Vår "minisemester"!

 
Matilda var hos oss i fem veckor och med hennes iver, driv och livsglädje hinns det med en hel del. Förutom resor till Singapore och Langkawi hann vi även med ett dygn till fina Pangkor (mellan Alicia Keys och Aviciikonserten). Pangkor ligger en tretimmars bilresa från oss och sedan en halvtimme med färja. Vi hade bokat in oss på Pangkor Beach Island Resort som var ett riktigt mysigt ställe med egen strand och massa fina Hornbills!
 
Rosaälskarna har iallafall hamnat rätt!
 
 
Pool- och strandälskaren också!
 
 
 
 
Kvällsregnet börjar närma sig!
 
Gott slut på ett fantastiskt 2013 önskar jag er alla!

Expedition Mount Kinabalu

 
I ett svagt ögonblick i höstas fick jag för mig att boka upp oss på en resa till Borneo där vi nu antagit utmaningen (för oss själva) att bestiga Malaysias högsta berg, Mount Kinabalu på 4095 meter. Ska jämföras med Kebnekaise på 2106 meter och vi har nu drygt en månad på oss att träna upp konditionen och benstyrkan. "En gång i livet" upplevelse om jag får tro de som lyckats. Jag känner mig "panikslagen" inför utmaningen, men tänk känslan efteråt när man är "klar"... Idag har vi iallafall börjat med Canopy Walk i området FRIM (Forrest Reserve in Malaysia). Det är en kraftig uppförsstigning i en halvtimme (!) Väl uppe kunde man sedan promenera bland trädtopparna i hänggångar. Läskigt och mäktigt på samma gång! På vägen ner är det ett vattenfall där många tar sig ett uppfriskande dopp! 
 
 
 
 
 
 

Bergsutflykt

 
Vi har världens äldsta regnskog här i Malaysia och ett måste när man har gäster är att se den frodiga naturen som kännetecknar landet. Trots att Kuala Lumpur är en storstad finna många härliga grönområden, både arrangerade parker, men också djungel. På juldagen åkte vi upp till Genting som ligger cirka 45 minuter med bil från oss. 
 
 
 Väl uppe var det dags för tävling, 5-kamp á la Grönan. Andra gäster som besöker det här hotellet kommer nog hit för kasinot eller den stora vattenparken! Det är ju cirka 10 grader lägre temperatur här uppe i bergen så vi var klädda i jeans och tröja.
Stor och liten har lika roligt här! Iallafall alla vi som har barnasinnet kvar...
And the winner is.... Anton Höök! 2:a Linnéa och Hans på bronsplats.
Jag var riktigt imponerad av. tuffa Linnéa som slängde sig ut i en skydivesimulator. Ett rum med en instruktör och en massa massa luft. Efter en kvarts genomgång av instruktören flög hon. Vilken adrenalinkick! 
Vi har under familjen Hööks besök gjort massor av utflykter och resa till Langkawi, men också haft många sköna samtal hemma, legat och solat,  badat i poolen, kelat med Ceasar, rökt vattenpipa och gjort många restaurangbesök. Här sista kvällen på mysiga Subak som ligger i djungeln!
Min favoriträtt här, "Pasta aglio"!
 
 
 Stort tack till er kära släktingar att ni "ville" komma och besöka oss och tillbringa julen tillsammans med oss i vårt "hem"! 

Det gör ont!

Ja, jag har fysiskt ont av att ta avsked av Matilda den här gången. Tårarna vill inte sluta rinna och kroppen värker... Det är jobbigt just nu! Det blir förmodligen inte förrän till sommaren som vi får träffas igen och nu har hon varit här i fem veckor. Det är en ynnest att få vara tillsammans med sin 24-åring dag och natt i fem veckor och så har det förstås inte alltid varit, men idag är vi bästa, bästa vänner med våra flickor. Vi kom hit för snart 14 månader sedan och Matilda har varit här vid tre tillfällen och totalt 11 veckor och Amanda (som inte kom med den här gången) har varit hos oss vid tre tillfällen och totalt 13 veckor. Vi ser fram emot mars då Amanda kommer nästa gång. Avstånden är förstås baksidan av att bo här i Kuala Lumpur, men även om vi skulle bo i Stockholm är vi ändå inte i samma stad. Matilda bor i Örebro och Amanda i Oslo och när de kommer hem till Stockholm är det så mycket annat och andra som drar... Jag vill att mina flickor ska veta att de är oändligt älskade och jag känner en sådan glädje att just ni är i mitt liv ♥ Massa kärlek till er båda och tusen tack för den här gången Matilda!
 
