Kalasfirande

Grattis finaste Alfred som fyller 6 år idag!



















Underbara kväll!

Nu börjar jag räkna ned dagarna till jag reser tillbaka... Ikväll träffade jag (min tvillingsjäl) Karin och det var dags att inviga hennes fina pistbalkong med skumpa och mysiga samtal.





















Shoppingtips

Mitt syskonbarn Alfred fyller år imorgon. Vi följdes åt för att hitta honom present. Inne på leksaksaffären pekade han ut den dyraste legosatsen.
- Den kostar nästan lika mycket som en resa till. Malaysia, förklarar syrran.
- Vad vill du hellre ha, en resa till oss i Malaysia eller legot, frågar jag.
- Legot, svarar han tvärsäkert. Efter en stund säger Alfred.
- Moster, jag tycker inte att du ska resa till Malaysia.
Hahaha, ja vad säger man...Sötnosen!













Spadag

"Man tager vad man haver"... Ja så får det bli så därför kommer avokadon fram och blandat med lite olja blir det en finfin hårinpackning. Det känns väldigt långt från de exklusiva salongerna i Kuala Lumpur, men men... Härute är det ju ändå ingen som ser mig.
 

Finbesök på landet!

Min bästa, underbaraste vän Eva klämde in ett besök hit till mig i Flen innan hon återvänder imorgon till sitt "nya" (sedan ett år tillbaka) hemland Kenya. Hon kom med tåget igår och åkte tillbaka idag. När jag ska hämta henne hör jag tung åska och ser den mörka himlen, men lyckligtvis når ovädret oss aldrig och vi har fortsatt fantastiskt väder med soliga härliga dagar. Vi har verkligen tagit vara på vår tid tillsammans med surr långt in på natten. Åh, vad det är värdefullt med fin vänskap och jag känner mig upprymd av glädje. Tack Eva för att du finns och ger mig så mycket energi <3
 

Hipp Hipp Hurra

Idag fyller mina fina syskonbarn Milla och Liam 8 år. Jag vill skicka dom en hälsning från faster som tänker på dom idag. Puss och kram på er mina finingar!
 
 

Vackra Harpsund

Harpsund från 1914 ligger ca. 2 km genom skogen från vårt lantställe. Vi gränsar till samma sjö och vi "slåss" alltså med statsministern om gösarna, gäddorna och abborrarna. Harpsund är statsministerns sommarbostad och testamenterades av Carl August Wicander 1953 för att statsministern skulle ha en plats att koppla av på. Tage Erlander, Olof Palme, Torbjörn Fälldin, Ola Ullsten, Carl Bildt, Ingvar Carlsson, Göran Persson och nu Fredrik Reinfeldt har alla haft stor glädje av gården. Många av världens ledare har besökt Harpsund och en roddtur i den välkända ekan hör till ett besök. Dagens inlägg var alltså en liten lektion i svensk historia.
 

Sköna skogspromenader...

Om jag skulle skriva en kontaktannons skulle det stå som ett av mina intressen. Det finns inte något härligare och mer energigivande än att vara så nära naturen som man är i en skog. Jag älskar ju som bekant att plocka svamp och det kommer att kännas i höst när jag befinner mig i Kuala Lumpur långt, långt från svampskogen. Den här promenaden leder till Harpsund, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg.
 
 
 

Brygghäng

Jamen, vilken underbar sommar vi har i Sverige. Jag njuuuter för fullt och helst då när jag har min sköna stunder på min alldeles egna brygga här på landet i Harpsundssjön. Läser böcker, löser sudoku och korsord, lyssnar på Sommarpratarna, badar och filosoferar om livet i min ensamhet. Någon skrev på FB att det gäller att arkivera de här stunderna för att sedan plocka fram de i vinter...Jag kan bara hålla med, även om min vinter skiljer sig en del mot er kommande vinter.  
 
