock med personal där som gjorde den utsökta maten. Har aldrig ätit godare tuna i hela mitt liv och förutom den serverades gåslever i svampsoppa, lamm, limesorbet med chilli, ostar och tre efterrätter bland annat en utsökt Tíramisú som Felicier själv lagat. Hon är ju gift med Giancarlo som är italienare.
 
 Här ses det generösa värdparet med gäst mittemellan. 
 
Födelsedagsbarnet Felicier, Per (Hans arbetskamrat) och Nobue.  
Feliciers vackra hem.
Bordet är fint dukat med röda rosor och små paket till alla. Det är vanligt i Malaysia att värdparet köper sina gäster en present. 
 
 Här är middagen i full gång.  
 
 Den utsökta menyn!
Kocken ska givetvis tackas!
 
Vilken underbar överraskning då den liggande mannen med hår på bröstet och stånd rullade in. Det visade sig vara en tårta och gjorde givetvis stor succé, åtminstone bland alla söta tjejer. 
Kvällen avslutades med biljardspel och karaoke, som är mycket populärt här, en trappa ner. Kom inte isäng förrän vid fyra den här dunderkvällen. Helt utmattad som man ska vara när man varit på en riktig fest!!!
 

Vilken härlig överraskning!

Nu har det gått mer än tre månader sedan vi sågs senast och nu kommer vår lilla tjej Amanda. Ska bli mysigt och få umgås igen. Matilda har fullt upp med studierna...Vi får vänta till juni innan vi får träffa henne, men vi får glädjas åt att få rå om en av våra fina döttrar. Jag är så stolt över de båda!
 
Amanda på Sanur Beach, Bali.

Dagens pyssel...

...är att börja baka inför lördag. Ser lite julaktiga ut, men de blev jättegoda och ganska festliga tycker jag. Har ni något favoritrecept får ni gärna dela med er. De här är gjorda med Västerbottensost och sesamfrön. Varje gång vi fått besök har Västerbottensost stått på önskelistan. Det beror inte bara på att jag kommer från Västerbotten utan för att det är den i särklass godaste osten jag vet.
 
 
 
 

Less is more...

Det har jag aldrig förstått. More is more är mer min stil... Kul med flera armband och de betyder alla något för mig. Det översta med hjärtat har jag fått av en god vän innan jag åkte, samearmbandet är del av mitt norrländska ursprung, dödskallearmbandet var del av en fin avskedsgåva från min senaste arbetsplats "Företagskort" och det med alla berlocker symboliserar min andliga del. 
 
 
 

Full rulle...

Det är baksidan när man varit på en härlig semester. Hur kan man planera att ha fest efter en semester...Orutin, kallas det. Borde förstås först ha fest och sedan semester. Det är en hel del att fixa med. Eftersom vi inte har fullt sortiment av glas, bestick, tallrikar, ugnsformar, såsslevar, såsskålar, champagneglas, seltersglas, vinglas, termosar, kaffebryggare, vattenkaraffer, coolers, is, transport m m så blir det lite extra förutom stolar, bord, dukar m m för drygt 40 personer. Förutom att jag köpt mycket har jag fått låna ihop av alla hjälpsamma, gulliga vänner här. Sedan har jag handlat in all dryck och mat och nu känner jag att jag har fått hem det mesta för att börja baka smördegstilltugg imorgon och fortsätta med oxfilén och kycklingen på fredag. På lördag blir det gratänger och sallader. Ni som följer min blogg vet ju att jag redan rullat alla drygt 150 köttbullarna.
Lite fint vill jag också att det ska vara så det har jag pysslat med... Jag ska ta bilder och visa er sedan.
 
Det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot lördag...Tjooohooo...Partytime! 
 
 
 
 

Vår otroliga Dyktripp!

Vi hade sju dyk framför oss den här helgen. Det var väldigt intensivt och 3 dyk/dag lördag och söndag. Måndag var vilodag eftersom det kan uppstå tryckproblem om man inte vilar minst 24 timmar sedan sista dyk.
 
När vi plockade fram våra loggböcker såg vi att senast vi var i var för tretton (!) år sedan. Inte konstigt att man var lite nervös. På fredagen när vi kom fram gjorde vi ett teoriprov och ett uppfräschningsdyk från stranden. Konstigt ändå att man minns så bra...Lite som att cykla!
 
Sedan på natten började mina tankar sväva och jag kunde inte sova. Jag var uppriktigt sagt orolig och rädd för vad som skulle vänta därunder i havets värld. Då var det tur att vi hade Ali som åkte ut med bara mig och Hans. Det var nog lågsäsong och det kändes såklart superlyxigt. Vi gjorde alla våra dyk från båt och det var olika ställen varje dag. Vi såg häftiga fiskar, men tyvärr så har korallerna tagit rejält stryk senaste åren på grund av det varma vattnet. Jag blev så ledsen över detta och kan inte nog betona hur viktigt det är att vi alla försöker värna om vår fina miljö!
 
