Langkawi med Bokklubbstjejerna!

Ni undrar säkert vad som hänt eftersom jag varit osynlig några dagar. Fast det stämmer ju inte riktigt heller för Tarja har ju "bombarderat" er med bilder på FB från vår härliga resa till Langkawi. Helt fantastiskt har det varit! Vi är två bokklubbar här i KL, varav den andra där Anki är med bestämde att de skulle åka upp och bo i hennes fina "sommarhus". Då ville vi förstås inte vara sämre...Sagt och gjort bokade vi andra in oss på resort och totalt femton tjejer har nu umgåtts. Vi har pratat, skrattat, ätit, druckit, upptäckt Langkawi och njutit av den härliga stranden. Jag och Tarja bodde i "mitt sommarhus" där jag varit tidigare. Det är en enkel bungalow med AC, men ligger fint direkt på Pantai Cenangstranden.
 
Här får ni följa med mig på min resa till Langkawi! 
 
Stora härliga vågor gjorde att man var som barn på nytt...Så kul!
 Den bruna lilla stugan i hörnet är "vår".
Söta Tarja!
En GT på uteplatsen hinner vi med...Här har vi shoppat likadana fina batiklinnen (såklart när man är i Malaysia). 
 
...och här har vi piffat upp oss lite och är nu redo att träffa de andra tjejerna!
Hela härliga glada bokklubbsgänget! (Bakre raden Eva, Helen, Jeanette, Ulrika, jag, Anna, Eva, Jessica, Heléne, Tarja och längst fram har vi Anki, Mica, Josefin och Linda. Karin hade redan hunnit åka hem).
Anki håller välkomsttal i hennes fina hus!
 
 
 
Mysigt med ett glas vin och tilltugg i solnedgången tillsammans.
 
 
 
Vacker utsikt i solnedgången från terrassen. Härligt ställe!
  
 Vi åker in till "Orkid Ria" för att äta grillad färsk seafood, Tigerräkor. Mums!
Fortsätter sedan till favorithaket "Babylon" som är en riktigt mysig raeggebar. Fotona är tagna från dagen men det är trevligt där då också. Kolla in vågorna! Tror ni det var kul att bada, eller..??? Som barn på nytt.
 
Det var bara en tidsfråga innan det var fullt med drinkar på bordet...Pina Coladas, Mojitos, Long Island Ice Tea m m. 
 
Vi chartrade en båt för nästa dag som tog oss runt på "Island Hopping". Skönt att komma ut på vattnet när det är 32 grader varmt. 
 
 Några valde att stanna hemma, men de flesta av oss var med. 
Första stoppet går till en sjö som sägs vara en sjö att bada i för den som önskar bli gravid.
 De små aporna har även hittat hit. Aparten är Krabbmakak och hör till Markattafamiljen
De kommunala skolorna har lov i ett par veckor och det märks. Intressant med våra olika kulturskillnader. Det badas i regel med flytväst och såklart är malayerna täckta även när de ska hoppa i vattnet. I februari och mars när jag var här senast var det mestadels turister från Europa. Den här årstiden väljer skandinavier att semestra i Sydeuropa eller hemma och det är inte konstigt. Vilket fint sommarväder det är i Sverige!
 
Vi var inte sena att hoppa i det uppfriskande vattnet, inte för att få en baby utan för att svalka av oss lite. Men vem vet...om 9 månader får vi veta. Josefine har många talanger och här visar hon också på konstsim. Det är ganska lätt att se vem som är Josefine, eller hur...?
Nästa stopp var örnmatning. Spännande att se, men svårt att få de att fastna på bild. 
 
Turen gick till en fin strand som var överbefolkad med turister. VI valde istället den här "Robinsonön" där Bokklubben fick sola och bada själva. 
Roligt har vi...
 
