Spännande morgon!

 Här precis utanför entrén står guden Ganesha och han (ja, det är en han) är den viktigaste guden av de alla för att mota alla hinder och han står för visdomen. Vi var idag hembjudna till en indisk kvinna som hade öppnat sitt hus för oss Sweor för att berätta om högtiden Deepavali och bjuda oss på indisk lunch. Deepavali är en ljusfest och högtiden firas som det hinduiska nyåret!
 Färgade risgryn läggs ut och bildar vackra mönster. Dessa syns lite varstans i stan och det ena mönstret är inte det andra likt.
 Här hälsar hon oss välkomna med att placera ett litet märke (Bindi) i pannan. Det är det tredje ögat och ser inåt och står för gudomen!
 Färgglada armringar får vi som gåva!
Madeleine och Tarja var fina i sina indiska kläder!
Här sitter vi närmare 25 st och lyssnar på spännande berättelser och legendariska historier från den indiska historien!
Morgonen avslutas med att det serveras Indisk lunch.
Engångstallrikar som är gjorda av torkade blad och som återvinns i naturen som mat till korna. De är ju heliga i Indien och det fick jag lära mig att alla djur är i Indien. En sann hindu är vegetarian! De äter också ogärna lök och vitlök eftersom det sägs skapa ilska. Man får kanske dra ned på de råvarorna!
En intressant morgon hemma hos en indisk kvinna boende här i Malaysia. Det är fantastiskt att indier, kineser och malayer (muslimer) bor sida vid sida och accepterar varandras olika åskådningar!
 Ännu en av alla miljontals Gudar som indierna tillber. Även om Vishnu och Shiva med dess fruar Lakshmi (lyckogudinnan) och Parvati (välsignelsens gudinna) tillsammans med Ganesha anses som de allra viktigaste och som du i regel möts av när du besöker ett tempel!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0