 
 

Merry Christmas!

God Jul på er alla nära och kära runt jorden! En dag som denna är en dag då familjen ska vara samlad. Baksidan av att bo utomlands är att vår älskade dotter Amanda är i Linköping, min syster Vicki på Gran Canaria, Alfred hos sin pappa, min bror med familj och kära mamma i Umeå där också Hans syster Annica firar, men på varsitt håll. Alla kära vänner i Umeå, Kenya och Stockholm (ingen nämnd och ingen glömd) saknar vi såklart också! Tack och lov får vi fira med våra gäster (Hans kusin Lena, Putte, Linnéa och Anton) och som vi är vana att fira med! Egentligen saknar jag inte kylan och snön ett endaste dugg, men att alla är samlade är det som är saknaden! Vi har gjort vad vi kan för att det mesta som vi gillar ska få finnas med på julbordet. Vi firar dock lite annorlunda här med dopp i poolen (dopp i grytan kommer lite senare) och vi har i picknickorgen tagit med pepparkakor, saffransbullar och glögg Vi har kall glögg här med medhavd is för det är närmare 30 grader här! Kalle Anka slår vi i traditionell mening på lite senare men först blev det mumsig julmiddag! Merry Merry Christmas to all of you wonderful people! 
 
 
 
 
 
 Hans i sin tomtesidenslips! Jag målade den till honom för tjugo år sedan (en vit slips som med lite färger blev marinblå med tomte)! Förra året blev det "kris" då den var borta, men nu är den alltså tillbaka.
 

Turista i KL

Vad kan vara bättre än att ta en tur till mäktiga Batu Caves där den hinduiska guden Lord Murugan, 42,7 m finns att beskåda. Att sedan ta sig uppför de 272 trappstegen i den hettan som är, är en bedrift. Jag kan inte låta bli att tänka på min kommande tripp till Borneo i februari då vi ska bestiga Kota Kinabalu... Måste börja träna benen och uppförsträning. Räcker inte riktigt med simträning, men det får bli från januari. Idag har vi förutom utflykt förberett oss för julafton med att göra köttbullar, Janssons frestelse, gröt, griljera skinkan (som familjen Höök hade med sig från Sverige), tre olika sillsallader, kokat och marinerat revbensspjällen och bakat Saffranskaka! Nu när uppesittarkvällen är över för vår del längtar jag till imorgon! Den här dan före dopparedan har alltid känts som årets längsta...
En hel del söta apor finns här också. Stort minus är dock att det tyvärr är så skräpigt överallt!
Kvällens efterrätt! God Jul önskar jag alla mina bloggläsarvänner!
 

Ljuvliga kvällar!

Solnedgångarna är magiska här på Langkawi! Att stanna till vid de mysiga enkla "backpackerställen" efter stranden är ett måste för att inleda de härliga varma kvällarna. 
 För att fortsätta med delikata måltider som hummer...
 ...och hitta något gott att dricka...
 På gatan säljer de även goda kokosnötsshakes! Mums!
 Shoppa lite!
 Ströva barfota på stranden!
 Se en kortfilm i 6D format! Då lyckas till och med jag hålla mig vaken.
 Stanna upp för en massage eller få lite ordning på fötterna av ett helt gäng fiskar. En lite underlig känsla men definitivt värt att checka av för  en tia!
Fina stämningsfulla lyktor som skickas upp i luften.
 Mycket kelande med alla katter som strövar omkring!
 Hans med sin fina kusin Lena!
Juldekorationer finns även här och visst är det fint! Istället för granar används parasollerna. Exotiskt!
 
 
 

Egen utflykt!

 Vi delade upp oss och jag, Hans, Matilda och Anton ( barnens tremäning) åkte för att se en av världens vackraste stränder som ska ligga på Langkawi. Olyckligtvis hamnade vi på "fel" beach, men den var mysig iallafall. Vi kunde se hur aporna busade och bland annat helt oblygt tog en syltburk av en familj. Ja man får passa sig för de är helt orädda! Förutom fin beach avslutade vi dagen på en krokodilfarm där vi såg en imponerande show...
 
 
 De är vansinnigt söta och förutom apor flög stora örnar runt ovanför våra huvuden!
Krokodilshowen var bitvis gastkramande!
 

Strandhäng

Vi har det oförskämt bra här på härliga Langkawi! Långa sköna stranddagar i solen med böcker, sololja och solglasögon som enda packningen. Det är allt som behövs! Svårt att förstå att det bara är två dagar till julafton!
 