 Åkte och mötte upp med de andra för en lunch på "Frangipani" som ligger på stranden. Frangipani är den vackra blomman som luktar så gott och finns överallt här. Jag har tre träd i min egen trädgård. Ett annat namn för den är Tempelblomman.
Gott med något att dricka och äta när man varit ute på havet. Sjön suger... 
 
 
 
 
 Vi möttes lite senare upp för en fördrink på "The Cliff" som har en enastående utsikt över Pantai Cenang och vid klart väder är det också vacker solnedgång. Den här gången ser den mest skrämmande ut, tycker jag.  
Mojito för mig och Long Island Ice Tea till Tarja. Hon är ju finska så hon klarar det!
 Solnedgång med normal lins...
 ...och med nattinställning
 Hela gänget bakifrån...
 ...och några framifrån.
 
Oj, här har vi födelsedagsbarnet Anki som firades. Hon fyllde år förra veckan så det är klart att vi ska fira henne igen. "Happy Birthday to You", champagne (on the house), dessert (on the house) och vilken fin avslutning vi fick när hon fick tända och skicka iväg en svävande lykta. Stämningen var på topp kan jag säga!
Mysiga "Brasseriet"!
Anki släpper en svävande lanterna. 
Tack för den här resan och speciellt tack till dig Anki! Det har varit såååå kul och jag hoppas att det blir fler gånger... Kram på er alla!
 
 
 
 

Jag lever...

Det är tio år sedan jag var full av blåmärken och också fick mitt dödsbesked. Hur osannolikt är det då inte att fortfarande få leva? Det var dramatiskt som det såklart alltid är när man nås av ett tungt besked. Alla mina värden som röda blodkroppar, vita blodkroppar och trombocytvärde var extremt låga och till slut var det benmärgstransplantation som skulle kunna hjälpa mig. Mina syskon kollades upp, men de skulle kunna hjälpa varandra, men tyvärr inte mig... Det blev ett hårt bakslag och efterforskningen började ske globalt. Ett fyrtiotal namn i USA dök upp. (Asien och vi västerlänningar har inte samma blodtyp så vi kan inte hjälpa varandra). I samma veva var jag heltidssjukskriven och blev erbjuden psykoterapeauthjälp av jobbet och det var det bästa jag gjort. Jag har nu 10-årsjubileum och känner mig friskare och starkare än någonsin. I am alive, I am thankful and I am breathing life!
 

Mysiga Subak!

Vi hade fått den här "Djungelrestaurangen" Subak rekommenderad och det var en riktig hit. God mat och jag älskar den här balinesiska inredningsstilen. Det är snyggt! Den ligger inte alls långt från oss så någonting säger mig att det här kommer att bli en riktig favorit för oss. 
 
 
 

Utelivet i Kuala Lumpur!

Det kan man verkligen inte klaga på. Vi känner oss inte en dag äldre än tjugofem... Här går alla åldrar ut och det finns många ställen att välja på. Vi har dock vårat stammisställe, W.I.P i Bangsar, där vi ses på fredagar på after work. Förra fredagen fortsatte vi in till stan till Marini´s on 57. Det är högt upp på 57:e våningen och närmare tornen Petronas Twin Tower kommer man nog inte. Igårkväll stannade vi på W.I.P i Bangsar och gick sedan vidare hem till Tarja och Gary på en drink, Mojito såklart. Killarna hittade in i musikrummet ganska snart och de har nog snart etablerat ett band. 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Wesak Day!

Idag har vi Public Holiday för att fira Guatama Buddhas födelsedag. Hans var ledig och vi firade med att besöka vår favoritthairestaurang Khunthai, gjorde ett kort stopp vid ett av de många många små offertempelplatser som finns utmed vägarna och avslutade sedan med en skön massage. 
 
Vår egen Buddha.
 
 
 

Skön förmiddag!

