Morgonmarknaden

 En liten morgonutflykt till matmarknaden för att fylla frysen inför julen då vi får kärt besök av familjen Höök. Det är fräscha råvaror och bra priser; Oxfilé 60 kr/kg, köttfärs 54 kr/kg, färska stora räkor 65 kr/kg, fläskfilé 40 kr/kg. Ja, det är långa armar när man handlat där. Vi köpte bland annat 20 kg kött!
 Här har vi gott samarbete med att packa in allt! 
 Utanför "vår" matbutik hade de idag vinprovning. Lite skillnad från matbutiken hemma då ICA bjuder på något som ska smakas...
 

Girl on Fire

Nu är det konsertfeber i Kuala Lumpur och ikväll kör det igång med Alicia Keys och på lördag har vi Avicii att se fram emot. Icona pop kommer imorgon, men den hoppar vi över för då är jag och Matilda på Pangkor Island, två timmars bilresa härifrån. Mycket kul väntar...
 
Avicii på lördag!
 

Carl fyller år!

Elif hade ordnat en överraskningsfest på Waikkiki Bar för Carl. Ett glatt gäng hade samlats för att hylla honom! Vi roade oss med, förutom mat, tårta och skumpa, att dansa till det suveräna livebandet som underhöll oss med latinamerikanska rytmer! Snacka om att det svänger...I Love it!
Och i fredags sågs järngänget på WIP i vanlig ordning, men den här gången med nyinflugna Matilda och Susanns dotter Joanna och Susanns vän Kicki.
 

Mina skatter

Igår kom äntligen Matilda och hon stannar över jul. Hon ska skriva uppsatsen härifrån. Det blir nog en hel del poolhäng och shoppingturer också! Det är en stor glädje när vi samlas, men tyvärr blir avsaknaden av Amanda ännu större...
 
Några fina bilder på Matilda...
 
... Och några fina bilder på Amanda!
 Mina finaste!
 Roligast är det när hela familjen är samlade...
 ...och fina Pippi kommer vi såklart sakna också!
 Det kommer att kännas konstigt att Amanda inte är med oss i jul och det blir första gången vi firar jul på varsitt håll :| Avståndet är helt klart medaljens baksida!
 Ceasar är dock med och får hålla ställningarna ;-)
 

Lyckligt lottad...

För en månad sedan följde jag med min kompis Nina till ett jättespännande möte där ett tjugotal kvinnor från hela världen samlats. Mötet handlade om förberedelserna inför en volontärresa till det mycket fattiga landet Kambodja. Att få vara med och ge de fattigaste fattiga ett hopp om en framtid. Det känns fantastiskt spännande! Dessa familjer måste i gengäld visa att de vill. Varje år åker 30 västerländska tjejer till Phnom Penh för att bygga upp hus i en angränsande by. Jag har varit på väntelista på 33:e plats, men nu är jag alltså med. Flyget är bokat, tången och arbetshandskarna är köpta och i slutet av februari bär det iväg... Det är en  kvinna, Tabitha som startade upp för över tio år sedan och hon har hjälpt flera 100 000 familjer att få ett drägligt liv. "Gräv där du står" och alla kan vi göra någonting! Jag vädjar till er mina vänner om en penninggåva i juletid "istället för en julklapp" som jag lovar ska gå till Tabitha och hennes arbete. Just nu samlar hon in pengar för att bygga ett sjukhus för de mest behövande eller kanske din gåva räcker till en gris. Kanske jag kan skicka dig ett fotografi på just "din" gris! Vänligen hör av dig på FB eller här och skicka din mailadress! Tillsammans är vi starka! 
 
 
 

Tillägg till förra inlägget!

Termometern visar på rekordlåga 23 grader och då fryser jag, huaaaa...
 Mammas tjocksockar och filt löser det!
 
 

Veckan i KL

Det är sköna varma och soliga förmiddagar, men vid tre kommer regnet och åskan. Tänk att jag nu varit här drygt ett år och jag måste ha vant mig med värmen och luftfuktigheten för nu får jag sällan de där svettningarna. Kan kanske bero på åldern också... I veckan har jag spelat golf två dagar, träffat Bangsarladys på lunch och gjort pedikyr. All övrig tid har jag spenderat hemma med sjuk man och plugg. Läser nu om Organisationsstrukturer och teorier och det är intressant! 
 Ullis, Susann och Tarja!
 