 

Bada, bada, bada!

 Nu har vi några sköna dagar... igen på härliga Langkawi. Sol, bad, god mat, trevligt sällskap tillsammans med Hans kusin Lena med familj.
 
 
 

Tjänster är billigt!

Sitter just nu och njuter (eller kämpar snarare för att inte skrika) en halvtimme med reflexology medan Matilda, Linnéa och Anton springer runt i Chinatown och shoppar. Det är en lyx att få bli "ompysslad" en stund efter några timmars sightseeing och shopping för bara 50 kronor. Igår var vi på ansiktsbehandling i ett par timmar för 150 kronor och halvkroppsmassage 1 1/2 timme för 150 kronor. Pedikyr häromdagen med ett glas Prosecco och en macaron för 160 kronor och Linnéa har precis "klistrat" på ögonfransar för 170 kronor (håller i tre veckor). Ja, det är mycket man "unnar" sig här som man aldrig skulle komma på tanken att göra hemma. "Because I am worth it" får man helt enkelt intala sig!
Såhär såg det ut häromdagen!
 

Singapore by night

 Utelivet i Singapore är fantastiskt med coola området Clarke Quay som kantas av barer och restauranger runt vattendragen. Ett givet mål för kvällen vare sig du vill festa, äta gott, lyssna på musik eller bara sitta och titta på folk. Vi hamnade där tre av våra fyra kvällar. Atmosfären är obeskrivlig! 
 Här har vi sista kvällen fått på partystassen så nu är vi redo...
Efter några goda drinkar var vi redo att åka vidare till en sky bar...
Dags för 63 våningen på coola baren "Altitude"!
Tarja och Gary mötte upp oss på "OneRafflesplace" och då blev det paaaarty och vi skakade loss till bra musik under bar himmel i den varma sommarnatten! En kväll jag kommer att minnas för resten av mitt liv! Coolaste stället!
Kul att få dela minnesvärda händelser i sitt liv!
 
 
 

Lyxbio i Kuala Lumpur

En vanlig bio kostar 25 kronor, men när vi nu har besök från Sverige så vill vi ju givetvis visa de att gå på bio här kan vara en riktig lyxupplevelse. För bara 100 kronor per biljett går du in på Gold class med egen lounge före bion och de skönaste liggfåtöljerna med en varm filt. Du kan trycka på en knapp och en servitör tar upp din beställning av popcorn, Cola, öl, godis m m. Det fanns 30 platser och ja det var fullsatt. Vad vi såg? Jo vi såg Hobbit och vi gick med familjen Höök som alla är riktigt frälsta sagofantaster. En i familjen Höök har till och med en tatuering på alviska...För egen del gillar jag lite mer komedi, drama och verklighetsnära filmer. Men utbudet av den genren är starkt begränsad här i KL. Här visas mest övernaturliga filmer! Lite mer kärlek tack och glad 3 advent till er alla!
 
 
 

Lördagkväll i KL

 Tidigare i veckan fick vi efterlängtat besök av kära släktingar. Hans kusin Lena, Putte och barnen Linnéa och Anton lämnade ett kallt Umeå för lite äventyr tillsammans med oss på andra sidan jordklotet. Vi har en lång tradition av att samlas till jul och i år glädjer vi oss att återigen få uppleva en God Jul tillsammans! 
 
Här dricker vi en drink på helikopterplattan på 34 våningen med utsikt över hela stan och såklart över de vackra tornen, Petronas.
 
 Promenerade vidare till den populära kinarestaurangen Hakka som inte gjorde oss besvikna den här gången heller
 Lite glass i efterrätt går alltid ned!
 Gick förbi Pavilion som har en fantastisk julskyltning.
 Promenerade även Jalan Alore för att få känna på Kuala Lumpurs mysiga, hektiska men intensiva gatuliv med alla dess dofter. Alldeles underbart!
 Vi avslutade (som så många gånger) med favoritdrinken "Margarita" på Havanna.
 Tjejerna fortsatte vidare i den ljumma "sommarnatten" 
Min fina svägerska Annica skulle också varit med, men hon fick tyvärr reseförbud i sista sekund. Det ogillar vi mycket för vi saknar henne givetvis!
 