Idag är det ännu en härlig dag vid poolen. Vi simtränar och njuter av stillheten vid poolen så ofta vi kan. Gärna med en god bok... Hoppas nu att det också blir sommar i hela Sverige snart. I mina hemtrakter Umeå verkar det vara högtryck. Upp och nedvända världen, men roligt för Norrland. 
 
 

Godmorning Ladies!

Igår samlades vi alla Sweatjejer hemma hos mig för en sista träff inför sommaren. Det var som alltid jättekul att ses och den här gången hade vi styrt upp det lite med frågor om vad det innebär att åka hem, vad det innebär att bli kvar och hur vi kan ta hand om våra nya Kuala Lumpurtjejer som kommer hit på bästa sätt. Vi är alla i samma situation och då är det viktigt att vi ser, hjälper, träffar och bryr oss om varandra. Life here is fantastic!
 
Här är min "maid" Amanda som hjälper mig att få allting serverat. 
Här hälsar jag mina kära vänner välkomna till bords! 
Snygga tjejerna Susann, Ulrika och Anki.  
 Vår ordförande Jessika, vice ordförande Helen och Anne, som tyvärr lämnar oss i sommar. 
Stiliga tjejerna Anna-Lena och Madeleine. 
Eva och Mica poserar glatt.  
 Jeanette och Tarja. 
 Här ser vi hela gänget uppvakta födelsedagsbarnet Anki med skönsång...
...jordgubbstårta och paket. 
Efter kaffemorgon stannade styrelsen kvar för att hålla möte. (Anna, Ulrika, Jessika, Anki, Jeanette, Helen och Mica). 
 
 

NEEEEJJJJJJ!!!!

Jag kan inte tro att det är sant...Min NYA mobiltelefon från Sony snurrar och snurrar, precis som min andra NYA Sony för en månad sedan. Samma fel!!! De sa att det var ett känt fel så istället för att laga den fick jag en ny (med allt vad det innebär)... Det är bara att åka in och hoppas att det blir "tredje gången gillt"!!! Är det någon som har Sonys nya Xperia Z? På Hans jobb är de fem stycken som har den och alla är jättenöjda. Det kan ju inte vara "skit bakom spakarna".., eller?
 

Swea Coffeemorning

Imorgon kommer hela svenska tjejgänget till mig och vi blir närmare 20 st. Det ska bli trevligt och blir vår sista träff innan sommaren. Döm om min förvåning då jag öppnar upp havregrynet, mjölet, socker m m och det rör sig där. Inte alls trevligt och det blir storstäd av skafferiet. När jag var på en bageriaffär och köpte specialmjöl senast sa damen att det ska ligga i kylen eller frysen. Nu förstår jag varför!!! Men, det som redan var inhandlat sedan tidigare det flyttade jag då tyvärr inte in i kylan. Omsorgsfullt har jag istället lagt in allt i förslutna plastpåsar, men det räckte som sagt inte. Tur att vi har en alldeles ny fin matvaruaffär här så det var bara att åka ned och köpa nytt. Det är en del fix förstås, men jag tycker att det är ganska roligt att baka. Hoppas nu att tekakorna, fröknäckebrödet (recept finns här på bloggen i ett tidigare inlägg), kladdkakan, ananaspajen och såklart sommartårtan kommer att smaka också! Glad Sommar på er!
 

Fatty Crab...

...är en prisbelönt "Seafoodrestaurang" eller snarare hak lite utanför stan som vi besökte igår. Här sitter man ute på plastmöbler och maten serveras på plasttallrikar och i dukarna är det stora nötta hål. Man serveras en hammare som man slår krabborna med direkt på duken. Chillikrabborna är fantastiskt goda och kycklingvingarna är inte så dumma heller. Amanda tyckte att de var de godaste hon ätit i hela sitt liv! Det är ett populärt ställe och alltid kö och hit går man för den goda matens skull. 
 
 
 

Lyxigt jag har det!