Sjukhus

Hans har legat i influensan hela veckan och jobbat hemifrån. När jag är så sjuk skulle jag aldrig klara att jobba. Hoppas det ger sig snart... Själv har jag precis gjort klart Swedsec-testerna. Imorgon är ju deadline och det känns skönt att vara klar. För er som inte är i finansbranschen kan jag berätta att det är Finansinspektionen som har ställt det som krav att alla som jobbar med finansiell rådgivning ska vara certifierade. Det ger en viss kvalitetsstämpel kan jag tycka. Annars har den här veckan varit mest plugg. Fick en kick av att få tillbaka resultatet från förra uppgiften eftersom jag fick toppresultat på alla betygskriterier. Skönt! Imorgon är det fredag och då blir det golf med de svenska tjejerna. Hela helgen var bokad med gäster, men eftersom Hans är sjuk är det väl bara att ställa in...tyvärr!  Och nästa vecka på onsdag kommer äntligen Matilda hit och jag längtar, längtar, längtar...
 
 Längtar och drömmer mig också tillbaka till våra härliga dagar i Seminyak på Bali!
 
 
 

Utflykt

Idag gjorde tisdagsgolfgänget en utflykt upptill bergen, Awana Golf Club nära Genting Highlands. Skönt med frisk klar luft och cirka 25-27 grader varmt! Naturen är helt fenomenal och en jättefin bana. Åker gärna dit fler gånger även om golfspelet idag var lite upp och ner...
 
 
 

Helgen

I lördags var det dags för Christians avskedsfest och det är ju så tråkig anledning, men vilken trevlig fest med bartömning som tema. Vi avslutade sedan på Hyatts Zeta Bar med drinkbord och liveband. De spelade den ena toppdanslåten efter den andra...
 
Christian är en kanonkille som vi alla älskar! Han blir "missed" men vi hoppas att han snart kommer tillbaka!
 Gänget träffades innan på Souled Out!
 Vi bara förbereder oss...Och kolla in utsikten över Kings Palace och Twin Towers!
 
 Kvällen blir suddigare och suddigare, men vad gör det när det är topplåtar som spelas av liveband! 
 
Och SONY Xperia Z är en skitmobil med bedrövlig kamera! Jag har redan bytt ut den en gång, men nattbilderna är fortfarande inte ok!

Veckan

 Varje söndag träffas killarna i bandet för att jamma. Några konserter har vi inte sett, men premiärspelningen är bokad på en privat fest här framöver. Då kommer det att svänga och rocka! Det vågar jag lova!
 Här har vi tagit med oss bröllopspresenterna och nu hoppas vi att de förutom lite andlighet också tar väl hand om sin nya familjemedlem som de redan döpt till "Bamse".
 Efter helgens golfrunda på The Club Med Hans stannade vi och åt lunch! Hit hoppas jag att jag får ta med Alfred i vår!
Den här veckan har varit golfintensiv. Spelade tisdagsgolf på Valencia med kanadensiska tjejerna Doris och Joanna och idag har jag spelat med svenskgänget Susann, Maria och Nina på KGPA!
Här har vi vår Caddie Nancy som var riktigt duktig på att vägleda oss i puttspelet. Jag har nog aldrig satt så många långputtar! Här ser vi ett tydligt exempel på hur tjejerna klär sig för att skydda sig mot solstrålarna. De vill hålla sig vita och det är idealet här i Asien. Aldrig blir man nöjd!
Vackra banor här i Kuala Lumpur!

Möbelprojekt

Tänk vad många fina möbelställen och IKEA finns ju också, men inget går upp mot att få använda sin kreativitet och skapa själv. Designen har jag sett på nätet så den kan jag inte ta åt mig äran av, men jag fick ändå till det ganska bra. Jag var på ett bygge och de kunde inte förstå vad jag skulle med en lastpall till och ännu mindre förstod de när jag ratade de nya! Jag är iallafall supernöjd med vårt nya rumsbord, eller vad tycker ni?
 
 

Spännande morgon!