Ali, vår fantastiska divemaster som vi dök med den här helgen.Han var lugnet själv och han kände till undervattensvärlden och hittade igen många spännande fiskar. Han hade även med sig undervattenskamera och tog många många fina bilder. 
Här gör vi oss redo...Prova ut mask, snorkel, fenor och kolla instrumenten och luftnivårena...
Nu är vi så förberedda vi kan bli och mycket förväntansfulla!
Här har vi fått på oss allt och det är riktigt tungt. På väg till båten.
 
Morgondyket börjar redan 8 så någon sovmorgon är det inte på den här semestern...
Lyxigt med egen båt.
Det är fint både på land och i havet är det helt helt fantastiskt. Att dyka är lite som att gå på månen (tror jag). 
Här nedan har vi dokumenterat en del av allt vi såg och det var mycket...
 
 
 
Såhär ser vi ut under vattnet...
Här summerar vi allt vi varit med om denna otroliga helg...I am breathing life!
 
 

När ska vi lära oss???

7:15 var avgångstiden för morgonplanet och de stänger 30 minuter innan. Fanns ingen taxi att få tag på (som vanligt här) så vi bestämde oss för att köra själva. Jag åkte bakvägen till Subang Airport med taxin förra gången och det var sååå nära. När vi ska göra samma sak med GPS visar den oss en helt annan väg. Vi sladdar in på parkeringen, springer med resväskorna och korsar den 4-filiga highwayen och pustar ut någon minut innan stängning av check-in. Varför? Vi utsätter oss alltid för denna stress...Och helt i onödan kan man tycka. Det var verkligen nära att vi missade planet den här gången!
 
 
 

Hans födelsedag...

...firade vi på Perhentian Island. En jätte, jättemysig ö en timme med båt från fastlandet. Flyger från Kuala Lumpur till Kota Bharu på Malaysias östkust och tar sedan taxi en timme till färjelägret Besut. Jag hade bokat in oss på en dyktripp där sju dyk ingick. Mer om dykningen i ett annat inlägg. 
 
Här har vi en fräsch 50-åring. Visst ser han ganska nöjd ut?!
Vackra Perhentian Island. Tuna Bay Resort där vi bodde bra, precis på stranden. 
 
Jag hade med champagne och lite annat för att göra Hans dag lite speciell. 
Här sitter vi på restaurangen och har beställt färska jätteräkor som de grillade till middag. Mums!
Till efterrätt hade jag ordnat med en överraskningstårta då personalen kom fram och sjöng "Happy Birthday". 
Barfota gick vi sedan stranden hem och tittade på den stjärnklara natthimmeln. God Natt!
 
 
 

Grattis min underbara man!

Hipp hipp hurra...Idag fyller Hans 50 år och det kommer vi att fira med en dyktripp till Perhentian Island. En liten liten ö utanför Malaysias kust i öst. Det ska vara ett riktigt dykparadis! Nästa helg har vi bjudit in till kalas här i vårt hus i Sierramas så fira ska vi... 
 
Massa fina fotografier på min fina man. Jag älskar dig ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snacka om frustrerande...

Nu är det mycket fix inför vår fest (Hans 50års-, inflyttnings- och sommarfest ) nästa helg. Jag tycker ju att det är roligt att laga mat så den delen kommer jag att göra, men när jag åkte för att hyra bord,stolar m m fick jag en fråga som jag faktiskt aldrig tänkt mig... Hon hade skrivit upp 4 stora runda bord, 40 stolar, 4 vita dukar, transporten m m och sedan när vi började tala om tallrikar, glas, bestick m m tittar hon på mig.
-Do you eat porkla?
Nej, jag förklarade att jag själv inte heller är så överförtjust i fläsk och jag lovade henne att det var inte på menyn. Hon sprang då för att dubbelkolla med sin chef och när hon kommer tillbaka skakar hon på huvudet och säger;
- Can notla!.
 
 
 
 

 

Massa spännande...

... i en och samma butik. Felicier visade mig "Malaysias IKEA" som hon kallade det. Fina saker till billiga priser - I like. Här fanns allt från band, tyger, glasskålar, serviser, bäddset till möbler och designkopior. Och här var det ännu lite billigare. Det var inte sista gången jag var där och det bästa av allt är att det ligger i vårt område. Idag fortsätter vi vår shoppingrunda...
 
Min supersnygga och fina malaysiska vän.  
 

Manikyr och pedikyrstund!

Se så fin jag blev och det var sååå skööönt...Nu blev de sådär mjuka och sköna igen. Det är lyxigt och det är billigt...100 kronor. 
 

Inte ens ett värmeljus...

