Äntligen

 Vilken lång väntan och nu var det äntligen dags för oss fyra par att åka till Bali. Sedan vi bokat dök det upp en trevlig överraskning, Gary och Tarja ville gifta sig på Bali. Fjärde gången är jag nu på Bali och första gången var med Hans för fem år sedan och ett halvår senare åkte jag med min bästa vän Eva och förra julen med familjen och Pippi<3 
 
 Härligt välkomnande med Frangipaniblommor i håret!
 Sedan taxi till Grinya Santrian där jag och Hans bodde första gången. Fint ställe!
 
 
Jag och Susann åkte redan på tisdagen, men vi blev inte lite förvånade när det var helgdag och allting stängt i ett par dagar. Ingen shopping för oss! Billigt blev det...
 Alla var lediga, finklädd och på väg till templet.
 Morgonritualen för att hedra de som inte finns med oss fysiskt.
Någon enstaka affär var öppen!
 Varje morgon klev vi upp innan sju för powerwalk i soluppgången.
 
 Det är något speciellt med Bali! Det finns finare vatten och stränder på andra ställen, men det har en stämning som jag njuter av, alla härliga stora leenden, coola ställen och möbler och interiör som jag önskar att jag kunde ta med mig...för att inte tala om maten för en fisk- och skaldjursälskare som mig!
 
 Min snygga kompis Susann matchar ju i alla och vilka legs!
 Sköna dagar med så mycket skratt att jag hade ont i käkarna. Skön smärta!
 
Sköna kvällar!
 Dag 2 kom våra efterlängtade vänner och Tarjas systerdotter Sara och det firade vi såklart i poolbaren.
 
 
 Hej då Sanur för den här gången! Jag kommer tillbaka snart!
 
 
 

Surfing på Bali

Australiensarnas Ibiza är Bali. Det som förenar Australien och Bali är surfing. Fjärde gången jag är på underbara Bali och den här gången hade vi bestämt oss för att prova på surfing. Vi bokade in en privatlektion på Eco Beach i Canggu och det kändes i varenda muskel. Det var tufft, men värt varenda strapats när man väl lyckades hoppa upp på brädan och faktiskt hålla sig kvar cirka femtio meter. Inte direkt Maverick (bra filmtips), men känslan är obeskrivlig. Efter ett par timmar var vi slut, men överlyckliga. Min surfkille, Eco sa till mig "I can do" och visst kan man om man bara bestämmer sig...
 
 

Snabbinlägg

Kul att vara efterlängtad här på Bloggen. Anledningen är ju att jag varit en vecka på bästa Bali. En underbar vecka som hade det mesta från fantasibröllop till magsjuka för fyra av gänget på 13 personer. Det kunde vi ju förstås varit utan. Jag har min tenta/inlämning på fredag så nu är det fokus som gäller. Jag återkommer med fler inlägg såsmåningom... Den som väntar på något gott...



Inte roligt!

Stackars Ceasar hade en riktig mardrömsdag igår. Först var det åskan och då blir han en liten knähund även om jag tycker att han börjat vänja sig. Sedan fick han hoppa in i bilen (ogilla starkt) för att åka till veterinär för att ta spruta. Det var dags för Parvo och rabies fick vi beställa till nästa vecka och sedan köpte vi tabletter mot hjärtmask. Den sjukdomen finns här i Malaysia och det är ingen sjukdom hundar får i Sverige. Inga bilder på veterinären för att det är inget erkänt yrke här och de jobbar i det dolda. De får inte på något sätt marknadsföra sig. Hundar står verkligen inte högt i kurs bland muslimerna. Tänk vad de missar...Människans bästa vän!
 
 
 

Min lyxdag

Tro det eller ej, men det blir vardag även här... Men fredagar är min lyxdag i veckan. Trevlig helg på er därute i världen, för det tänker jag ha!
Åkte in tidig morgon för att lämna in Hans nya linnebyxor för förlängning. Två gånger säger de "shorten" och jag svarar och visar med hela kroppsspråket TALL. Malaysierna är i normala fall duktiga på engelska. Det ska bli spännande att se resultatet senare idag. Min klänning vågade de sig inte på så jag åkte in till Sungwei Wang där ALLT finns. En hel passage med bara skräddare och där gjorde de det på en gång för bara 50 kronor. Hans byxor kostar 40 kronor så det är billigt. Igår köpte jag en klänning i storlek 44 som jag kommer att lämna in där för att få figursydd.
Nåväl, jag hade en skön ta-hand-om-mig dag. Vad gör jag då? Jo, förutom att springa i klädaffärer provade jag på att göra ögonfransförlängning som ska sitta kvar i 3 veckor. Jag känner mig jättefin just nu, men olyckskorpar har varnat mig för att jag kommer att tappa mina egna. Hjälp, den dagen den sorgen...Sedan tog jag en lunch i värmen och solskenet på libanesiska Al Amar där jag beställde en öl och Chicken shawarma. Det fick mig förutom att njuta av här och nu drömma mig tillbaka till våra mysiga år i Saudiarabien.
Efter min sena lunch gick jag till min frisör med löshår och blommor. Fredagkväll och middagsdate med maken kände jag att jag ville piffa upp mig lite extra. Jag betalade 200 kronor för klippning och håruppsättning. Den beige klänningen gick jag och köpte mig för 60 kronor. Jag skriver ut priserna för att ni ska förstå hur bra en dag här kan vara. Hans tog en halvkroppsmassage en halvtimme (60 kronor) efter en arbetsvecka. Sedan gick vi och intog en underbar indisk måltid på "Spice of India" på fashionabla Starhill Gallery. En lyxfredag helt enkelt!
 
