Julmys, färganalys och 40-årskalas!

Snacka om sköööönt... Jag har nämligen skickat in min sista uppgift innan jul. Känslan är obeskrivlig och nu tar jag mig jullov (fast nästa inlämning är 15 januari)! Jag firar i dubbel bemärkelse för jag har också avklarat mitt 100:e pass på 3 månader (!) Vi är ju ett tjugotal tjejer som uppmuntrat och inspirerat varandra att komma igång med träningen och bildat "100 träningspass på 4 månader". Det ger ett genomsnitt på 6 pass/vecka. Nu har jag klarat det på 3 månader och det var länge sedan som jag kände mig så här stark. Jag har promenerat, yogat, spelat tennis, simmat och spelat massa golf! 
 
Firade med en martini och lite skön vila i hängmattan...
 ...Och en mumsig citron/marängkaka!
Svårt att förstå att det är jul snart. Jag saknar Sverige i juletid och utan kyla vill inte julen riktigt infinna sig... Det är något visst med julstämningen, julskyltningen, vår traditionsenliga adventsgudstjänst i Centrumkyrkan i Sundbyberg och förväntan av att vara tillsammans med "nära och kära". Vi spelar "Feliz Navidad" om och om igen, vi har klätt granen, plockat fram våra julgrejor och jag har till och med gjort julpyssel...En stor trästjärna! Idag skulle jag, Ullis och Tarja ha träffats hemma hos Ulrika för julmys med glögg och julbakning, men Ulrikas förkylning satte stopp för det. 
 
 Här klär vi granen tillsammans, jag och Grace. 
 Och såhär har vi det... Strålande sol och 28 grader varmt!
 
Men vet ni, nu har min nedräkning börjat för om 16 dagar får jag krama om de finaste i hela världen, våra underbara flickor Matilda och Amanda.
 
 
Här är jag på Färganalys hos Yvonne Kusters från Holland. Hon är en sådan där kreativ tjej som "kan allting" och inspirationen hos mig själv flödar när jag varit hos henne. Hon har bott här i tolv år och har flera egna företag!
 
 Jag, Joanna och Linda spenderade en dag i "Colour Me Beautiful" tecken. 

“Color is all. When color is right, form is right. Color is everything, color is vibration like music; everything is vibration.”

-Marc Chagall

Jag och Yvonne passade i samma färger, men vi tar det hela från början... 
 Varje person tog det cirka två timmar att fastställa vilken färgpalett som var vår egen...Yvonne jobbar inte bara med de fyra grunderna vår, sommar, höst och vinter utan lagt till fler kombinationer.
  
Joanna var först ut och hon var ganska tydlig och vi såg alla ganska snabbt att hon med sina hazelbruna ögon, ljusa hy och bruna hår var höst med dragning åt sommar med mjuka färger. 
Linda med sina klarblå ögon var också "Höst", men en renodlad sådan och hon passar i lite dovare färger.
När "mina" färger skulle fastslås var det inte lika enkelt längre. Dels är jag väldigt brun och då ser såklart färgskalan lite annorlunda ut med starka klara färger. Men skulle aldrig gå runt med de färgerna som vinterblek i Sverige. Det var inte alls lätt uppdrag... 
 ... Men Yvonne var nog ganska klar med vad hon tyckte, men det gäller ju också att jag som ska ha de här färgerna blir övertygad...
...Och det var inte alltid så lätt. Jag var mycket fundersam, men...
 ...till slut lät även jag mig övertygas. Jag kan egentligen ha alla vår och sommarfäger och passar i både silver och guld. 
 
 Min färgpalett är med andra ord gedigen, men alla blå färger är min hemmabas. De lite mjukare färgerna (färgpaletten längst ner) är bra färger för mig när jag är blek.... Men själv tycker jag om de starka färger jag oftast använder här i Kuala Lumpur. Orange/rosa kombinationen är ju min absoluta favorit! Tycka vad man vill, men det var en jättetrevlig dag tillsammans med härliga vänner och nu är vi definitivt redo för shopping...
 