Det är tisdag och då är det golf som gäller. Precis avslutat en bra golfrunda och lunch med min kanadensiska kompis Doris och nu väntar "2-Hr 25-Min Spa Package: Cell Rejuvenating Back Massage + Facial + Tummy Detox Stone Therapy + Body Mask + Ear Candling". Jag ser fram emot att bli ompysslad några timmar framåt!
 

Vilken bra film!

Vi kom precis hem från bion och jag är alldeles glad och lycklig. Vi hade tagit på oss byxor, kofta och sjal för att det är alltid så kallt på biograferna här. Sugna på popcorn också, men de hade bara karamelliserade eller rostade. Blev riktigt besviken! Nåväl...Vi såg "The Great Gatsby" skriven 1925 av  F. Scott Fitzgerald. Storyn är inte något direkt nytt, men den ger en viss eftertanke. Den är också riktigt bra filmad och den har något modernt och fräscht över sig. Många bra skådespelare och Leonardo DiCaprio är strålande i den här rollen. Nu vill jag gå på en 20-talsfest med massa glitter, glamour, musik och glädje! 
 
 

LCHF-tips

Nu är jag ingen strikt LCHF-fanatiker, men jag har hittat ett sådant gott bröd som är lättbakat. Tycker att det svåra när man ska minska på kolhydrater är just att vara utan bröd. Men, som sagt, nu behöver man inte det längre. Jag smakade det första gången när vi hade matlagningskväll hos Jessica senast och blev helfrälst. Har bakat det flera gånger efter det. 
 
Recept på knäckebrödet:
 
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 dl majsmjöl
0,5 dl olja, 
2,5 dl kokande vatten
½-1 tsk havssalt
 
Blanda samman allt och låt stå en stund innan degen plattas ut på bakplåtspapper. Blir degen för lös tillsätt ytterligare majsmjöl.  Skär de i fyrkanter innan de gräddas i 150 grader i ca. 1 timme. Låt de stå ytterligare ett par timmar i ugnen i eftervärmen.  Bon Appetit!
 

Grattis Sverige!

Vilken fantastisk helg det varit i Sverige. Förstår att jag kanske varit på "fel" plats. Först Eurovisionsfestivalen och megasuccén i Malmö. Jag njöt av den proffsiga showen med Petra Mede i spetsen. Robin gjorde också sitt även om det inte bar hela vägen... Jag gillade Belgien...och Danmark förstås. Bra låt och rätt låt vann. Sedan tar Sverige hem guldet i ishockdy-VM. STOOOORT!!! Hans följde finalen mellan 2 och 5 inatt och nu ångrar jag förstås mig att jag inte gjorde likadant. Grattis Sverige! 
 
 

Skön golfrunda!

Här har vi precis avklarat morgonens golfrunda på Valencia Golf Club ca. 1 km från vårt hem. Det är en fin bana och där råder det inte någon stress överhuvudtaget. Jag uppskattar att kunna spela i mitt eget tempo utan att ha människor "flåsande i nacken" och dessutom spelade vi alla riktigt bra. Vi avslutar sedan golfdagen med en lunch!
 
Om ni bara visste hur genomsura vi alla fyra är av värmen, men det syns tack och lov inte på bilden. 
 
 

Bangers and Mash

Igår var vi bjudna till Susann och Gordon på grillat...Hela gänget! En riktig smakupplevelse med färsk kyckling-, lamm- och köttkort. Har bara provat att köpa korv en gång tidigare och det var fruktansvärt den gången... Vissa av oss var väldigt intresserade av att följa semifinalen i hockey där Sverige slog Finland med 3-0 på en liten liten skärm. Vi passade även på att ta oss ett kvällsdopp i den 31-gradiga poolvattnet. Återigen en underbar kväll tillsammans!
 
Ursäkta bildkvaliteten...Har inte lyckats få in rätt inställningar på min nya mobilkamera. 

