Gong Xi Fa Cai

Gott Nytt År! Nyårsafton firas nu här och är den största kinesiska högtiden. Vi lämnar nu Ormens år och välkomnar Hästens år. Det är STORT här och det råder röd dekorationshysteri i hela stan och SALE överallt. Husen runtom i vårt område har fått en röd förvandling. Många har ställt ut stora dekorationshästar i trädgården. Fyrverkerierna har kört igång och det ska nu firas i tio dagar framåt. Det har städats och fejats och det ska inhandlas nya röda kläder för högtiden. Barnen får röda kuvert med en slant, familjerna har fest med massa mat, kakor och klementiner. Den obligatoriska Lejondansen som går igenom huset, från rum till rum och skrämmer bort det onda och välkomnar det goda avslutas med att alla kastar klementiner och lyckopengar på golvet! Det är en stark och mycket betydelsefull högtid för kineserna. Det är inte alltid lätt som "invandrare" att göra rätt. När vi ställt vår sopkvast på sidan om vårt hus mot deras hus fick vi tillsägelse av vår granne. De vill inte se en kvast för det betyder otur! Det finns så många "regler" och betydelser av olika symboler som  vatten, koifiskar, antalet fiskar, olika siffror betyder tur och otur, grodor, lyckoslantar, färger, påfåglar, väderstreck m m. En gör så gott den kan... Happy New Year!
Vi har förstås också dekorerat vårt hus med lyktor!
Framför Gaten till vårt område är det fint dekorerat!
 Ute på stan!
 
 En liten gåva (rött kuvert med en slant, en trälåda med klementiner, kakor eller som här en presentkorg) är kutym till Chinese New Year!
 
 

Tråkiga dagar!

Har varit influensasjuk med förkylning, ont i kroppen och huvudvärk några dagar och jag tycker riktigt synd om mig själv. Hans är bortrest. Han jobbar i Jakarta den här veckan. Åkte söndagmorgon och kommer hem fredagkväll. Jag har läst allt på FB, tittat på pinterest, läst bloggar, sett en bra film "Saving Mr Banks" med Tom Hanks, Emma Thompson och snyggingen Colin Farrell! Några bra filmtips? Böcker orkar jag inte läsa. Jag vill bara bli frisk! Dricker te med färsk ingefära och citron, men i den här värmen passar det bättre med smoothies. Det får bli en gjord på äpple, gurka, citron och ingefära! Tänker på er alla goa vänner därute och glöm aldrig att vara stolt över dig själv! Du är utvald (iallafall av mig). Puss på er! 
 
 
Läste idag några visa ord från Meditationsguidén!
 

Grönt är skönt!

 
Jag älskar att vakna här. Det är så vackert, lugnt och de ljud som hörs är från de färgstarka fåglarna som till exempel den klarblå Kingfisher. Från balkongen ser jag ner på våra stora Koifiskar (som ska inbringa tur enligt kineserna). Jag är nog en countrygirl, men någon gång skulle det vara roligt att bo mitt i "smeten". Kuala Lumpurs innerstad har 1,6 miljoner invånare och med områdena omkring är det 5,7 miljoner. Det är motorväg hela vägen in. Undviker vi "rush hours" är vi där på 20-30 minuter. Vi bor kvar till vårt kontrakt går ut i november, men sedan får vi se. Har svårt att tänka mig en mer naturskön plats bara.
 

Maratongolf

Förra veckan köpte vi nya järnklubbor och det var dags. Tjugo år sedan vi köpte våra första set och det har hänt en del under de hör åren. Vi köpte Taylormade och fick möjlighet att prova de under sju dagar. Och det har vi gjort! Det går riktigt bra, men greenspelet måste bli bättre för min del. Igår spelade vi 9 hål med Gordon och Susann på Valencia för att efter lunch möta upp med våra kanadensiska vänner Joanna, Gary, Doris och Doug för en 18-hålsrunda på Monterez. Vi hade en toppentrevlig golfdag som vi avslutade med middag och champagne!
 