 Våra vänner, Kilip och Pui Hua som bor mitt över från oss med sina två barn hade födelsedagskalas i veckan. Det hade vi snappat upp och sprang i lördags över med paket. Tacksammare barn och föräldrar har jag sällan mött! 
 De är vansinnigt söta och Ethan är en sådan glad och framåt liten kille. Lillasyster är lite blygare. 
 I fredags samlades vi på Bricks & Barrels i Mont Kiara på after work. Kul att se att så många kom med!
 
 
 
 
 
 
I lördags var det 40-årskalas för Carl hemma hos Elif, Carl och deras fina killar Batuhan och Hakan i Ara Bangsar med massa god mat, drinkar, lekar och trevliga vänner. 
Det här fina citatet hittade jag i veckan. Trevlig vecka på er och stor varm kram från mig i värmen!
 
 

Novembervecka i Kuala Lumpur!

Den här veckan har varit plugg, plugg, plugg...Jag tror att Malmö har missbedömt hur mycket som vi egentligen ska göra. Alla kurskamrater upplever detsamma och det är ju skönt att jag inte är ensam... Nästa inlämning är på fredag. Efter det kan jag pusta ut, några dagar iallafall. Annars har jag haft en del sköna stunder vid min underbara pool, "mitt andra hem". Det måste vara blomningstid här nu för att det blommar för fullt nu här i Kuala Lumpur. Min favoritblomma är ju "Frangipani" eller "Tempelblomman" som den också kallas (mittenbilden Flora & Fauna) . Fågellivet med färgstarka fåglar är också fantastiskt, men är mycket svårare att få med på bild. 
Fågeln "Kingfisher" tillhör dock de vanligaste, men annars är den mäktiga örnen en vanlig syn här. 
 
Ni som pluggat vet hur man hittar på allt annat än att läsa och den här veckan har jag byggt pussel. Jag köpte det för några veckor sedan, men det är först den här veckan som jag funnit ro. 
Vi, jag och Joanna, har haft vår Ladies Golf Coffeemorning med coach Fengal från Australien. Idag var det nödvändig chipträning på programmet...
Har även hunnit med ett par golfrundor på Valencia med Hans och en med Linda. Det är en sådan lyx att ha en fin golfbana en kilometer från sitt hem!
Det har dock inte blivit någon kvällsgolf den här veckan, men visst är det här en fin bild...Min bästa golfbild någonsin!
I veckan har vi haft huset fullt med arbetare. Det som inte gjorts på ett år skulle nu (äntligen) åtgärdas. Vi har vattenläckor efter en långsida och det kan vara rätt så besvärande med tanke på att det regnar mer eller mindre dagligen här. Det är nämligen så att alla våra mail m m har nonchalerats och anledningen fick vi reda på för en månad sedan. Ägaren av huset hade gått bort. Det känns så ofattbart... 56 år, 100 kg muskler man från Holland slutade sina dagar i cancer och vägde endast 55 kg! Återigen blir man varse att vara tacksam för varje dag man får vakna! 
lägga
I veckan var vi till vårt favoritribsställe "Chicago". På lördagkvällen var vi redo för lite "bus" och mötte upp Ullis och Peter på en fördrink på "Souled Out" inne i stan innan vi åkte vidare till stans "bästa" thairestaurang (subjektiv åsikt) "Rama V" för middag! Den mysiga lördagkvällen avslutade vi på G Tower på 28 våningen, men de bilderna är preskriberade...! Ta hand om er och varandra!
 
 
 
 
 

Ambassadmiddag, helgresa och golf.