 
 

Loppisfynd

Jag har alltid fascinerats av gamla möbler, gamla hus och gammalt hantverk. Redan som ung gick jag gärna in på antikvitetsshoppar och det var ingen sommar utan att gå på auktion. Det är en speciell stämning och förväntan på en bondauktion efter ett dödsbo ute på landet. Vårt största fynd gjorde vi dock för cirka trettio år sedan då vi hittade ett gammalt skåp (vårt sedermera gröna skoskåp i hallen) som var 2x3 m stort och så tungt att sex killar fick hjälpas åt att flytta in det. Det var dock inte bara att flytta in för att först skulle skåpet målas med äggoljetempera (som vi blandat själva) i samma gröna färg som tapeten. Alla som gjort egen äggoljetempera vet att färgen i burken inte är densamma när den stryks ut så det blev en ordentlig utmaning. Att hallen också behövde byggas om är en helt annan historia!
 
Numera får jag nöja mig med en sommarutflykt Katrineholm och då besöker vi alltid den här Loppisen.
 
 

Skogsmulle

Igår var det dags för skogsutflykt för att förhoppningsvis plocka lite blåbär. Det ryktas ju om att det är så gott om blåbär i år, men det gäller då inte där jag är, i Harpsund, Flen. Snacka om att jag blev besviken, men fick mig en skön promenad i skog och mark. Satt mig på en mossbeklädd sten och hade "Mindfulness". Läser i sommar också många böcker om just "Mindfulness" och det är en konst jag vill bli bättre på.
 

Ensam på landet

 
 
 
Ser det som terapi för min del. Jag gillar helt enkelt inte att vara själv. Idag blev det att lyssna till Skypegrundaren Niclas Zennström på Sommarpratarna och tröja och raggsockor behövdes verkligen inte.
 

Utgång

Mötte upp med tjejerna för en utekväll på Engelen. En gång har jag varit där tidigare och det kändes då inte alls som "mitt" ställe, men jag måste erkänna att det var riktigt roligt. Kan det bero på upptakten på uteserveringen i gassande sol med härliga, roliga och intressanta samtal med fina tjejerna Yvonne, Helena och Pia? Eller kan det bero på allt gott vin och drinkar? Eller kan det bero på att jag dansade med en tävlingsdansare i bugg (Hahaha, tur att syrran inte var med för de brukar annars dansa)?























Ny dag

Vaknar upp till en solig (men blåsig) dag i Sundbyberg. Det gäller att hitta lä och det har jag på min bänk utanför min lilla "grotta". Önskar Dig en skön dag för det ska jag ha!






Avsked

Oj vad det blev ensamt och lite sorgligt när Matilda åkte tillbaka till Norge igår. Vi fick två bonusveckor tillsammans eftersom hon blev sjukskriven. Nästa gång vi ses blir om en månad i Kuala Lumpur. Jag är salig när jag får tid med våra barn. De är det finaste som finns! Jag hoppas alla mammor och pappor känner så för sina barn för att barn är den finaste gåvan!



Vill du hyra?

Vi hyr ut vårt fina sommarställe till Dig eller tipsa gärna en vän. Efter vår lite sämre erfarenhet skulle det kännas toppen om vi kan hyra ut till en bekant. Klicka här  för att få en titt och meddela oss här på FB om du själv är intresserad eller känner någon som är intresserad. Välkommen till Solhaga i Harpsund, Sörmland!
 
 

Heldag med Helena!

Vi, jag och Matilda, mötte upp med Helena på Fåglaröudden på Lidingö för att sola och bada i det vackra vädret. Det var många år sedan vi hade en heldag tillsamman så det fanns mycket att "catch up". Det var en riktigt mysig dag som sedan avslutades med middag på "Grodan" inne i stan.
 
 

Trevlig kväll

Alla vägar bär till... Sollentuna om du är vän med Merete. Likadant den här gången och vi bestämde att ses på O'Learys i Sollentuna. Hennes norska kompis Inger och Martine var också med. Merete är den som lärt mig det jag kan om svampar. Våra svampturer kommer jag att sakna i höst. Hon har också varit vår försteskötare på Ceasar och nu har hon skaffat en egen liten vovve, Foxy. Hoppas nu att hon gör slag i saken och kommer och besöker oss i Malaysia i höst.