...hade rymts i min bil idag. It was packed! Jag var och handlade på Ikea (igen) och det är en härlig "oas". Jag kan inte låta bli att småle när jag går runt där som enda västerlänning bland alla malaysier och tänker att det här är "mitt" Ikea från "mitt" land Sverige. Jag är stolt över mitt land!
Några bilder från restaurangen på Ikea
Här avnjuter jag Ikeas goda räkmacka. Det smakade himmelskt!

Tisdag igen...

...och då samlas vi för att gå på tur med Jessika. Den här gången täckte vi området KLCC. Här ses vi få en guidad tur av KLs äldsta hus som numera är ett museum. Guiden vi ser på bilden tog emot oss och började lite nervöst berätta. Det dröjde inte länge förrän hon helt sonika fick lämna över till den mer erfarna guiden. Man kan ju inte låta bli att undra över hur det ska kännas nästa gång hon ska få prova...Stackarn!  
 
Bilden längst ned visar en låda med lock på en säng som hade stor betydelse på bröllopsnatten... Den är placerad i mitten och den ska vara stängd och kontrolleras närsom under natten av svärmor. Det är dålig karma om den skulle vara öppen...  

Bokklubbsträff!

Ikväll var det dags för vår månatliga träff vi bokklubbsvänner. Den här gången var vi vi nio tjejer som möttes hemma hos Helene. Jessica och Helene var värdpar och hade ordnat en fantastisk trerättersmiddag. Böcker är en perfekt förevändning för att träffas och till kaffet går vi också igenom vilka böcker vi läst sedan sist, kort vad de handlar om, vad vi tycker och sedan lånar vi av varandra. Själv läser jag de flesta av mina böcker på tabben eftersom jag smidigt lånar böcker via Stockholms Stadsbiblioteks webbsida. Det är busenkelt!
 
 

Prostitution i KL

Det är bedrövligt och det är med stor sorg i hjärtat jag förstår att det även förekommer här i Kuala Lumpur. Kalla mig naiv, men jag vill så gärna tro och hoppas att det ska finnas andra "jobb". De prostituerade hittar man på samma gata som de blinda massörerna har sina ställen. De tjejerna syns överallt (även dagtid) och deras hallickar sitter på stolar utanför entréerna. Enligt uppgift tar flickorna cirka 30 kronor, varav 16 kr går till mannen utanför, 8 kr går till hyra och...det lilla lilla som blir över får hon behålla själv. (Utan kondom tjänar hon två kr till). Det är illegalt med prostitution i Kuala Lumpur, men det räcker tydligen inte...
 
 

Nu har jag hittat till Årsta...

...Partihallar och det är sann lycka att få gå runt och handla där återförsäljarna handlar. 20 stora rosor för otroliga 45 kronor. Vad sägs om det? Det fanns även roliga dukar, band, dekorationer m m. Det är inte sista gången jag varit där...
 
Ulrika, Susann och Corinne som visade oss på en rundtur i butiken. 
 
 

Dags att njuta igen!

Ansiktsbehandling, reflexology, massager, pedikyr och manikyr är gott för själen och det finns överallt. Jag köpte ett behandlingspaket när jag precis kom hit. Fick först prova en gång och den behandlingen varade i fyra timmar. Hur härligt är inte det! Det var många omgångar med olika krämer varvade med massager, maskiner och bad. Den varma jaccuzzin var rosbelagd, stearinljus, skön musik, utsikt över HELA stan och en jättespegel mittemot där jag såg mig själv le och då tänkte jag... "Because I am worth it". 
 
Här ligger jag och har hela underbara behandlingen framför mig. 
De sysslar inte bara med ansiktsbehandlingar utan hjälper även överviktiga tjejer att gå ned i vikt. 
En avslappnande atmosfär och hela stället känns som retreat. 
En av flera som ska ta hand om mig i ett par timmar framöver. Hon förfasas över att jag ligger i solen som får till följd att min hy blir torr. De tycker att vi är crazy med vårt bruna ideal. 
 
 
 

Shoppingtur

Nu har vi börjat förbereda oss för vår fest om ett par veckor. Vinprovning igår och lite senare idag får vi fortsätta vinprovningen med bubbel. Det röda vinet lyckades vi med att smaka oss fram till igår så idag var det rödtjut på shoppinglistan. Några facklor, IKEA-sväng med bland annat brickor och kaffemuggar. Tänk att IKEA på varje mugg klistrar fast tre märken. Ahhh, det tär på tålamodet att få bort dem...
 

Vinprovning igår...

...och vi fortsätter idag. Ja, jag vet att det är söndag, men vad gör man när gårdagens viner smakade bläää och  eftersom vi inte känner igen vinerna här behöver vi smaka av dom. Vi ska ju köpa 50 flaskor, vin är ganska dyrt och vi vill såklart hitta ett gott rött, vitt och bubbel. Till vinet blev det ost och vin. Här ska jag dela med mig att mitt favoritrecept. 
 