Arabkvarteren

I Singapore bodde vi precis bredvid de mysiga arabkvarteren där mattorna låg utrullade och shisharöken låg tung över gränderna. Det är "hemtrevligt" eftersom vi tidigare bott fem år i Riyadh. För fem år sedan när jag var här i Singapore senast spenderade jag mina dagar här för att köpa ihop sidensammetstyger i olika färger (30 meter), knappar och fina band. Jag och min bästa vän Eva hade bestämt oss för att prova lyckan som designers... Vi träffades sedan länge en kväll i veckan för att skriva affärsplan, designa kavajer och drömma. Vi startade "Live your Dreams" och åkte till Bali med hela packningen av tyger, "mönster" och en stark vision. Vi jobbade stenhårt och fick de uppsydda och vår dröm visade vi sedan för alla våra vänner (40-50 stycken) med en modevisning i mitt hem. De togs emot på ett enastående sätt, men av olika anledningar la vi ned vårt projekt, men vi har sex unika kavajer hängande i garderoben. "Live your Dreams" mina vänner. Jag gör det iallafall just nu! 
 
De bästa Strawberry Daiquaries serverades på BlueJaz!
 
 

Singapore by day

Det bästa sättet att se en ny stad är att åka den guidade hoponhopoffbussen tycker jag. Singapore är en liten storstad och det är nära till allting. Med Matilda med blir det en hel del shopping och förutom Orchard Road åkte vi till och med över till Malaysia en dag för att besöka outleten som ligger nära gränsen till Singapore. Vi var även förbi Singapore Flyer, Clarkes Quay, Botaniska trädgården och Marina Sands. 
 
 
 
 
Streetlife och regnet det bara öser ner!
 
 Nöden har ingen lag.
 Coola byxor jag köpte va!?
 

Jullunch

Sweatjejerna, cirka 30 stycken, hade samlats på Hilton hotell för att önska varandra God Jul och äta julmat tillagade av vår svenske kock Mikael Elfving. Det vattnades i munnen när maten kom in och det fanns mycket gott, men min favorit förutom den inlagda sillen var hjortsadeln. Minus får de för att det saknades dukar på borden och någon liten dekoration hade inte skadat.
Vår ordförande Jessica hade i vanlig ordning tänkt på alla i styrelsen när det var dags att överlämna änglar som möjliggör att vi kan ha det så fantastiskt bra här i KL. Min egen insats belönades också även om jag "hoppade" av i samband med att jag började studera.
Glad andra advent och över hela stan är det vackra dekorationer. Här är jag på Mid Valley.
 Den som inte gillar matbilder kan sluta läsa här!
 Mikael kom ut och visade stolt upp hjortsadeln.
 En del av alla efterrätter.
 

Raffles Hotell

Ett "måste" i Singapore är ju att dricka en Singapore Sling på Raffles Hotell. Förra gången vi var här gick vi in på hotellet och satt där i loungen och lyssnade till piano och avnjöt en Singapore Sling i en magnifik miljö. Den här gången hamnade vi med alla turister på "Long Bar" i en engelsk pubmiljö med liveband. Här mötte vi även upp med Gary och Tarja som också tagit sig till Singapore den här helgen.
 
"Singapore Sling" innehåller gin, körsbärscognac, dom benedictine, cointreau, ananasjuice, limejuice och grenadine. 
Själv dricker jag en Summer Sling som är mycket mindre söt än den traditionella Singapore Sling
 Här har vi gänget samlade på Long Bar!
Överallt annars får man vara lite försiktig med att slänga skräp, men här får man vara "busig".
Soptunnor finns det gott om i Singapore och det är ju viktigt eftersom det är noll tolerans mot nedskräpning. Här har KL lite att lära och många andra ställen också för den delen.
 

Singaporetripp

Hans skulle till Singapore och jobba så jag och Matilda passade på att åka med. En resa tur och retur kostar 250 kronor och då bokade vi dagen innan. Sedan att vi missade planet är en helt annan historia... Ingen direkt tröst, men vi var många som stod vid fel gate. Grrrr, vad surt! Singapore ligger 55 minuter med flyg (samma sträcka ungefär som Stockholm - Umeå (min hemstad)) från Kuala Lumpur och är ändå väldigt olika. KL känns mer genuin och asiatisk även om Singapore består av 75 % kineser och sedan blandat med malayer, indier och indonesier. Singapore är väldigt rent och ordnat med tydliga regler. Det är förbjudet att äta, röka på gatan och till och med tugga tuggummi! Det var länge sedan det fanns ett tuggummipaket att köpa där!
Park Royal - Fint hotell på kvällstid bredvid de mysiga arabkvarteren...
 ...och på dagtid!
Kvällarna kunde vi vara tillsammans!
 
