Föräldraledig i Malaysia...

...måste vara drömmen för en småbarnsförälder. Så enkelt med kläder...Slippa klä barnen med lager på lager och tjocka vinterkläder. Envisas med mössan och få tummen i handskarna på rätt plats. När barn nummer ett är påklätt är det dags för nästa och sedan sig själv. Minns hur svettigt det kunde vara den enda vintern som jag var i Sverige som småbarnsförälder! Vi flyttade ju som bekant till Riyadh, Saudi-Arabien. Hörde att det snöat i Sverige, men nu dröjer det inte länge...
 
Här går barnen ofta också på dagis och hämtas vid ett av förälder eller oftast en maid. Familjen har oftast en (eller kanske flera) "live-in-maid" som finns till hands och kan göra frukost, lunch, middag, städa, stryka, handla, ta emot hantverkare, tvätta bilen (eller ofta bilarna), fixa i trädgården m m förutom att ta hand om de små liven.
 
Jag säger inte att det är lätt att vara småbarnsförälder, men det är iallafall betydligt lättare här i Malaysia.
 
 Här är söta Milla (i mitten), mitt syskonbarn  i somras på sitt kalas. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Gillar ju i och för sig vintern men håller m det låter enklare! ! Tvättar fönster och vi har 20 stycken - var är min maid?!:-) Oscar hjälper till, han lär sig säkert nått, ha! I Norge är det för dyrt, dom ville ha 12 000 kr för vår städning och fönster. ..

Svar: Ja, det är baksidan när man har ett stort fint hus Jessica ;-). Det låter dyrt. Finns Rut i Norge? Oscar tycker säkert att det är jätteroligt. Skulle bli mer imponerad om du nämnde att dina tre stora killar hjälpte dig ;-)
Malaysiafrun

2013-04-08 @ 17:35:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0