1 Philadelfiaost
Sesamfrön (torrostade i panna)
Soya
 
Lägg en Philadelfiaost på ett fat, täck med de torrostade sesamfröna och spritsa över lite soya. Serveras med kex och njut av smakupplevelsen!
 

Vilken egoboost!

Idag åkte vi in till Brickfields dels för att handla ihop lite alkoholhaltiga drycker men också för att prova på den beryktade Blind Massagen. Jag och Hans valde en pressurepointsmassage som är en betydligt djupare än den vanliga oljemassagen. Min blinda massör MiuMiu hade över 20 års erfarenhet och hon var verkligen duktig. Det dröjde inte länge förrän hon började kommentera "Do you do a lot of excercise?" och "You have a strong body" och "So small stomach". Behöver jag säga att jag blev glad. Jag har tränat stenhårt sedan jag flyttade hit och hon kunde inte se det, men känna...Jag har ingen bild därifrån med hänsyn till Miu Miu som inte ser. Det skulle kännas så "rude".
 

Varje eftermiddag...

...kommer regnet och åskan. För oss som bor i hus passar det utmärkt eftersom vi annars hade behövt vattna dagligen. Med dagarnas strålande sol och 32 grader kan det kännas lite uppfriskande med lite nederbörd. Det smäller dock rätt så bra och vår hund Ceasar är fortfarande livrädd och vill vara nära. Han har nog vant sig med värmen, men åskan tror jag aldrig att han vänjer sig vid.
Jag lider med er i Sverige som fortfarande verkar ha vinter... Men i nästa vecka skulle det tydligen äntligen komma lite värme. I Umeå är det vackert, men nästan 1 m snö!!! Låter helt ofattbart i mitten av april. Stackars er! 
 
Svårt att se på bilden, men det vräker verkligen ner. 

Hoppas på bubbel...

...för det är ändå drycken som sätter guldkant på tillvaron om du frågar mig. Det ska finnas en taxfreebutik som säljer alkohol i centrala Kuala Lumpur. Det bland mycket annat lärde jag mig häromdagen när jag hade guidad visning av KL. Det kan ju inte komma lämpligare, eftersom vi bjudit in till stor fest för att fira Hans 50 år. Idag åker vi in till centrala Kuala Lumpur för lite shopping...

Nu längtar jag efter...

...min kära man Hans. Nu är han här vilken sekund som helst. Han åkte förra lördagen till Hong Kong för att jobba och kommer hem idag. Tjooohooo, vad roligt! Jag är full av entusiasm och har massa idéer på vad vi ska göra... och han vill bara ta det lugnt och vara hemma. Han har haft en stenhård vecka (eftersom han inte ens ville ha mig med) så det är ju förståeligt. Det får bli fredagsmys här hemma istället...
Trevlig helg till er alla!
 

En helt (o)vanlig frukost!

Jag dricker som vanligt mitt kaffe och äter som vanligt min yoghurt med müsli och färska frukter. Den här morgonen hade jag apelsin, gul vattenmelon, honungsmelon och ananas.
 
Jag tar min bricka och sätter mig ute...
Njuter av min fina utsikt och det varma sköna vädret.
Längst ner i vänster hörna är det också som vanligt...
...Ceasar är förstås med och...
...han väntar tålmodigt på att jag ska bli klar så han får slicka skålen.
Nu är han klar och en tillfreds hund vänder mig baken. Allt är i sin ordning även den här morgonen ♥

Valet den 5 maj!

Cirka 70 % av malayerna går till valurnorna och röstar. Först den 20 maj får vi ta del av valresultatet.  

 

Regeringskoalitionen Nationella fronten (BN) har styrt Malaysia sedan självständigheten 1957. BN består av cirka 15 partier, varav det malajnationalistiska UMNO är dominerande. Viktiga koalitionspartier är också det borgerliga kinesiska partiet MCAoch det indiska MIC. Centrala inrikespolitiska frågor är islams inflytande i samhället och de etniska motsättningar som plågat landet sedan självständigheten. Landets icke-muslimer (ca 40 procent av befolkningen) med flera motsätter sig ökad islamisk påverkan på politiken, rättssystemet och det kulturella livet. Valet kommer att få stor betydelse och det blir spännande!

 

Linjerna och solens uddar (den 14 udden är egentligen Singapore som blev egen 1957) representerar de 13 delstater som finns i Malaysia. Nio av delstaterna är ärftliga sultanat, mellan fyra styrs av guvernörer. Landet är en monarki, där kungen i huvudsak har en ceremoniell roll. 

 

.

 

 

 

 
 

Intressant Sweamöte

Idag samlades vi i Programgruppen för att schemalägga höstens aktiviteter som coffeemornings, luncher, kräftskiva, utflykter, adventsmys m m. Det blir en spännande höst och mycket att se fram emot!
 