Sommar

Enligt mig är det riktig sommar när jag lyssnar på Sommarpratare i P1 klockan 13. Idag får vi lyssna på tittarnas (eller hörarnas) val, Martha Ehlin starka berättelse om hur hon drabbades av cancer och överlevt en fem organ transplantation. Många många fantastiskta livsöden har jag lyssnat till. Vi har alla vår egen livshistoria. Har du reflekterat över hur ditt alldeles egna Sommarpratareprogram skulle kunna berättas? Ta dig en stund och fundera över vilka människor, historier, platser som gjort intryck på ditt liv. Skickar dig som behöver det (och vill ta emot) en STOR varm kram idag!



Igloo

Jag brukar väldigt sällan köpa glass, men tyckte att Dumleglassen lät god...Och den var god. Det fanns många nya glassar, men en hel del finns fortfarande kvar i sortimentet. Skylten på GB glassarna är från 1969. Minns ni Igloo apelsin? Jag blir iallafall inte lite nostalgisk när jag minns och ser tillbaka. Vilken är din favorit?








Nya bad

Idag åkte vi ut till havet. Vi siktade på Skärgårdsstad, men det blev Breviksbadet eftersom jag inte hittade. Skön dag på klipporna...













III gången gillt!

Har själv svårt att tro det, men det blev surströmming igårkväll. Nu blir det inte fler gånger i år. Det är himmelskt gott, men inte för ofta...Matilda ville så gärna ha det till middag idag och vi åkte runt på fyra stora matvarubutiker innan vi till slut kunde glädjas. Vicki bjöd vi såklart eftersom hon också är en sann surströmmingsfantast. Matilda bakade sockerkaka och i den här familjen är det Amanda som brukar stå för bakningen, men Matilda överraskade alltså mycket positivt. Lite jordgubbar och glass serverades till den. Vi provade faktiskt den nya mjukglassen som du bara vispar ihop och ställer i frysen. Den får bra betyg av oss.
 
 

Ny dator

Nu sitter jag och skriver på min nya dator. Jag köpte idag en Samsung, dels för att Matilda har en som hon gillar och dels för att jag tidigare hade en mobiltelefon från Samsung som jag var riktigt nöjd med. Windows 8 har ett helt annat utseende, men funktionaliteten är förstås densamma. Det kommer att ta ett tag att vänja sig med den, men den känns modern.
 
 

Sol och bad

Ännu en solig och varm dag i Stockholm. Jag och Matilda bestämde oss för att ta en tur till Kärsö på Ekerö. Det var många år sedan jag var där. Kallt i vattnet och inget speciellt fint ställe, men Stockholm har dåligt med bra badställen som man kan nå med bil. Har man en båt finns ju såklart hela Skärgården. Oj, vad jag saknar vår Petterssonbåt..., men några bilder från dagen kan jag i alla fall bjuda på.

 
 
 
 

Egen utflykt!

Den skulle egentligen ha varit till Umeå. Jag hade till och med köpt flygbiljett, men på grund av olika omständigheter blev jag kvar i Stockholm. Men, efter att jag skjutsat Hans till flyget bestämde jag mig för att ta en egen liten utflykt till söta medeltida staden Sigtuna. Sveriges första stad! På vintern har Sigtuna en traditionell julmarknad som ger en riktig härlig julstämning. Och på sommaren är det bara en mysig plats att promenera i.
 

Shoppingrunda!

En snabbtur till Kista för att i första hand göra ett besök på Kistagrossen. Vår familjs och många många andra har hittat dit för affärens internationella prägel, toppkvalitét, bra priser på både kött och grönsaker m m. Det följde med lite annat också och jag har äntligeeeeeeen hittat min fina klänning i rosa/orange. Jag var tvungen att dela med mig av en bild på den. Snacka om att man kan shoppa sig lycklig. Tjooohoooo!!!!
 

Sista rycket!

