Ambassadmiddag, helgresa och golf.

Den här veckan har jag mest pluggat. Jag hade en inlämning i fredags och sedan hade jag uppdateringen av Swedsec. Men, roligare att berätta är att jag har varit på ambassadörsmiddag på Ritz Carlton hotell där Handelsbanken tillsammans med MASBA stod som värd. Kände mig ganska stolt då vår inbjudna gäst var Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström som berättade om det ekonomiska läget i världen. En kort resumé är att det går bra i USA, medan Europa ligger efter och BRIC-länderna har två besvikelser, Brasilien och Ryssland, medan Indien och framförallt Kina är på framåtmarsch. Vår region Sydostasien har också starka ekonomier. Tror jag det som det byggs här... Både fastigheter och utbyggnaden av infrastrukturen med MRT som ska vara klart inom ett par år. Tåget kommer då att ta mig 30 minuter in till stan. 
 
Här är jag redo för middagen i min nya fina gula klänning. Jag har letat en gul klänning länge, men nu verkar det vara nya trendfärgen och affärerna är äntligen fyllda med gula plagg. Tveksamt om det är "min" färg, men jag tycker om den. I slutet av månaden ska jag gå på "Färganalys" och då lär jag ju få veta sanningen...
 
MASBA är "The Malaysian Swedish Business Association" som arbetar för att underlätta företagens samarbete länderna emellan. Det var fint dukat med blåa dukar och gula rosor och 4-rättersmiddagen var också till belåtenhet. 
Här ser vi att Hans minglar med "Malaysiaspecialisten" Jan Orrnert, en annan bloggare här i Malaysia. Våra bloggar skiljer sig dock en del... Bilden längst ner till höger visar ambassadörsparet, Bengt G Carlsson (t v) och hans blonda fru. 
I fredags körde vi drygt tre timmar nordväst för att ta oss till kusten (Lumut) i närheten av färjan ut till Pangkorön. Den här helgen hade vi ett golfpaket inbokat på Swiss Garden Hotell. Nyrenoverade rum lockade, men det visade sig att det gällde inte alla rum. Vi hade dock några  härliga dagar med golf och beachliv. 
Det var ett populärt utflyktsmål för många och poolen var fylld av glada barn. Vi tycker dock bäst om att få vara på stranden och där är det i princip tomt....
 Gå långa promenader på stranden och plocka snäckor... Det är livet! 
 
De hade haft mycket regn i några dagar, men det var som bortblåst när vi kom (tack och lov). Vi åt en utsökt seafoodbuffémiddag och kunde njuta av den fantastiska solnedgången!
 Lördagmorgon träffade vi Mr Lee som var banansvarig för "Damai Laut Golf & Country Club. På eftermiddagen spelade vi  tillsammans med Lee, hans fru Nancy och hans kompis Peter. Vi hade en jättetrevlig runda och banan var riktigt fin! 
Det var dubbla regnbågar och regnet hängde i luften..
 
I tisdags började jag och Joanna på Ladies Golf Coffeemorning. 4 tisdagsförmiddagar framåt får vi lektioner i grundslagen. Det kan behövas!!! Mitt närspel måste bli bättre... 
Vi har riktigt skön värme här nu. Kring 25-26 grader och dagarna är soliga. Eftermiddagarna är oftast regniga, men bor man i världens största regnskog så gör man. Växtligheten här är enorm och väldigt mäktig! Önskar er alla en riktigt bra vecka! Kram från regnskogen!
 

Kommentarer
Postat av: Linn

Åh jag hade också gärna gått på färganalys, var ska du göra det?

Svar: Hej Linn! Jag kommer att ha en coffeemorning hör hos mig den 14 januari och då är Yvonne inbjuden för att berätta mer on färganalys. Hoppas du kan komma då!? Kram
Malaysiafrun

2014-11-18 @ 01:22:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0