 Här precis utanför entrén står guden Ganesha och han (ja, det är en han) är den viktigaste guden av de alla för att mota alla hinder och han står för visdomen. Vi var idag hembjudna till en indisk kvinna som hade öppnat sitt hus för oss Sweor för att berätta om högtiden Deepavali och bjuda oss på indisk lunch. Deepavali är en ljusfest och högtiden firas som det hinduiska nyåret!
 Färgade risgryn läggs ut och bildar vackra mönster. Dessa syns lite varstans i stan och det ena mönstret är inte det andra likt.
 Här hälsar hon oss välkomna med att placera ett litet märke (Bindi) i pannan. Det är det tredje ögat och ser inåt och står för gudomen!
 Färgglada armringar får vi som gåva!
Madeleine och Tarja var fina i sina indiska kläder!
Här sitter vi närmare 25 st och lyssnar på spännande berättelser och legendariska historier från den indiska historien!
Morgonen avslutas med att det serveras Indisk lunch.
Engångstallrikar som är gjorda av torkade blad och som återvinns i naturen som mat till korna. De är ju heliga i Indien och det fick jag lära mig att alla djur är i Indien. En sann hindu är vegetarian! De äter också ogärna lök och vitlök eftersom det sägs skapa ilska. Man får kanske dra ned på de råvarorna!
En intressant morgon hemma hos en indisk kvinna boende här i Malaysia. Det är fantastiskt att indier, kineser och malayer (muslimer) bor sida vid sida och accepterar varandras olika åskådningar!
 Ännu en av alla miljontals Gudar som indierna tillber. Även om Vishnu och Shiva med dess fruar Lakshmi (lyckogudinnan) och Parvati (välsignelsens gudinna) tillsammans med Ganesha anses som de allra viktigaste och som du i regel möts av när du besöker ett tempel!
 

Bröllopet!

 Lördagen den 26 oktober klockan 15 var det dags för Tarja och Gary att säga JA till varandra. Cirka två månader tidigare hade vi äran att få vara med då Gary ställde den magiska frågan; 
- Tarja, do you want to marry me? Och hon svarade YES och vi firade! Baliresan var planerad sedan länge och Gary tyckte att det skulle vara den perfekta platsen och han kunde ju inte ha mer rätt. Att sedan hans barn med respektive kom med var såklart höjden av lycka för brudparet. Det var ett riktigt Sagobröllop och väldigt vackert arrangemang eller döm själva för här får ni också vara med!
 
 Jag och Hans var bröllopsvittnen!
 Brudparet med barnen Megan och Sam.
 Sams flickvän Alice, Tarjas systerdotter Sara, Ullis, bruden, dottern Megan, Susann och jag själv.
 Hans, Peter, Megans pojkvän Jay, brudgummen, sonen Sam och Gordon.
Mr and Mrs Archer!
Fru Archer är vacker som en dröm!
 
 
 
 Bröllopsgästerna!
Bridesmaids!?
 
Efter uppträdande av killarna, lekar av oss tjejer, tal och en massa skumpa avslutades den roliga bröllopsfesten på småtimmarna med poolfest och jag vill passa på att tacka brudparet så hjärtligt för en underbar dag och kväll i kärlekens tecken!
 
 
 

Helgmys!

Lämnade in min andra examinationsuppgift i förrgår och det har varit många dagar och kvällar framför datorn och böckerna och det känns riktigt befriande! Värt att fira och det var kul att träffa hela fredagsgänget på WIP.
Vi mötte upp med Dan och Nina för en trevlig golfrunda och belönade oss sedan med mexikansk lunch och en kall...
Väl hemma njöt jag av en skön eftermiddag med Sugar Crush, FB och skönsång och gitarrspelande av Hans. Kan man ha det bättre?
Efter en god middag tog vi fram vår vattenpipa. Den brukar komma fram då vi vill njuta lite extra och är nog ett arv från vår tid i Saudiarabien. Happy Halloween och Happy Deepavali ( Indiens Festival of Lights)! Jag kan inte låta bli att skicka världens underbaraste Anna-Stina, min svärmor som gick bort för snart två år sedan, en tanke och tänder ett ljus!
 
 

"Hemmamys"

 På Bali är det vanligt att hyra hus och då ingår chaufför, kock och övrig serveringspersonal. De ordnade frukost och ett par middagar åt oss. Susann hade hittat det "perfekta" boendet, Villa Nelayan" för oss fyra par. Varsin mysig bungalow med egen dusch och bad och ett gemensamt alltiallohus och med mysigt poolområde och bara 300 meter från beachen i Canggu.
Vårt "hem" i fyra dagar!
 

 
 
 Stor del av hemmamyset tillbringades runt och iiiii poolen. Jag har alltid önskat mig en egen pool!
 Gin o tonics som snabbt döptes om till "Pool o tonics"!
 
