Kräftskiva

Äntligen var det dags... Kräftskiva - Årets stora Sweaevent med över 70 gäster. Hela Malaysias miniSverige hade samlats på top roof bar på Lot10. En riktigt kul kväll med kräftor från IKEA och freeflow på all dryck (inklusive Jeanettes egenhändiga snaps). Efter sista fotot har jag valt att censurera. De var helt enkelt inte rumsrena. Hur en kräftskiva slutar får ni själva använda fantasin till... Det var hursomhelst riktigt kul!
 
 

Med en enkel tulpan...


Vår fina Matilda fyller idag 24 år och jag vill såklart hylla henne. Hon är en riktig solstråle som ger oss massa glada stunder och det.har hon gjort hela sitt liv. Tack för att du finns och av hela mitt <3 önskar jag dig en toppendag!



Fredagsutflykt

Eftersom Joanna och jag båda är gräsänka bestämde vi oss för att åka in till stan. Vi åkte till shoppingcomplexet Starhill. En riktigt cool byggnad med väldigt exklusiva butiker och fina restauranger. Vi var sugna på arabiskt så det blev mysiga Tarbush och kvällen avslutades i coffeeshopen med en frozen Daiquiri lyssnande till skön musik av ett duktigt liveband. En toppentrevlig kväll tillsammans helt enkelt!
 
 
 

Jag saknar...

...min fina man Hans. Han har nu varit borta i snart en vecka och imorgon kommer han. Välkommen hem! Han åkte till Rom och alla mina ickeeuropeiska vänner undrar varför jag inte åkte med, men det känns som att de europeiska städerna kan vi resa till sedan. Nu vill jag utforska Asien så resan till Indien i november, den vill jag absolut inte missa...
 
 

Kul med post!

I postlådan låg igår ett exemplar av "Mål och Medel" som jag bad personal skicka till mig. För er som inte jobbar på Handelsbanken kan jag berätta att det är i den som vår VD sammanfattar de etiska riktlinjerna för hur vi förväntas arbeta och agera. Jag läste de 32 sidorna och kan inte låta bli att känna stolthet och jag skriver under på varenda stavelse. Handelsbanken har en stark och tydlig företagskultur. Nu ska jag i min kurs skriva min första Examinationsuppgift som handlar om "Kompetensförsörjning" och då fördjupar jag mig givetvis i min egen arbetsgivare.
 
 

Svettig morgon!

Redan klockan sju hämtade Wendy upp mig och Felicier för att åka till FRIM (Forest Research Institute Malaysia) cIrak en kvart med bil från oss. En underbar morgon och inte alltför varmt gick vi upp till Canopy Walk (hängbron som för.tillfälligt är stängd för reparation) och gick sedan ner till vattenfallet för att sedan gå upp och ner igen. Det var riktigt tufft, men nu är det en underbar känsla. Vi var även ute igår och sprang/gick en mil. Kul med min nya app "Map my Run" som förutom att visa.sträckan, tiden, genomsnittshastigheten och kaloriförbränningen också sparar aktiviteten. Gör ju att man har lite koll på sin träning.
 
 

Inte konstigt!

Maten här i Malaysia är ju supergod, men ni vet ju hur det är med det som är gott...det innehåller också kalorier. Men det är inte sant vad kaloririk maten är här. Får börja simma dubbelt så långt om jag ska hålla uppe tempot med det kaloriintaget.
Här är de 10 vanligaste rätterna listade. Ni som planerar ett besök till Malaysia har ingen direkt hälsoresa att se fram emot...
 http://www.lipstiq.com/wp-content/uploads/2013/03/Downloads9-001.jpg
 

Rasande fart!

Vart tar dagarna vägen? Det går i 180 men morgonens ta-hand-om-Ann-Charlotte började toppen med en ansiktsbehandling i tre timmar. Det är höjden av lyx och jag kommer på mig själv av att småle under tiden. Mötte sedan upp med Bangsar Ladies Tarja, Ullis och Susann i Mid Valley för en god lunch i japanska tecken. Åkte sedan vidare till klänninggatan i Kota Damansara där de bland annat säljer kopior av Karen Millen, Hervé Léger, Dolce Gabbana m m. Nu får jag dela med mig av mina fina tips som jag själv fick när jag kom. Behöver nog snart gå på någon fancy fest så jag kan åka dit och handla...