Jaha, då var sommaren i Sverige över för Hans del och han är i skrivande stund redan tillbaka i KL där vår Ceasar väntade. Han tog emot Hans som han brukar, med stor glädje. Det blev riktigt brådis och som vanligt var det en hel del att ordna med. Det är ju ett år till nästa gång. Sista fästingsprutan skulle injiceras och vi dök upp på fredageftermiddagen utan att ha bokat tid, men de mycket hjälpsamma och vänliga sköterskorna förstod dilemmat och vi fick hjälp. Sedan var det då diskmaskinen som gått sönder och ny behövde införskaffas. Vidare skulle ju den gamla på soptippen och den nya installeras. Väskorna skulle packas. Matvaror som köttfond, kaffe, fiberhavregryn, grillkrydda, matjesill, OST m m skulle också inhandlas och packas med...Ja, ni förstår ju själv. Vi hann väldigt mycket innan kl. 14, men sedan körde vi så det tjöt i däcken.
 
 

Fina vänner

Imorgon åker Hans tillbaka till KL. Har svårt att förstå att 3 veckor redan är över. Vår "sista" kväll var vi tillsammans med våra fina vänner Carin och Mange. Tänk vad härligt att vi varit vänner i 35 år! Wow, vad jag låter gammal. Men, jag känner mig riktigt lycklig! Vi började kvällen hemma hos oss i bersån och fortsatte sedan till mysiga Pampas "Sjökrogen" som tyvärr inte alls höll måttet.
 
 

Tillbaka

Nu har vi kommit tillbaka från Norge. Eftersom Matilda är sjukskriven i två veckor kom hon med oss hem. Varenda ojämnhet i vägen kände hon av, stackarn. Ligga hemma i kollektivboende när man är opererad är inte något bra alternativ.  Igår gjorde vi en utflykt till Eskilstuna och där hittade jag bikinin som jag letade på varenda BikBok i Norge och Hans fick köpa sina hörlurar. På kvällen blev det kräftskiva. Vi får passa på!
 
 
 
 
 
 

Besökstouren

Vi fortsätter vår sista natt i Norge med att åka ut till Moss. För mindre än ett år sedan packade och flyttade familjen Dilling till Thommys hemstad och köpte ett fantastiskt hus. Det var riktigt mysigt att få träffa dom i den norska idyllen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina Norge

Alla dessa skulpturer i varenda hörn i Norge gör det spännande att bara gå runt i landet. Satsningen är helt rätt om du frågar mig, för jag uppskattar det väldigt mycket!
 
 

Fin utflykt

Vigdis och Rolf-Kristian bor i vackra Baerums verk. Baerums verk är ett järnverk från 1600-talet. Idag finns där små söta butiker, mestadels hantverkare. En butik berörde mig starkt. Efter den fruktansvärda händelsen i Utöya uppmanades järnhantverkare runtom världen att tillverka "sin" ros i järn som skapade ett gemensamt monument.
 
 

Barnförbjudet!

Senast vi var i Oslo var för nio år sedan och ett starkt minne var Vigelandsparken med de cirka 200 skulpturerna i brons, sten och järn.
 
Det var ett av mina "måsten" den här gången och jag tycker att det är ett fantastiskt ställe. Snacka om imponerande! 
 
 

Kjempekoseligt!

Det var såååå kul (morsamt, hyggelig, trivligt) att få hälsa på hos vår goda vän Vigdis från Sauditiden och hennes nya (för oss) trevliga man Rolf-Kristian. Vi skrattade, skrattade och skrattade och natten och tiden gick i rekordfart... Tusen tack för en underbar kväll tillsammans!
 
 

Tur i oturen!

Matilda fick magsmärtor och tvingades till slut åka in akut. För tre månader sedan hade hon också svåra magsmärtor och uppsökte då Danderyds sjukhus som skickade hem henne. Med det i tanken ville hon vänta men när hon väl kom in på det nybyggda Akke Sjukhus fick hon ett fantastiskt mottagande. Snart konstaterades det att hon hade blindtarmen och hon opererades. Snacka om att det kändes som att vi var på helt rätt plats i världen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operahuset

Vi mötte upp med Amanda och bestämde oss för att ta en promenad i det vackra vädret till Operahuset. Det är en modern designad vacker byggnad i vit carraramarmor som färdigställdes 2008. Imponerande stilren såväl in- som utvändigt.
 