Hälsoundersökning

Oj oj oj vad de är effektiva här. I tisdags besökte jag Pantai Hospital klockan tio för att göra en hälsoundersökning och fyra timmar senare var jag klar. Förutom det sedvanliga urin- och blodproven röntgade de ryggen, tog EKG, scannade alla inre organ med ultraljud, mammografi, ultraljud av brösten, och besök på gyn. Efter lunch (som de bjöd på) var alla resultat färdiga och jag fick träffa doktorn. Personalen var helt fantastisk och så många varma leenden och omtanke har jag sällan känt. Det fanns alltid någon som var "ansvarig" för att jag skulle hitta och följde mig runt till de andra avdelningarna. Alla "papper" las i en väska som jag sedan fick med mig hem. Sedan har jag återbesök till veckan för att träffa Hematologiläkaren och det ska bli spännande att höra om de har några andra infallsvinklar på min "sjukdom". Allmänläkaren trodde att jag hade denguefeber, men det kunde vi snabbt avfärda eftersom jag levt med de här låga blodvärdena i mer än tio år!!!
 

Swea-mingel

En ljuvlig kväll då hela gänget samlades på Souled Out i Ampang redan klockan sex för happy hour.  Kvällens tema var värvningskväll och det var kanske inte så många nya, men alla vi "gamla" trivdes
 
 

Hipp hipp hurra!

Vår yngsta lilla tjej, Amanda blir idag 22 år. Jag vill på det här sättet hylla vår kära, fina, underbara dotter på hennes dag. Hon ger oss så ofantlig mycket glädje och vi kan inte vara stoltare. Hon har dock vuxit ifrån skattkartan och befinner sig på Londons nattklubbar för att fira med goda vänner! Grattis älskling!
 

Middagsmys

Vi är fyra par som träffas med jämna mellanrum för att laga trerättersmiddagar hemma hos varandra. Den här gången var det vår tur att agera värdpar. Det betyder egentligen att ordna menyn och köpa ihop alla ingredienser. Det är ett mycket trevligt att umgås på och rekommenderas starkt!
 
Kvällens meny:
Förrätt: Trattkantarellsoppa med Västerbottensostinbakad quesadilla
Varmrätt: Asiatisk oxfilé med varm rotfruktsallad
Efterrätt: Vit chokladmousse med marinerade jordgubbar
 
Här har vi tagit oss till marknaden för inhandling av alla råvaror!
 Här ser ni hela gänget som avnjuter en god middag.
 

Good feeling!

Innan sju hämtade min granne och gode vän Felicier upp mig för ett träningspass i Bukit Gaising. Det är där det är många branta stigningar. Hennes kompis Nars som både är vältränad och springer maraton följde också med. Vi sprang(!) i 90 minuter och på bänkarna där man normalt sätter sig för att vila, där körde vi styrketräning. Känns skönt att man orkar, men jag var trött! Efteråt hade vi bokat in oss på ansiktsbehandling och välbehövlig massage. Drygt tre timmar senare och med en skön känsla i kroppen tog vi en sen lunch tillsammans. Jag stannade kvar i stan och passade på med frisörbesök innan jag på kvällen hade bokklubbsmöte och middag hos Tarja med åtta andra tjejer. Efter en lång trevlig dag låg jag tyvärr i migrän ett par dagar.., men det är en annan (mycket tråkigare) historia.
 
 
 

Javadags

Här har alla härliga SWEAtjejer samlats på coffeemorning hos Helen där hon bland annat serverade en mumsig chokladkaka. Hon bor i en våning mitt i KL med coolaste utsikten över bland annat Petrona Twin Towers! Kul att träffa alla igen och av ljudnivån att döma hade vi en hel del att prata om! 
 
 
 
 
 
 

Penang

 Vi flög till Penang (en timme) och vi hade bokat In oss på Hard Rock Hotel. Ett bra hotellrum med seaview! Vi har haft några härliga dagar då vi solat, badat i poolen, tagit långa morgonpromenader på beachen, ätit och druckit gott, åkt in till Georgetown, promenerat, sett hur indierna förberett sig för skördefesten, tagit massage, reflexology och earcandling! Vi har helt enkelt haft det toppenbra! Jag har provlekt med appen PicsArt. Visst blev det ganska fint!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya äventyr!

Hans är ledig på tisdag och fredag. Tisdag är profeten Muhammads födelsedag och på fredag är det den indiska högtiden Thaipusam. Den högtiden har jag lovat mig själv att fira med tusentals andra i templet vid Batu Caves, men jag berättar mer om det efter nästa fredag. Nu sitter vi och väntar på flyget till Penang. Fyra nätter på Hard Rockhotellet på stranden. Ska bli helt lovely! Penang ska förutom strand och bad också vara bra på mat. Det ser vi fram emot! Trevlig helg mina vänner!
I de sköna massagestolarna kan man lätt "slå ihjäl" en halvtimme. Passar bra för min onda rygg. Har köpt en tempurmadrass till sängen så förhoppningsvis ska det lindra.