Fjärde gången gillt!

Vi kom hit för drygt 10 månader sedan och tre dammsugare har vi redan avverkat...Nu är det dags för vår fjärde. Vi får hoppas att den här ska hålla. Snygg är den iallafall!



Matlagningsdags!

Det var dags att träffa hela matlagningsgänget hemma hos Anki och Michi. Vi är fyra par som brukar träffas och laga mat. Anki och Michi hade köpt ihop maten, delade in oss i matlag och sedan var det bara att avnjuta den fantastiska middagen!
 
Förrätt: Blomkålssoppa med sparris och knaperstekt bacon
Huvudrätt: Sesaminbakade Laxrullar med Chillimajonäs
Efterrätt: Vit chokladmousse med passionsfrukt och lime 
Bon Appetit!
 
 
 
 
 
 
 

"Arbetspass"

Idag hade jag Coffeemorning för 17 härliga, intresserade och pratsamma Sweatjejer. Förutom fika var det även genomgång och diskussioner kring temat "Pensioner". Samma frågor som man bör ställa sig hemma som här. "Vad innebär pensionen för mig?" och "Vad händer om vi skiljer oss?" och det blev många härliga skratt till ett allvarligt ämne. Jag och Eva var moderatorer och det var riktigt roligt att "jobba" igen!
 
 

Ambiancevillan!

 Det är spännande att lära känna en ny världsdel och alla dessa fina "antikviteter" från länderna runtomkring. Jag har ju en förkärlek till det gamla och nötta. Det skapar en känsla hos mig av att det finns en själ. Om inte annat så ger det härlig inspiration! Trevlig helg på er! Ikväll blir det matlagningskväll hos Anki och Michi för vår del 
 
 
 

Stadsutflykt!

Jag och Joanna åkte in till Damansara Heights där det skulle finnas en villa/showroom med antikviteter, skåp och Buddhas från Japan, Indonesien, Kambodja, Burma och Kina. (Merit det i ett senare inlägg). Vår stadsutflykt fortsatte till Bangsar där vi åt massa god indisk mat och sedan vidare till Floristika. Joanna var överlycklig att jag visade henne det här fantastiska grossiststället som säljer snittblommor. Det är roligt när man hittar de där riktiga pärlorna!
 
 

Ove och Zlatan!

Igårkväll var det dags för middag med Bokklubbstjejerna hemma hos Eva med sin coola utsikt. Det var min och Evas tur att laga middagen och köpa vinet.Hennes söta Siri hjälpte till med dekorationerna. "Jag är Zlatan" och "En man som heter Ove" är böckerna som var kvällens samtalsämne och boktips! 
 

Grönt är skönt!

Långpromenad i FRIM (Forrest Research Institute Malaysia) med 17 andra Sweatjejer. Det var en behaglig 8 km runda i djungel och botaniska trädgården. Det "värsta" vi såg var en skorpion, men död... tack och lov.
 
 
 

Nu ger jag upp!

 
Jag väljer att avsluta min automatiska uppdatering mot Facebook, eftersom samma upplägg ofta uppdateras flera gånger.
Ni som är intresserade av att följa mig känner nog till min bloggadress www.malaysiafrun.blogg.se Ni kan prenumerera på mina upplägg via Bloglovin.se.
Jag har haft drygt 100 läsare per dag och det är givetvis väldigt glädjande, men jag skriver i första hand för mina barn, familj och mig själv.
Tack också till er som stöttar mig med kommentarer. Det är alltid lika skojigt för mig att läsa. 

Lattjolajbanlivet är slut!