Här är vi på Nashas kontor. Det är "bara" 20 våningar upp, men det är ändå höööögt!

Designklassiker

När jag frågade en taxichaufför var jag skulle kunna hitta fina möbler här i Kuala Lumpur hänvisade han mig till IKEA. Javisst har de mycket bra och jag är tacksam att de finns här, men det finns mycket annat fint också. I Malaysia tillverkas kopior på designklassiker som Hans J Wegner, Eames, Fritz Hansen, Arne Jacobsen m m till fantastiska priser. Synd att vi "bara" har 40 kartonger när vi åker hem. Vi nyttjade alla 5 kubik när vi åkte hit så det blir svårt att shoppa stora saker, men vem visste att det fanns så mycket roligt här att handla... 
 
Den här fåtöljen fastnade jag för. Kanske för att jag matchade den så bra. Nej, men tänk den i ljust skinn...hmmm, I like. 
De här stolarna av Hans J Wegner har vi som köksstolar här och de är ljuvligt sköna och supersnygga.
 
Det går inte en inredningstidning utan att man hittar de här tuffa Eeamesstolarna. De är verkligen inne nu. 
 
 
 
 
 Lite bilder på andra tuffa designklassiker. 
 e
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

157 stycken rullade...

...köttbullar. Det är klart att vi måste bjuda på svenska köttbullar. Det är ju en klassiker! Jag förbereder mig för kommande evenemang. Lika bra att vara ute i tid. Det ska bli jätteroligt och det är vår första stora fest här i Malaysia som jag nu förbereder. Jätteroligt att så många verkar komma också. Ni som känner mig vet ju hur kul jag tycker att det är med fest, vänner, mat, vin, musik och kanske lite dans.
 
Jag rullade och rullade och det tog tid innan jag såg någon skillnad i bunken. 
 

Banana Leaf lunch

Vi hamnade på övervåningen längst in på en restaurang där det var knökfullt med folk, främst indier. Vi hade bokat bord såklart. Det var en upplevelse att bara titta sig runt där maten serverades på bananblad och där alla åt med händerna. Maten var vegetarisk, kryddstark och jag måste medge mycket god. Det är långt från vita dukar.., men spännande och mycket annorlunda!
 
Utmed vägarna växer ofta bananträd. Här ser vi gänget från turen vi gick igår. 
Populärt ställe!
Det här är våra "tallrikar".
Tallrikarna är dukade.
Här har bordsserveringen kommit igång... Servitörerna har en praktisk hållare med 4 bunkar innehållande olika vegetariska röror som de skopar upp. 
Och glada är dom...Lite smickrade av att bli fotade tror jag.
Sådärja...då är det Varsågod!
Jag är nog lite skeptisk till en början, men med sked och gaffel blir det betydligt enklare. I Asien används inte kniv så ofta.
När man ätit klart visar man det med att vika sin tallrik och lägga besticken ovanpå. Tack för maten!
I trappen när vi lämnar ser vi att det är buntat "tallrikar" för kommande gäster. 
 
 

Nu har jag migrän...

... och det är egentligen inte så konstigt. Ställde väckarklockan tidigt för att vara på Hilton hotell inne i stan kl.9. Åkte redan halv åtta för att ha lite marginal, men det räckte ju inte. En normal halvtimmes resa tog 2 timmar!!! Jag skulle gå på guidad tur med Jessika som bott här i sju år och som kan massor om KL. Hon visar på guldkornen som kan ta år att hitta om ens någonsin... Jag anslöt lite senare och det var en riktigt givande dag.
Tack snälla Jessika! Nu vet jag var jag ska hitta knappar, silver, pärlor, sömmerska, massage av blinda, bra kopiaväskor, taxfreealkohol, kundahlinyogan, saris m m och också massor av restaurangtips och tips om sevärdheter!  
 
Såhär såg det ut från mitt bilfönster idag på morgonen och stundtals stod det helt still. 
 
Här ser vi Jessika (i vitt) engagerad som vanligt. 
 Charlotte får hjälp att prova ut en fin Sari och se vad fin hon blev! Den kvinnliga silhuetten förstärks i dessa vackra plagg tycker jag. 
 
 
 
 Visst är det skillnad på Saris och Saris...
Här har vi hela gänget!
 

Väckarklockan ringde!

Ja, det var lälngesedan jag hade en tid att passa så tidigt så att jag måste ställa väckarklocka. Men idag är det guidad tur till fots med Jessika som varit här länge. Ska bli spännande att få lite tips och jag delar med mig lite senare...
 
 

Föräldraledig i Malaysia...