Stenhårt!

Överallt i stan finns härliga väggmålningar. Den här fotade jag idag i Bangsar och FREE känner jag mig också nu!
Nu har jag lagt på ett kol de sista dagarna. Med vad tänker ni? Jo det är ju så att jag pluggar på distans via Malmö, Kompetensutveckling av Personal. Igår skickade jag in min fjärde uppgift.  Känslan som infinner sig varje gång är obeskrivlig. Idag känner jag mig så oerhört glad och det går riktigt bra. Kul att lära och läsa böcker om ett spännande ämne. Jag belönade mig idag med att tillbringa dagen med Tarja. Vi åkte tidigt till Bukit Gaising för en 90-minutersvandring i djungeln. Det gäller ju att ta alla tillfällen till stigningsträning inför Mount Kinabalu om en månad. I helgen åker jag och Hans dock till beachen, en fyradagarstripp till Penang. Lovely!?
Efter en dusch hos Tarja åkte vi till mysiga Bangsar Village och åt lunch, indiskt såklart när vi får välja. Lite shopping på det!
 
Härliga möten med människor!
 

Söndagspromenaden!

Igår inhandlade jag nya trekkingskor. Mina "gamla" som jag fick av mina tjejkompisar i 40-årspresent (ett tag sedan) känner jag är något för små tyvärr. Inför kommande expedition Mount Kinabalu vill jag såklart ha sköna skor. Jag har nu tränat varje dag och idag var vi i Bukit (betyder berg) Gaising som är en ganska bra uppförsstigning. Det gick riktigt bra och naturen är fantastisk här. Mäktigt är nog ordet som bäst beskriver djungeln här!
Mina nya trekkingskor!
Här har vi ett "svettigt" gäng; jag, Hans, Tarja, Gary, Ivalina, Petko och givetvis Ceasar!
Hyfsad lutning och tydligen ser hela bergsbestigningen ut såhär. Både Tarja och Gary har gjort Mount Kinabalu så det är bra med alla tips!
Nästan 6 km, 2 timmar och drygt 650 kalorier senare smakar det bra med sportdrycken 100Plus!
 
 
 

Åter till ordningen!

FredagsWIP med "gamla" och nya vänner igår för att avsluta veckan med en "Chicken Makawalu" och Mojito. Jag och Tarja träffades redan vid lunchtid för att prova Tarjas favorit, den malaysiska rätten "Curry Laksa". En lunch för 15 kronor är ju inte helt fel. Vi äter mycket ute och det beror dels på prisnivån,  det är enkelt men framförallt att det är gott och variationen! Alla världens kök finns att hitta, men det indiska, kinesiska och malaysiska köket som representerar befolkningen här "spelar i en egen liga"! Vad är svensk mat och vilka kryddor använder vi när vi tillagar våra svenska rätter? Det kanske beror på min egen matlagning, men visst är vi ganska snåla med att använda kryddförrådet. Läs ett recept på till exempel en indisk rätt så tror jag att ni förstår vad jag menar ;-)
Favoritstället!
Tyvärr en dålig bild.
Vår favoriträtt, eller hur Matilda och Amanda!? Mat gör sig inget vidare på bild, men det får ni stå ut med!
Fina Tarja med "Curry Laksa", en nudelrätt med kyckling, tofu, räkor, gröna bönor i en kryddstark, god soppliknande curry!
 

Gott Nytt År!

 
En snabb tillbakablick av underbara 2013 är svår att göra. Det är tur att jag bloggat för att där finns årets dagbok nedskriven! För varje år ska och bör man ju hoppas på att det blir ännu lite bättre, men det blir svårtoppat för året som gått har varit så extremt positivt och roligt. Nyårsafton var en fantastisk avslutning på ett roligt år. Jag är mycket tacksam över att vi fick möjligheten och att vi tog chansen att flytta ut igen och jag har svårt att tänka mig en bättre plats än Ku(a)la Lumpur. Nu hoppas vi bara på ett riktigt Gott Nytt 2014!
 
En kul kväll där Susann och Gordon hade ordnat bord för närmare 20 personer på Troika Restaurant uppe på 23:e våningen. Jag och Hans var på plats drygt två timmar innan (på grund av förväntad trafikstockning), men det var inga problem att ta sig in den här kvällen. Det gick ingen nöd på oss...
 
 

RSS 2.0