 
 Fina "stugor"
 Relax med gänget! Ullis och Peter som inte varit på Bali tidigare var ute på en dagsutflykt till mysiga Ubud!
 Här sitter brudparet och verkar hur coola som helst fast det är dagen före den stora dagen! Ja, Gary sitter förstås och filar på sitt fina tal till bruden!
 
 
 

Vi bara förbereder oss...

...på den stora dagen då Gary och Tarja skulle säga JAAAAA till varandra. Men, vi behöver rulla tillbaka bandet lite.
Killarna är seriösa musiker och förutom deras normala spelningar på söndagar har vi och paret Hillin även träffats lördagkvällar för att få ihop det så att de skulle kunna öva in Ronan Keatings "When you say nothing at all"  och Foreigners "I want to know what love is".
Här har vi Ullis i köket.
Våra duktiga killar. Det lät helt fantastiskt på bröllopet! Kolla in utsikten från Peter och Ullis våning.
Klänningen skulle inhandlas och kortas av. Hans nya linnébyxor skulle förlängas...
...och nya skor och underkläder ville jag såklart handla. 
Frisyren prövade jag ut hos mina frisörer för att eventuellt göra det själv. Susann och Ullis gjorde dock mitt hår jättefint på självaste dagen. Tack för det tjejer!
 
 
Köpa in presenter och göra något kul av det. Presenterna är tunga pjäser på många kilo, men de är coola tycker jag. Det fick bli bilder istället. En Buddha i var mans hem och såklart en hund, en engelsk bulldog passar väl paret Archer. 
 
Ja, nu känner vi oss förberedda och redo för bröllopet och det blev ju ett riktigt "Sagobröllop"! 
 
 
 

En speciell dag

Oj, vad vi (jag, Ulrika och Susann) var förväntansfulla den här lördagen i mitten av oktober. Det var nämligen dags för Tarjas möhippa och lyckligt ovetande "tog" vi Tarja redan vid frukosten. Killarna hade redan åkt och "hämtat" Gary för en 4-timmars fyrhjulingkörning. Vår dag skulle bli något helt annat...
 
 
Vi började med frukost ute och sedan gick vi fyra för SPA-behandling i nästan tre timmar.
Det fanns olika oljor och puder att välja på och en sådan här dag var temat självklart "Energizing"!
En chokladsmet masserades in och det luktade inte speciellt gott, men behandlingen var superskön...
Sedan bar det iväg till Susann för lite skumpa... Nu hade klockan passerat 12 med råge!
Ullis hade lagat till en god kycklingsallad och äppelkaka och vi pyntade med ballonger som fick följa med hela kvällen. Tarja hade fått på sig en krona som den prinsessa hon är...
Här är Tarjas prins Gary. 
Sedan väntade poolbad och vi sammanstrålade här med våra män.
Behöver jag skriva att vi hade roligt...
Mätta och uppiffade väntade nu nästa anhalt.
Vad kan passa bättre än att åka till "Little India" och Rania. Första gången jag och Tarja träffades på tumanhand hade vi indisk lunch så det kändes lite speciellt med indiskt tema. 
7 m tyg ska sedan viras runt kroppen. Inte lätt att välja Sari när det finns så oerhört mycket att välja bland. 
Nu sitter den där och titta så nöjd blivande bruden ser ut och visst blev hon fin!
Vi gick sedan vidare till nästa "gör-om-mig" ställe och här var det dags för...
...att Henna händerna. "Konstnären" var så skicklig och det gick på nolltid. Tarja fick en klassisk indisk brudutstyrsel. 
.
Armringarna ska ju också på... "More is more" i Indien and I love it!!!
Beautiful!
Håret ska också lockas och sättas upp. "Blommor i sitt hår" och då är det jasmine som gäller. Det är en stark men väldigt god blomdoft. 
Så är Tarja färdig för kvällen. Hon blev ju vacker som en dröm!
Ingen fest utan mumsiga Mojitos...Här är vi på "Souled Out" i Ampang. 
Åkte sedan vidare till en mycket bra indisk restaurang "Passage through India" och hela atmosfären var indisk. Underbart ställe med mycket god mat!
Kvällen avslutades med några fler drinkanhalter som "The Club" och Skybaren på G Tower inne i KL. Fantastisk utsikt därifrån och där fick vi "skaka rumpa"...
Tack för en underbar dag och kväll med bästa Bangsartjejerna Ullis, Susann och Tarja...Och ballongerna är givetvis med!
 

RSS 2.0