...måste vara drömmen för en småbarnsförälder. Så enkelt med kläder...Slippa klä barnen med lager på lager och tjocka vinterkläder. Envisas med mössan och få tummen i handskarna på rätt plats. När barn nummer ett är påklätt är det dags för nästa och sedan sig själv. Minns hur svettigt det kunde vara den enda vintern som jag var i Sverige som småbarnsförälder! Vi flyttade ju som bekant till Riyadh, Saudi-Arabien. Hörde att det snöat i Sverige, men nu dröjer det inte länge...
 
Här går barnen ofta också på dagis och hämtas vid ett av förälder eller oftast en maid. Familjen har oftast en (eller kanske flera) "live-in-maid" som finns till hands och kan göra frukost, lunch, middag, städa, stryka, handla, ta emot hantverkare, tvätta bilen (eller ofta bilarna), fixa i trädgården m m förutom att ta hand om de små liven.
 
Jag säger inte att det är lätt att vara småbarnsförälder, men det är iallafall betydligt lättare här i Malaysia.
 
 Här är söta Milla (i mitten), mitt syskonbarn  i somras på sitt kalas. 
 
 
 
 
 

Hong Kong

Hans har åkt en vecka till Hong Kong för att jobba. Ett tag funderade jag på att följa med, men Hans skulle inte ha tid med mig överhuvudtaget. Inte ens som middagssällskap och då är det kanske bäst att han får koncentrera sig på sitt. Hade annars varit roligt att besöka Eva Lundmark som bor där.
Vi var där något år innan Hong Kong blev kinesiskt 1997 och det är ju ett tag sedan. En häftig storstad med 7 miljoner invånare på en liten yta och hela staden andas business och shopping...
 
Hoppas att det kan bli en annan gång!
 

Vilken jäv...a mardröm!

Man har ju hört talas om det, men vem tror att man själv ska bli drabbad. Det visar sig att vår andrahandsuthyrning av vårt fina lantställe förvandlats till en "knarkarkvart". Inget har man att hämta när det kommer till försäkring eftersom man själv har släppt in "Mäklaren som ville hyra avskilt för att bo ensam och skriva en bok i vinter". Med stulen identitet, kreditupplysning och identitetskort lämnade vi över nyckeln i god tro. Skönt ändå att det var ett visstidskontrakt och hela hyran var betald i förskott.
 
Tusen tack till min kära syster och Peter Englund som åkte dit och röjde upp! Vi är mycket, mycket tacksamma för att ni hjälpte oss med det här. Dagens ros går helt klart till er båda!
 
 
 

Poolen är mitt andra hem!

Ja, det skulle man nog kunna säga. Det är helt otroligt, men jag är nästan alltid själv här. Snacka om lyxigt... och vissa dagar också lite tråkigt. Vi är 530 villor som bor här i området med huvuddelen kineser och malayer. De tycker att det är för varmt och sedan vill de ju absolut inte bli solbrända... (se tidigare inlägg om "Whiteningcreme" under Black is Beautiful). 
 
Jag njuter av min "egen tid". 
En vanlig dag vid 11-tiden då jag i regel brukar komma hit. 
När jag såg Resortens handdukar blev jag full i skratt. SHB (Svenska Handelsbanken), min arbetsplats i Sverige, finns med mig här på dagarna. 
Två restauranger har vi vid poolområdet och det slinker ibland ner en glass eller oftast den goda färskpressade apelsinjuicen. 
Flera gånger i veckan simmar jag mina 1000 m och det känns som en bra träningsform för mig som tycker om att "hänga" vid poolen.
Poolen är som ett Femstjärnigt Resort och det har jag nästan alltid alldeles för mig själv. På helgerna trängs jag förstås med Hans.
Barnpoolen är skön att sitta i och läsa en bok. Just nu "Simon och Ekarna" med Marianne Fredriksson. 
 
 

"After pool"...

Det är fredagkväll och vi har siktet inställt på en after pool/work på "W I P" i Bangsar. Ett ställe med  de bästa "Mojitos" och deras mat och framförallt deras "Curry" är något extra. Tack Susann för en toppenhärlig dag från början till slut!
 
Här har vi fått våra "Mojitos" med sockerrör. Det är "Happy Hour" och vi är och ser väldigt nöjda ut!
"Mojitos" är nog den godaste drinken om jag får avgöra. 
Lite mingelbilder på Hans, Susann, Gordon, Frida och mig själv. 

Åhhh, vad skönt...

En härlig dag hos min goda vän Susann. Hon har ett underbart hus med egen pool. Nice va! Vi ska avsluta fredagen med att träffa männen på en "after work" på W I P.  Vad kallar man det för oss då som inte jobbar funderar jag...Ja, kanske "after sun" eller "after swimming". Hursomhelst, njuter jag fullt ut av ännu en skön dag. 
 
 
 
 
 
 

Grattis Björklöven!

Vilken glädjens dag för alla i Umeå. För tre år sedan sattes de i konkurs och efter tre säsonger i Division 1 väntar nu Allsvenskan. Som gammal Umebo känns det fantastiskt och jag gjädjs så med min hemstad. Grattis än en gång!
 