 
 

Idag ska det firas!

Internationella Kyssdagen ska givetvis firas som sig bör med kyssar till alla man älskar och därför vill jag skicka en speciell kyss till Dig som följer min blogg varenda dag. Det är speciellt och nu är ni över 100 läsare dagligen...
 
Jag vill såklart också ge min kära man en kyss <3
 

Outlet i Norge

Det bästa med att bo på hotell är lyxen av att Fp gå ned och äta frukost. Sedan bar det iväg till Outlet cirka en halvtimme ut från Oslo. "Det här känns verkligen som vår familj!" säger Matilda. Ja så är det nog, men shoppinglusten kommer sig nog av att vi har två tjejer... Och vad tror ni händer när vi ska åka? 
 

Citytour

Skön eftermiddag då vi mötte upp på O'Learys där Amanda jobbar i sommar. Hans firades i efterskott och vi drack Daiquiris och njöt av att umgås. Det var sex månader sedan Hans och Matilda senast sågs... 
 
 

Mina fina!

Underbart att äntligen vara tillsammans... Jag är verkligen stolt över min familj!




Morgonrutinen

En skön promenad på cirka femtio meter längs grusvägen för att hämta upp dagstidningen i postlådan. Det är lyx att till och med här på landet kunna få sin dagstidning.

Dags att ta farväl...

... för den här gången. Man gör inte många knop här på landet och vilket kalasväder vi haft. Njuta av stunden och "Bara Vara" är det vi försöker eftersträva härute. Det blir mycket facebook, bloggande och såklart dags-, dam- och inredningstidningar. Många sköna promenader med att plocka sommarblommor eller smultron, bada i sjön, åka ut med båten, fiska, gunga, baka sockerkaka, baka fröknäcke och njuta av gott vin och god mat. Här tar vi tillvara stunden och vi har inga måsten. Vårt lantställe ska vara och är ett "Bara Njuta" ställe och det är så vi vill ha det. Nu är vi riktigt utvilade. Imorgon åker vi vidare mot nya äventyr. Den här gången blir det att besöka goda vänner och våra älskade barn i Oslo. Men först en liten summering av den här tiden.
 
 

Var är Ernst?

Jag vill ha en Ernst, en som ser vad som ska göras och gör... Hans vill inte. Han vill dricka kaffe och titta på. Jag bestämmer mig för att bli min egen Ernst och jag är sjukt stolt vad jag åstadkommit. De gamla tjocka plankorna som jag målade för nio år sedan och som legat ute i alla dessa år var dags att slipas och fixas och de blev riktigt fina i "shabby chic"style. När jag är helt klar ska det bli ett bord som ska stå ute på gräsmattan med ekgrenarna som "tak". Visst blev det fint?
 
 

My darlings...

Nu börjar nedräkningen för imorgon är det dags att åka till Oslo och få träffa våra underbara flickor. Det är då jag känner mig hel och som lyckligast. De spenderar sommaren tillsammans i Oslo för att jobba på restaurang och tjäna bra pengar. De har dock tagit ledigt ett par dagar när vi kommer och Matilda undrade vad vi önskade göra när vi kommer..."Jag vill bara umgås med er och sitta och titta på folk som strosar förbi"... Åh vad jag längtar! 

Det ska vara skönt!

Finns det något härligare än att ligga i en hängmatta eller som här i en hänggunga. Allt som gungar tycker jag ger en speciell känsla. Det påminner mig om min uppväxt och min farmors stringutemöbel. Något annat som är skönt är "Foppatoffeln". Den är grymt ful, men ack så skön och ute på landet ska det vara behagligt och just skönt!
 
 
 

Myskväll med ost!

Goda ostar är svåra att få tag på i Malaysia så när jag får åka till Jurss Mejeri som har ostproduktion här i Flen då njuter jag lite extra. Sörmlands Ädel är en klassiker och säljs över hela Sverige. Det är ett måste, men det är också roligt att handla någon som är "ny". Det blev en krämig Mutschli. Bakade gott Fröknäcke till det och kvällen var räddad!
 