Mitt-i-livet pausen för min del är över. Jag har haft ett helt fantastiskt år här i Kuala Lumpur där jag förutom att lära känna ett nytt land, ny stad, ny kultur, massa shoppingkomplex, spännande mat, utflykter, resor, massager, olika behandlingar också träffat massa nya härliga vänner. Jag känner mig så otroligt lycklig och tacksam över den här möjligheten. Jag har levt varenda dag som om det vore den sista och haft ett all-in-år med allt som är roligt, men kanske inte så seriöst alla gånger. Nu börjar en ny tid då jag två år framåt på distans ska börja plugga... Kompetensutveckling av Personal via Malmö. Det ska bli jätteroligt och jag är riktigt taggad! Wish me Good Luck cause I need it!

Bästa!

Igårkväll besökte vi en kinesisk restaurang, Hakka vi hört mycket gott om. Ett stort ställe med plaststolar och plasbord som säkert serverar 300 middagsgäster. Det var kö in och de allra flesta var uppklädda kineser i olika generationer som avnjuter en god middag med nära och kära. Här ses det som självklart att umgås och leva tillsammans generationer emellan. Den grundtryggheten avundas jag den här kulturen och likadant var det i Mellanöstern. Det var den bästa kinesiska maten jag ätit i hela mitt liv! Som sagt tidigare, kinesisk mat kan vara "heaven or hell"!
 
 

Designklassiker

En designintresserads dröm måste vara att besöka möbelfabriken där jag och Hans var idag. En dansk kille, Axel startade igång för 15 år sedan med att tillverka kopior av danska, svenska, italienska möbelklassiker. Och idag tillverkar han bara mot beställning. Vår hyresvärd tipsade om honom och vårt hus är möblerat med bland annat den fina Y-stolen av Hans J. Wegner. Det är imponerade att gå runt och titta och förstå att allt görs "by hand". Det är inte konstigt att det kostar en slant!
 
 
 

Hemmamys en fredag

Något jag väldigt sällan gör här i KL är att titta på TV, men ikväll har vi IDOL kväll. Underbart! Något jag istället ofta roar mig med på dagarna är att lyssna på svensk radio, RIX FM eller Mix Megapol. Det var en glad överraskning när vi flyttade hit och filmer ser vi ibland och då direkt via Swefilm.se.



Bangkok och födelsedag!

 Äntligen var det dags för vår tjejresa som vi planerade i våras. Resmålet var Bangkok, en stad som Tarja bott två år i och min egen erfarenhet var hela 22 år sedan. Har många fina minnen från den resan då båda våra mödrar, min bror Johan (då 12 år) och vår söta lilla tjej Matilda, 1år och 10 mån var med. Thailändarna var överförtjusta och hon charmade alla med sin sångreportoar och Sawadeehälsningar. Amanda var också med, men i min mage. 
 
Vi hade shopping på agendan, men vi var alla ganska besvikna på utbudet. Vi har ju så bra shopping i KL. Det blev helt enkelt billigt! Vi åt massor av god Thaimat, drack Singha och Mojitos, kaffepauser på Starbucks och Mandarin Oriental, massage, pedikyr- och manikyr m m. Många härliga stunder och skratt och jag kan inte låta bli att imponeras av Susanne uthållighet och livslust! Tusen tack till er alla för den här kanontrevliga resan och födelsedagsfirande som avslutades med drink på imponerande Skybaren. Vilken utsikt! 
 
 
 
 
 
 
 

Packat och klart!

Tjoohoo, för imorgon flyger vi tjejer (jag, Susann, Tarja och Ullis) till Bangkok på en tredagars shoppingresa. Jag är förväntansfull och eftersom Tarja bott där känner hon till var man ska gå. Det var 22 år sedan jag själv var i Bangkok senast...
 En liten stänkare eller två kanske det också ska bli...
 

Hurra! Hurra! Hurra!

För det är Ceasars födelsedag, för det är Caesars födelsedag...Hurra, hurra, hurra! Vår fina fina kille blir idag 10 hundhår (70 år) och det kan ingen tro. Pigg och alert fortfarande. Tänk vad han tillfört mycket glädje och kärlek i vårt hem. Hoppas på många fler år tillsammans <3
 
 

Magiskt!