Heaven or Hell...

Ja, det beror på vem du frågar.... Hans favoritställe när det kommer till shopping är Digital Mall. Som ni hör så rör det sig om elektronik och där finns teveapparater, datorer, skrivare, digitala skärmar, kameror, mobiler med mera med mera och alla märken finns representerade. Ett fyra våningar stort elektronik shoppingkomplex fylld med kartonger i olika storlekar! För lite bling bling för min smak...Trots att vi skulle köpa mobil till mig var jag ganska måttligt road... Jag blev ju bestulen på min nya Iphone (mindre än en månad gammal) när jag var på dansgolvet på "Havanna" senast. Grrrrr, vad sur man kan bli!
 
När jag nu har möjlighet att välja igen blir det en vit Sony Xperia Z. Den är jättefin och den är gjord av glas och damm- och vattentät. Det kan behövas i det här fuktiga klimatet. Kameran har 13 megapixlar (att jämföra med Iphones 5) och det är viktigt att jag får fina bilder som jag kan dela med mig av, eller hur? 
 
Fyra våningar och sortimentet är är gigantiskt. 
Kanske en ny fin kamera... 
Såhär glad blir Hans av att shoppa på "Digital mall".
 

Hans fyller 50 år!

 
Hans fyller den 19 april, men eftersom vi är bortresta då firar vi med kalas lördagen den 27 april. Vi vill såklart fira den här speciella milstolpen tillsammans med dig/er här hos oss i Sierramas, Kuala Lumpur, Malaysia. Alla våra vänner som har vägarna förbi är hjärtligt välkomna ♥
 
Varmt varmt välkomna!
 
 
 
 

Vietnam - en orörd pärla!

Hans var i Hanoi och jobbade och inför helgen flög vi till Da Nang och möttes upp på hotellet i Hoi An. Vi hade fem fantastiska dagar där och få dagar har berört oss så mycket...På gott och ont! När vi var där hade de lanternweekend och det var stämningsfullt när Hoi An river lystes upp av alla färgglada papperslyktor med ljus i. 
Jag låter mina fotografier tala för sig själva.  
 Vårt fina hotell.
  
 
 
 
 Poolområdet
 
  
 Den långa och oexploaterade stranden.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 Tefälten och omgivningarna
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Silkesmaskarna
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  

Nu är jag ARG!!!

Jag hörde ett väldigt oljud från grannens tomt. När jag tittar ut så hade han fyra trädgårdskillar i sin trädgård. För att skydda min bil som stod på min uppfart hade de lagt en presenning över halva bilen med stenar på för att hålla den på plats. Behöver jag säga att jag såg RÖTT för jag har en ganska ny bil (åtminstone för mig)... Och, jag älskar den!
 
Jag hoppade snabbt in i min bil, backade för att parkera den på gatan bakom min grannes bil som redan stod fint parkerad på gatan. I min ilska så kör jag in i stenkanten och får naturligtvis punktering...
 
Hade det inte varit för att...Om inte de hade varit här...Varför ringde de inte på...Varför var jag hemma just idag...Ja, alla tänkbara frågor och påståenden började snurra i mitt huvud. Jag och grannen tyckte inte alls lika om den här situationen och det är ju min bil och jag som är drabbad så det var bara att fixa.
 
Tack och lov för hjälpsamma människor som dök upp som från ovan!!! Killarna bytte till reservhjulet och följde med och visade var vi kunde köpa ett nytt däck. Cirka 300 kronor fattigare och en erfarenhet rikare sitter jag nu här och tycker att det var väl inte så farligt ändå. Skönt att få skriva av sig ibland!!
 
Här ser ni min fina MYVI (en lokal bil) utanför vårt hus. 
Reservdäcket är på och vi hann inte många meter förrän vi förstod att det var dåligt med luft här. In på närmaste bensinmack...
Däckbytet gick på nolltid. 
Dagens "Ros" går till de här hjälpsamma killarna. 

"Value for money"

Det är billigt att resa här...Det är nästan gratis... Jag skulle vilja resa hela tiden...Just nu har våra lokala flygbolag (Fire Fly Airlines och AirAsia) en drive. Jag bokade precis till Langkawi, 27 till 29 maj för 6 ringgit/väg (15 kronor) + skatter. Vi är ett tjejgäng som ska dit och besöka Anki som har sitt lantställe där... Det finns ju sämre platser att ha sitt ställe på. Det blir tredje gången för mig som jag reser till Langkawi sedan jag kom hit i november, men ni förstår ju själva...Det är ju så billigt!!!
 

Turista i Kuala Lumpur

Med en "Hop on hop off" busstur tycker jag att man i regel får en ganska bra uppfattning om en stad. Barcelona, New York och Helsingfors är några av de städer där vi tidigare provat det. Nu var det alltså dags att turista i vår egen stad, en tretimmarstur runt Kuala Lumpurs stadskärna. Följ med! 
 