 

Nya "möbler"

Finns inget skönare än att ligga i en hängmatta för att det gungar så rofyllt. Min bästa "möbel" hemma är vår stora dubbelsängs-hängmatta som vi köpte med oss från Mexico för tio år sedan. Och nu har jag alltså en här också... Ibland blir det lite väl skönt och kurslitteratur är ibland som ett sömnmedel. Ceasar uppskattade dock inte riktigt sin "nya" möbel!
 
Tänk vad man kan göra av lastpallar...
 

Din Tai Fung

Dagens utflykt gick till Mid Valley för shopping och middag på min kinafavoritrestaurang. Deras specialitet är "Dim sums" och det är inbakade kött- grönsaks- och skaldjursfyllningar i ett tunt "kroppkakeskal". De här doppas i soja som du själv smaksätter med vinäger, färsk ingefära och chillipasta. Det är mums! Matilda var väldigt skeptisk till mitt val av restaurang, men hon gillade det och sedan säkrade hon förstås med "sweet ń sour" kyckling!
Mid Valley är ett stort shoppingmall med två stora byggnader. Exklusiva butiker i ena byggnaden och lite billigare i den andra. Det är SALE överallt och det är ju alltid trevligt. Jag shoppade bland annat tre klänningar! Jag har ju förkärlek till just klänningar. Andra gillar skor och jag gillar klänningar...
Det kanske inte är allt som faller en i smaken, men här finns något för alla.
Och Zara är då helt fel ute med sin vinterkollektion. Vi har ju faktiskt närmare 30 grader varmt!
Julpynt och julgranar finns det gott om, men den rätta julstämningen vill inte riktigt infinna sig! Jag undrar varför...
 

Konserter

 I onsdags var vi på Alicia Keys och det var en fin tillställning med en tjej med en enorm röststyrka. Hon har många fina låtar på sin reportoar som "No One", "Fallin", "Girl on Fire" m m. Tre dagar senare var det dags för Avicii och tusentals ungdomar (och vi) hade samlats för att dansa loss. En av de bästa konserterna jag någonsin varit på och då har jag ändå varit på några som Madonna, Llionel Richie, The Who, Spice Girls, Swedish House Mafia, Jennifer Lopez m m. Ett härligt ös och ljusshow som avslutades med ett eldorado av raketer! Ett minus var dock att det bara fanns en utgång när tusentals människor skulle gå hem och paniken var mycket nära... Men det kan inte skyllas på Avicii utan det är arrangörerna som inte tänkt till. 
 
 Här möter vi upp Peter och Ullis för lite god mat och uppladdning på Vinerian i Bangsar innan Avicii.
 
 
 
 

1:a advent i KL

Glögg (hemgjord), pepparkakor (färdiga från IKEA) lussebullar (egentillverkade som vägrade jäsa, men med Kesella som Matilda hade med sig), skinka (Matilda tog med) och första ljuset tänt. Vid sex var vi på gudstjänst i S:t Andrews kyrka med norsk präst som normalt är verksam i Singapore men kommer till KL varje år till första advent. Den rätta julstämningen infann sig då! Det är även en julmarknad då juldekorationer och skandinavisk mat finns att köpa. Vi passade på att köpa glögg och efterlängtade ostkrokar! Kan inte låta bli att tänka på alla fina år vi haft hemma i Duvbo med familjen Stenswed och Hessels som bjudit in till julpyssel för oss sju familjer till första advent. Vi har bland annat lärt oss binda vackra julkransar och göra fina ljusuppsättningar. Vi laddade upp med att åka till Årsta Partihallar och köpa in säckar av buxbom, lummer, gran, mossa, kottar och mycket fint krimskrams. De blev sååå fina och jag vågar säga att vi hade de vackraste kransarna på våra pardörrar! Förutom pyssel drack vi glögg och åt middag tillsammans. Fantastiska minnen och fina år för våra barn skapade vi där en fin tradition under mer än tio år. Tack för det Annica, Jim och Yvonne!!
Kyrkbesök i KL!
Några nya julgranskulor blev det också...
Här serveras det glögg!
 
 
Det var söndag så Hans var med bandet och jag och Matilda passade på att innan kyrkan få massage av de blinda. De är jätteduktiga, men det var plågsamt också. Min tjej hade fått för sig att hon med hjälp av att trycka på en punkt under mina fötter (reflexology) skulle lindra min nack- och axelvärk. Huaaa, det kändes och jag skrek flera gånger!
 

RSS 2.0