 

Riktig fiskelycka!

Men är det typiskt...Igår när jag var med fick vi en gren och idag när Hans var ute själv då kan man snacka FISK!!! En enorm Gös fastnade på MITT spö med MITT drag. Snacka om orättvist! Hans är mäkta stolt och lycklig. Tur att jag iallafall får vara med och äta den...
 
 
 

Trevligt besök!

Vi bjöd över våra "nya" grannar på kaffe. De köpte granngården förra året och de kommer från Hamburg i Tyskland. De ville ha en "nystart" och lämnade ett hektiskt liv för ett liv i betydligt lugnare tempo nära naturen med uppfödning av hundar (vet inte vad rasen heter) och med mindre jobb. Tänk att på ett år har de lärt sig mycket av vårt svenska språk och ett sätt har varit att läsa min blogg. Det gör mig riktigt glad att höra!
 
 
 

Fiskelycka!

Äntligen var det dags för fiske. Vi pratar ofta under vintern om våra stunder då vi åker ut med Buster och fiskar i Harpsundssjön. Jag tycker att det är supermysigt ute på sjön, men i lagom dos. Hans däremot han åker ut såfort han får chansen och det brukar vara dagligen när vi är här. Efter gårdagens magra resultat. Ja, hahaha...det blev en kvist. Jag bestämde jag mig för att stanna hemma ikväll. Hans lever på hoppet och har dragit ut och sämre kan det ju inte bli!
 
 
 
 
 
 

Hjälp mig!

Nu har jag hittat mitt drömhus och det är till salu med visning den 7 juli. Kanske tur att vi är bortresta då... Men, om jag säger om vi ändå skulle köpa det. Vad skulle jag då kunna hitta på för skojigt där? Det är där ni kommer in, ni måste hjälpa mig. Det ligger perfekt, precis vid en sjö bredvid Lager 157:s fina industribyggnader. Det innebär att marknadsföringen redan är i hamn för folk vallfärdar ju redan hit...
 
 

Släktträff?

Mickan i "Solsidan" ville så gärna ha spännande förfäder och vem vill inte det? Min mamma ska i början på juli på kusinträff och det var när jag var hemma hos henne som hon tog fram en släktforskning där min moster Kerstin gjort efterforskning från 1700-talet och framåt. Det visade sig att jag var släkt med mina nära kompisar Kia Lundgren och Roland Säll. Jag slängde mig på telefon till Kia och berättade att vi var släkt och att vi även var släkt med självaste kungen av ishockey, Peter "Foppa" Forsberg. Respekt! Vi enades då om att det nog är dags för en släktträff?
 
Lika som bär, eller?
 
 
 

Släktträff?

Mickan i "Solsidan" ville så gärna ha spännande förfäder och vem vill inte det? Min mamma ska i början på juli på kusinträff och det var när jag var hemma hos henne som hon tog fram en släktforskning där min moster Kerstin gjort efterforskning från 1700-talet och framåt. Det visade sig att jag var släkt med mina nära kompisar Kia Lundgren och Roland Säll. Jag slängde mig på telefon till Kia och berättade att vi var släkt och att vi även var släkt med självaste kungen av ishockey, Peter "Foppa" Forsberg. Respekt! Vi enades då om att det nog är dags för en släktträff?
 
Lika som bär, eller?
 
 
 

Shop till you drop!

Ojojoj vad mycket vi behöver ..., eller inte. Två jättestora påsar med alltifrån regnjackor, linnen till raggsockor. Det var där uppladdningen av bilder inte ville vara med längre. Ville kanske bespara er vår konsumtionshets. Eftersom vi är på landet så går det nästan inte att ladda upp bilder. Det går låååååångsaaaamt och jag köpte såklart fel kontantkort (Tele2). Hälleforsnäs, som ligger några km från oss är ett mycket trevligt utflyktsmål med spännande klädbutik som säljer Skandinaviska märkeskläder och gofika med bland anant pastasallad.   
 
 
 

RSS 2.0