Den här veckan har jag mest pluggat. Jag hade en inlämning i fredags och sedan hade jag uppdateringen av Swedsec. Men, roligare att berätta är att jag har varit på ambassadörsmiddag på Ritz Carlton hotell där Handelsbanken tillsammans med MASBA stod som värd. Kände mig ganska stolt då vår inbjudna gäst var Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström som berättade om det ekonomiska läget i världen. En kort resumé är att det går bra i USA, medan Europa ligger efter och BRIC-länderna har två besvikelser, Brasilien och Ryssland, medan Indien och framförallt Kina är på framåtmarsch. Vår region Sydostasien har också starka ekonomier. Tror jag det som det byggs här... Både fastigheter och utbyggnaden av infrastrukturen med MRT som ska vara klart inom ett par år. Tåget kommer då att ta mig 30 minuter in till stan. 
 
Här är jag redo för middagen i min nya fina gula klänning. Jag har letat en gul klänning länge, men nu verkar det vara nya trendfärgen och affärerna är äntligen fyllda med gula plagg. Tveksamt om det är "min" färg, men jag tycker om den. I slutet av månaden ska jag gå på "Färganalys" och då lär jag ju få veta sanningen...
 
MASBA är "The Malaysian Swedish Business Association" som arbetar för att underlätta företagens samarbete länderna emellan. Det var fint dukat med blåa dukar och gula rosor och 4-rättersmiddagen var också till belåtenhet. 
Här ser vi att Hans minglar med "Malaysiaspecialisten" Jan Orrnert, en annan bloggare här i Malaysia. Våra bloggar skiljer sig dock en del... Bilden längst ner till höger visar ambassadörsparet, Bengt G Carlsson (t v) och hans blonda fru. 
I fredags körde vi drygt tre timmar nordväst för att ta oss till kusten (Lumut) i närheten av färjan ut till Pangkorön. Den här helgen hade vi ett golfpaket inbokat på Swiss Garden Hotell. Nyrenoverade rum lockade, men det visade sig att det gällde inte alla rum. Vi hade dock några  härliga dagar med golf och beachliv. 
Det var ett populärt utflyktsmål för många och poolen var fylld av glada barn. Vi tycker dock bäst om att få vara på stranden och där är det i princip tomt....
 Gå långa promenader på stranden och plocka snäckor... Det är livet! 
 
De hade haft mycket regn i några dagar, men det var som bortblåst när vi kom (tack och lov). Vi åt en utsökt seafoodbuffémiddag och kunde njuta av den fantastiska solnedgången!
 Lördagmorgon träffade vi Mr Lee som var banansvarig för "Damai Laut Golf & Country Club. På eftermiddagen spelade vi  tillsammans med Lee, hans fru Nancy och hans kompis Peter. Vi hade en jättetrevlig runda och banan var riktigt fin! 
Det var dubbla regnbågar och regnet hängde i luften..
 
I tisdags började jag och Joanna på Ladies Golf Coffeemorning. 4 tisdagsförmiddagar framåt får vi lektioner i grundslagen. Det kan behövas!!! Mitt närspel måste bli bättre... 
Vi har riktigt skön värme här nu. Kring 25-26 grader och dagarna är soliga. Eftermiddagarna är oftast regniga, men bor man i världens största regnskog så gör man. Växtligheten här är enorm och väldigt mäktig! Önskar er alla en riktigt bra vecka! Kram från regnskogen!
 

Malacca, KL Tower och Farsdag!