 
 
 
 
 

Självförsvar

Idag hade vi Sweatjejer genomgång av självförsvar. Det är en bra grundutbildning att ha med sig var i världen man än befinner sig. Det har trappats upp med väskryckningar, bilrutor krossas för att rycka handväskor av förbipasserande motorcyklar, halsband som slits av m m. Visst händer det och man ska alltid vara försiktig, men jag känner mig ändå väldigt säker här till skillnad från många andra ställen ute i världen! Precis som i Sverige får man inte ut mer än en mindre summa i bankomaten och större summor förbeställs på bankkontoret. Skillnaden här är att man då kan begära poliseskort till ingen kostnad. Bra va!!?
Do not f...ck with me! För nu tar jag mig ur de flesta greppen...















Tacky ställe!

Körde runt och kollade in mitt närområde och blev riktigt lycklig när jag såg att vi hade en stor blomaffär här bredvid. Förväntansfull kom jag in och insåg att allt var av plast och siden. Inte en enda färsk blomma så det var bara att traska ut därifrån, men det blev ju billigt iallafall. RM 580 är ca 1200 kronor. Jag tycker att det var gräsligt fult!
 
 
 
För den som är intresserad av att bli vår granne på landet finns nu möjlighet!! Det finns ute på Hemmet nu för 875 000 kronor. Vilket fynd!
 

Ledigt idag!

Muslimernas högtidsdag är "Feast of the Sacrifice" och det är ofta ett lamm som offras och 1/3 ges bort till behövande. Men det innebär också att Hans är ledig och vi tillbringade dagen på golfbanan. Tisdagsgolfen med tjejerna får bli en annan tisdag...
Vi passade på att fira med goda vännerna Peter och Ulrika och vi bjöd över de på kalkon, sås, potatismos och kokta grönsaker. Kanadensarna firar ju Thanksgiving i helgen.
 

Naturupplevelse

Igårkväll åkte vi på utflykt cirka en timme med bil nordväst från oss. Vi hade bestämt oss för att ta en flodtur och få se självlysande flugor. Vi väntade in mörkret, tog på oss flytvästarna tillsammans med alla andra som var där och i tystnad gled ut med båten på floden och det var magiskt att de alla dessa små "lampor" och inse att det är tusentals flugor... Naturen när den är som bäst!
 
 
 Tyvärr saknas bild på flugorna och det beror på att det var förbjudet att fotografera.

Mingel med tjejerna!

Swea bjöd i förra veckan in till en Mingelkväll med nya och gamla Sweatjejer hemma hos vår ordförande Jessika. Det var ett jättetrevligt arrangemang och syftet med kvällen var förutom att träffas att kanske också få några fler medlemmar... Jag kan med varm hand rekommendera alla som bor utomlands att engagera sig i Swea för att det är skönt att få den "hemmakänslan" när man bor i ett annat land. 
 

Vilken förställning!

I fredags gick vi på "Michael Jackson med Malaysian Philharmonic Orchestra" och det var sååååå bra! Fem stjärnor av fem möjliga...Stämningsfullt, duktiga musiker och sångaren kunde både dansa á la Jackson och sjunga. Det gick inte att sitta still. Vad skojigt att Kuala Lumpur kan visa på sån klass när det kommer till förställningar! 
 
 

Mitt "nya" liv!

Det har blivit lite sämre med att skriva på bloggen och det beror på två saker, dels har jag lämnat in min "nya" Sonytelefon för att den tar dåliga foton och det var ju faktiskt därför jag valde att köpa Sony, hmmmm och dels beror det helt enkelt på att jag pluggar. Det tar väldigt mycket tid, men det är samtidigt vansinnigt roligt och intressant. Ett ämne som känns helt rätt för mig, "Kompetensutveckling av Personal". Eftersom jag skriver min första uppgift om Handelsbanken känns det just nu som att jag både jobbar och studerar. Men, med mycket härligare väder förstås. Åhhh, vad jag njuter av vår sköna pool. Det är äkta avkoppling, eftersom jag alltid är själv där.
Jag har dock fått tillbaka alla knutar i axlar och hals, men jag kom just hem från massage så nu känns det riktigt bra.  
Lite annat hinner jag förstås också med. I helgen spelade jag och Hans golf på lördag med Nina och Dan (tyvärr ingen bild) och söndag med Gordon och Susann. Golfen har blivit som ett gift...Längtar redan till nästa gång!
Vi var även iväg och shoppade för den stora dagen här framöver. Än så länge är det hemligt, men ni kommer garanterat att få vara med på ett hörn vad det lider...Linnebyxor till Hans och klänning till mig. Vad tycker ni?
 
 

Happy Friday!

Fredagsmys i Sverige är här Happy Friday då vi alla träffas ute för god mat, någon drink och framförallt varandras trevliga sällskap. Den här fredagen tillbringade vi på Souled Out i Mont Kiara där de allra flesta svenskarna bor. Avslutade med en shisha som vi gör när vi njuter som allra mest! 

Uppe med tuppen

Felicier, min granne ska springa ett charitylopp om ett par veckor. Hon har nu bestämt sig för att jag också ska vara med. Alla som känner mig lite mer vet att jag inte har sprungit 5 km. Vi steg upp i ottan för att träna innan den värsta tryckande värmen... Åtta varv sprang vi och Ceasar runt vår lilla sjö, stannade sedan upp på utegymmet och tränade styrka. Efteråt var jag helt färdig, svettig och lycklig!
 
 

RSS 2.0