 
Vi startade turen vid Petrona Twin Towers i KLCC.
 Några bilder från stadskärnan.
Metron är ett perfekt färdmedel när man befinner sig i stadskärnan. 
 Ampang Bank
 KL tower
 Bukkit Bintang
 Pavillion Shoppingcenter
H&M invigdes i september då vi var här. Röda mattan utrullad, låååång kö och massa fotografer överallt. 
De har samma sortiment i Sverige och här och det är konstigt att se vinterkollektion när det är 32 grader varmt.Man kan ju inte låta bli att fundera över vem som ska vilja köpa de kläderna!?  
 St. Andrew Church, där vi bland annat hade vår julmässa med präst från Svenska Kyrkan i Singapore. 
 Här ser man "utegatan" Changkat på dagtid. Känner knappt igen sig...
...när det ser ut såhär på kvällstid.
 Petaling Street i Chinatown
 
Där finns det mesta att handla.
Vilken fin text på husgaveln och det är ju så sant!
Kuala Lumpur har fått sitt namn av "lerig flod" som vi ser här. Staden med 4 - 6 miljoner invånare byggdes där två floder möts. 
National Monument
undefined
 En annan fin staty som var lite svår att upptäcka - Jordklotet! 
 KLs tågstation.
 "Selamat Datang ke Little India".
 Little India har så vackra tyger och saris förstås.
King´s Palace. 
 
Tänk er in i att ha ett sådant här jobb. Sitta på häst eller stå rakt upp och ned i den lilla gluggen i den här värmen...Imponerande! Jag tycker dock mest synd om dom.
 
 
  Världens största "Bird Park" där fåglarna får flyga "fritt". 
 
National Monument som är en över 15 m hög bronsstaty uppfördes för att hedra soldaterna som stred för frihet under kriget 1948-1960. De sju männen som håller den Malysiska flaggan är porträtterande och var och en av de symboliserar de sju kvalitéterna: leadership, unity, strength, vigilance, suffering, courage and sacrifice. 
undefined
National Mosque. Malaysia är ett populärt turistmål för muslimer runtom i världen. 
Vid ett tidigare tillfälle besökte jag och Nobue mosquén och se vad vacker den är invändigt. Här syns vi i den traditionella dräkten abaya med sjal. 
 
 Royal Selangor Club Complex byggdes i slutet av 1800-talet för att den engelska societeten skulle ha en samlingspunkt. Malaysia är en gammal engelsk koloni och det syns tydligt i de här områdena av staden Kuala Lumpur. 
 Merdeka Square som inrymmer många av de olika ministerierna. 
 
 
 
 Kuala Lumpurs operahus där de flesta kulturella evenemangen sker. 
 
 Stadsbiblioteket i KL.
Byggkranar ser man överallt och det är mycket som byggs, men tyvärr har man missat att bygga ut vägnätet i samma takt. Skönt att ta en stadstur en söndag då det är tämligen lugnt på vägarna. 
Tillbaka mot de fina kvarteren och det är vad jag tycker är charmen med Kuala Lumpur - just att det gamla möter det nya och även i de fina områdena ser man ofta enklare småhus. Det är en salig, men underbar blandning!
Och så var vi tillbaka där vi startade...
...och nu var det dags att titta in i shoppingcentret Suria KLCC.  
 VI avslutade dagens utflykt med ett besök på en prisbelönt Kinarestaurang "Spring Garden".
 ...där vi bland annat åt mumsiga "Dim sum"...
 ...och svalkade oss med en god färskpressad juice då vi gick igenom vad den här spännande dagen hade att visa oss. 

Paradis för trädgårdsintresserade.

Susann har precis flyttat in i sitt "nya" hus och där behövde trädgården fixas iordning med lite nytt. 5 km från mitt hem i Sungai Buloh finns massor av affärer som säljer plantor, växter och träd till mycket bra priser. Här köper man färdigvuxna träd, 25 år gamla palmträd för 400 kr/träd. 
 
Det finns mycket att välja på för Susann. 
Vackra tempelblomman som luktar så gott. 
Fina krukor i lergods eller betong finns också i alla olika storlekar och modeller.
Här har tjejen klippt skott som hon sitter och planterar i en ny kruka med jord. 
Själv passade jag på att inhandla lite nya kryddväxter. 
Susann, som talar mandarin imponerar stort då hon ska förhandla. Den här gången blev det dock på engelska.
De verkar båda ganska nöjda så det blev nog en winwinsituation...
Här strålar Susann bland alla fina palmträd. På onsdag kommer leveransen och trädgårdsmästaren är bokad så inom tre dagar har hon en helt ny trädgård. 
 

RSS 2.0