Oturen när det kommer till motorer verkar förfölja mig... Moppeolyckan på Koh Samui gör att min axel inte är hundra ännu, men det går åt rätt håll. Och jag kan som tur är spela golf. I tisdags på golfbanan var det dags för nästa missöde då ett hjul lossnade...Tur då att vi var på plan mark! 
Det innebär dock att jag inte kunnat träna som jag gjort på sistone. Ingen simning, yoga och tennis, men jag kommer igen. 100 träningspass på 4 månader hoppas jag iallafall att jag ska klara av. Vi körde igång 1 september och jag har tränat 74 tillfällen. Inte så illa om jag får säga det själv! Nu har halva tiden gått och det firade några tappra av oss med en gemensam lunch vid KLCC.
Den här veckan följde jag med Joanna till gamla fiskestaden Malacca som ligger nästan 25 mil söder om Kuala Lumpur och som tillhör UNESCOs världsarvslista över viktiga städer. Den historiska staden tillhörde Portugal 1511 till 1641, Holland framtill 1798 och sedan England från 1824 till 1942 då Japan erövrade Malacca. 1948 blev staden del av den Malaysiska unionen, men Malaysia blev självständigt först 1957. "If you haven´t been to Melacca you haven´t visited Malaysia". Vi åkte dit för att titta på antikviteter. Jonker Street är fylld med antikvitetsaffärer och den här gången var målet kinesiska stolar. Joanna köpte med sig två fina exemplar.En sådan här stol blir det nog att jag packar med när vi flyttar härifrån. Det är roligt att få med sig någonting "typiskt" för landet. 
Joanna är min kanadensiska golfkompis som jag spelat tisdagsgolf med sedan jag kom hit.  
 Här har jag tagit bilder av fina byggnader, lite av utbudet när det kom till antikviteter. Jag hann inte med att turista riktigt, men staden gav mersmak så det är nog inte sista gången jag kommer att besöka staden. 
 
 
   
Lördagbrunch hade vi bokat in att tillsammans med Gordon och Susann inta 335 m upp i KL tower, på den roterande 360 graders restaurangen. Med mast är telekommunikationstornet 421 m högt. 
 
 
 
 
 
 Maten var över förväntan och utsikten var magisk. Vi hade helmulet när vi kom och när vi skulle gå, men däremellan lyckades vi ta några riktigt fina fotografier.
 
 
Bukit Nanas är den gröna parken mitt i Kuala Lumpur och precis nedanför KL Tower. Där var det fullt apliv... 
 Vi besökte även akvariumet där Susann inte kunde motstå "pussmunnarna"...
 
 
 Jag och Hans tog en liten utflykt till Chinatown. Jag gillar folklivet och kommersen där på kvällen.... En färskpressad limejuice, en kokoskaka och en timmes massage/reflexology och man var som en "ny" människa. Jag passade på att handla lite fina orkideér och har ni sett vilken underbar färg på de rosa rosorna...
 Dagen började och slutade med KL Tower. 
Fars Dag tillbringade vi med en utflykt till Titiwangsa och Sentul Park för en trevlig lunch på The Asian Terrace vid Kuala Lumpur Performing Arts Centre. Tack för att du finns Hans och jag kan inte tänka mig en bättre pappa till våra underbara barn! 
 
 
 
 
 
Vilka fina fotografier det blir när man får hela Kuala Lumpurs skyline på en och samma bild, eller döm själva... 
 
 
 Växtligheten här är vad man kallar gynnsam... Bilden längst ner till vänster är ett Hibiskusträd...Så vackert!
 Vill man inte titta på fina träd kan man ta del av dans i parken... Det såg ut som linedance.
 ... Eller titta på något av alla de barnkalas som hölls i parken. 
 Vi fastnade dock för att titta på när de raceade med de radiostyrda bilarna och det gick undan...Wrooom! 
Det var även full aktivitet i Titiwangsa med "Internationell Bikefest" och här hade det samlats hundratals motorintresserade killar och någon enstaka tjej. Min favorit var dock en "Harley Davidson" med massa kromdetaljer. 
 
 Ibland ska man vandra genom mörker för att finna ljuset. Ja, så kan det ibland kännas... Kram på er och trevlig vecka önskar jag dig!
 
 

Plugg, golffotografering och Progressive Dinner!

Den här veckan har mycket fokus legat på skolan och jag har äntligen skickat in min uppgift att skriva en Kursplan och utarbeta ett Case utifrån de sju böckerna sim ingår i det här delmomentet. Problemet jag alltid hamnar i är att jag skriver för långt och behöver "banta" texten. Nästa uppgift startar redan på måndag och ska redovisas om två veckor...Ingen vila, ingen ro..! 
 