 Tack alla underbara goa vänner för en oförglömlig kväll! Känner mig tacksam att våra vägar korsas här på andra sidan jorden. Allt har en mening! Kan inte vänta till vi alla åker till underbara Bali tillsammans i slutet av oktober för där fortsätter överraskningarna...
 
Vi hade en toppendag som började redan åtta med långpromenad, trevlig Coffeemorning hos Ullis med alla Sweatjejerna, lunch på Hyatt inne i stan, upptrappning med fördrink på WIP och sedan vidare på den italienska restaurangen Midi 57. Dagen var fylld med så mycket skratt men också en och annan tår som rann av ren och skär lycka!
 
 

Goda grannar!

Det ser så enkelt ut när en duktig "kock" gör iordning middagen, men JuanCarlos har det i generna för han är ju italienare. Han lagade fantastiskt god mat ikväll. Lax, italiensk salsa och en god sallad med massa parmesan. Mums!
 
 
 

Långpromenad

Njuter av att gå runt i vårt fina område med Ceasar och min goda vän och granne, Felicier. I den här 30 randiga värmen känns backarna, men det är bara att kämpa på i en timme!
 
 
 
 

Sköna timmar

Jag unnade mig en ansiktsbehandling på morgonkvisten. Det är såååå skönt och efter alla omgångar med krämer, toners och masker känns hyn som en "barnstjärt". För att inte tala om massagen som också är en del av behandlingen...mmmm. 

 

Exotiskt värre!

Ananas, vattenmelon, mango, rambutan, mangosteen, dragon fruit och longon är vanliga frukter här och ingår som ett bassortiment i vårt hem numera. Får ni en chans någon gång så se till att smaka mangosteen för den är för mig en riktig favorit. Den illaluktande durian (bilden längst ner) har jag ännu inte provat, men det ska jag givetvis också göra någon gång. Här är durian en riktig delikatess och gillas av många. Som vår surströmming ungefär. Antingen älskar man den, eller också ...
 
 
 
 
 

Premiär!

Golftisdag och idag var vi alla samlade. Joanna kom precis hem efter en månad i Kanada. En härlig morgon då jag för första gången i mitt liv hade en Caddie. Nurdin, eller Nordin som vi kallade honom gjorde nog vad han kunde, men inte blev det bättre för det. Vi spelade på Doris hemmabana, Tropicana. Mycket vacker bana med fantastiska villor runtom. Trevlig morgon som avslutades med god Pad Thai i golfrestaurangen.
 
 
 

Väntan är lång ibland!

Jag kan inte förstå att det ska vara så svårt att återkomma, i tid. Jag skrev ett mail till ett Universitet med rubriken
V I K T I G T/B R Å D S K A N D E!!! för 19 dagar sedan och får besked nu för 5 minuter sedan. Det kallar jag usel service och väldigt nonchalant. Eftersom jag jobbat i servicebranschen hela mitt liv anser jag att det viktigaste är att återkomma inom rimlig tid och för mig är det samma dag. Svaret kanske dröjer, men kontakten är etablerad!
 

Uppe med tuppen!

Åkte och mötte upp Bangsarladies (järngänget) redan sju imorse. Följde med Hans för att hämta min bil som stått parkerad där i helgen. Hela gänget möttes upp för en Powerwalk. Vad det är mycket roligare att gå när man har sällskap. Åkte sedan till västernvänliga Peter Hoe för lunch. Tack för en kul dag tjejer!
 
 
 

Untz, untz, untz...

Eller kanske inte riktigt. Killarna träningsgiggar hos oss och det låter riktigt bra, men genren ligger nog närmare Blues. Ett hus lever när man har en hund, men det lever också när det spelas instrument och när det sjungs. Vi tjejer hade också en kul eftermiddag med mycket surr, vin, skratt och såklart Tarjas manikyr.
 

Härlig morgon!

Det har varit en intensiv helg, men otroligt mysig. Tjejerna åkte ju igårkväll efter drygt två toppenveckor tillsammans. Imorse mötte vi upp med Gordon och Susann för en golfrunda här hos oss i Valencia. Vi avslutade som vanligt med en trevlig lunch. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0