I veckan hade vi ännu ett photo-shoot där fotografen Susan från Holland hade temat klart för sig ; Att på ett humoristisk sätt driva med vad det innebär att leva expat-liv som medföljande fru.
 Här gör hon sig redo och förbereder kamera, ljus och vinklar. 
 Yvonne (också från Holland) är Susans duktiga medhjälpare och den här gången var vi åtta blondiner och en kille på golfbanan Valencia. Temat var golf, högklackat och champagne...
 Vi gör oss redo och försöker gå in i rollen...
... Min roll är att jag är självgod och mest intresserad av mig själv.
VI hade iallafall vansinnigt roligt...
Min goda vän Joanna var också med och fotades och vi avslutade dagen med en golfrunda på vår favoritbana. Jag har varit ute och spelat fyra gånger den här veckan...Mina första två birdies har det blivit och det känns riktigt roligt...Det börjar lossna!
Helggolfen har vi spelat med Susann och Gordon!
Lördagen spenderade vi i köket för att förbereda oss för "Progressive Dinner". Tanken är att vi under kvällen ska ha sex gäster (ingen aning om vilka som skulle dyka upp) och efter det gå bort och äta förrätt, varmrätt och efterrätt i tre olika hem. Kuvert delades ut i slutet av varje rätt och taxi stod redo att köra oss alla till olika adresser. Kvällen avslutades sedan med att vi alla samlades hos Susann och Gordon för fest fram till småtimmarna. Vi hade en toppenkväll och logistiken fungerade utmärkt tack till Susann. Vår lott den här kvällen var fördrink med tilltugg. Vi hade förberett "Margaritas" med tilltuggen gubbröra, laxröra, quesadillas med Västerbottensost, petit chouxer med ädeloströra, baconlindade musslor m m. I Sundbyberg har vi några gånger varit med om samma sak, men då på cykel...
 
Här är vi klara och väntar nu in våra gäster. Välkomna säger vi till.. 
 Jansky och Mica, Anders och Jeanette (kärt återseende att träffa Jeanette som flyttat tillbaka till Sverige, men var nu här på besök), Henrik och Wiveca. 
 
 
 
 Vår kära Grace (från Filippinerna) som bor med oss är såklart ovärderlig när vi har gäster och det är mycket som ska ordnas. 
 Efter en timme var det dags att öppna kuvert och få reda på var vi skulle få inta förrätten (sallad eller soppa) och möta upp med ett nytt gäng.
 Vi skulle bege oss till Mont Kiara och Malin och Ola.
 De hade lagat en god Gurksoppa med Oststänger. Eftersom ett par hade hoppat av i sen tid innebar det att vi blev några fler här... Ullis, Peter, Susann, Gordon,  Eva, Viktor, Mica Jansky och vi var alla his Malin och Ola. 
Nästa kuvert öppnades för att få reda på var varmrätten skulle avnjutas. Både vi och värdparet skulle till Jessica och Ingvar i Bukit Tunku så vi delade taxi. Taxi är väldigt billigt här i Kuala Lumpur och samma setup hade förstås varit alltför kostsamt i Sverige. 
Jessica och Ingvar hade dukat finskt (Jessica är från Finland och Ingvar från Norge) med det blåvita temat. Fördrinken var blå och till och med blomkålsriset var blått (en speciell krydda hon fått från anrika Old China Café). De bjöd på god egenrökt lax, kantarellsås, yoghurtsås och olika sallader.
Nytt kuvert och det var Tarja och Gary som bjöd på avslutande drink, kaffe och fräsch dessert. De hade gjort en typisk brittisk efterrätt, Tryfle med en kakbotten, vaniljsås, färska bär och massa grädde. Mums! 
 
Här "väller" det ut gäster för den sista anhalten!
Den här trevliga kvällen avslutades som sagt med att vi alla samlades hemma hos Susann och Gordon för mer trevligt umgänge, fler drinkar och dans. De hade gjort sitt mysiga hem riktigt fint, men tyvärr har jag inga bilder eftersom min mobil saknade batteri. (Den här bilderna är från en annan trevlig tillställning hos dom).
 
Jag vaknar varje morgon och känner sådan stor tacksamhet för "Life is Good"! Kram på er och njut av veckan... Den har bara börjat!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0