Köra Formel1

Vi provade på att köra Formel1bil i en simulator. Det var grymt roligt! Tio varv på Malaysias F1bana och eftersom vi var där på det "riktiga" racet tidigare i år kände jag igen banan. Gick förstås inte bättre för det, men som sagt riktigt roligt. 
 
 
 
 

Shopping på Victoria´s Secret

Idag blev det lite shopping. Det är glädje att gå in och dofta de olika krämerna och eau de cologne, se allt som går i rosa och njuta av allt det feminina. Såg förresten att en viktig sida blivit bojkottad som handlar om just feminism. Blir förvånad att FB gick in och tog bort den. Hemsidan heter www.trettiotreanledningar.com och känns tyvärr väldigt aktuell. Tråkigt att vi 2013 fortfarande ska behöva läsa om dessa "orättvisor" som fortfarande existerar och upprör...iallafall mig. 
 
Victoria´s Secret är den glammiga sidan av feminism, men den behöver vi också...
 

Batikmålning

I förrgår var jag och Amanda ute och turistade och här besöker vi Kuala Lumpur Arts & Crafts Center. Här visar de på traditionellt hantverk och vad kan vara mer malaysiskt än batik. Amanda ville först inte alls måla batik, men, efter lite övertalning... gjorde vi det tillsammans och hon tyckte att det var jätteroligt. Först hittar man ett motiv, kalkylerar av motivet, överlämnar det till Mr Ismail som fyller i linjerna med kokhet vax. Därefter är det bara att börja måla. Det är enkelt och roligt. Se vilken fin tavla hon gjorde!
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen...som jag väntat!

Jag och mobiltelefoner verkar inte alls komma överens. Jag köpte ju en Iphone som jag blev bestulen på efter mindre än en månad ute på en klubb. Snacka om arg och frustrerad jag blev när jag upptäckte att någon öppnat min handväska på dansgolvet. Köpte sedan nyaste Sony Ericsson Xperia Z och den var jag så nöjd med. Den har nämligen 13 megapixlar mot 5 på Iphone. Jag tar ju mycket bilder så det kändes som ett givet val....MEN, den gick sönder efter 1 månad. Det var tydligen någon känt fel, men de skulle ändå reparera den. Nu tre veckor senare visar det sig att de måste ersätta den med en NY. Hoppas nu att jag har bättre tur den här gången...
 

Längtar till poolen

Idag ser vi fram emot en pooldag. Det är lugnt, fridfullt, varmt och skönt att ligga i skuggan och läsa en bra bok. Ja, ni läste rätt...Jag ligger i skuggan numera. Det är 32-34 grader varmt och det är ingen hets med solning längre. Känns vuxet på något sätt...Och jag har ju solen och värmen varenda dag. 
 
Amanda får aldrig nog av poolen. Hon älskar att vara där och hon har ju fyra veckor att njuta med oss.  
 
 

Nu är jag vaken...

Inte för att hålla min man sällskap på morgonen eller inte heller för att göra honom frukost. Jag blir nog aldrig en riktigt bra "hemmafru", inte på morgonen iallafall...Jag är alldeles för trött för det och vem orkar prata med varandra på morgonen. Men, eftersom vår Ceasar inte mått bra inatt är jag vaken. Och nu när jag ändå är vaken kanske jag ska försöka dricka kaffe med Hans ♥
 
 

Kuala Lumpur från ovan!

Det kanske inte var den bästa dagen att åka upp i KL Tower på grund av att vädret inte var helt klart, men jag tycker att det var ganska imponerande ändå. KL Tower som används för telekommunikation färdigställdes 1995. Det är med mast 421 m högt och från utsiktsplatsen 335 m.Stan känns enormt stor när man kommer upp på höjden och ser alla höga byggnader runtomkring. Stadskärnan är byggd på höjden, men samtidigt finns det många låga fina gamla hus (fortfarnade) kvar. Får se hur länge till... Dyrbar mark är det förstås!
 
Petronas Twin Towers skymtar och är KL högsta torn på nästan 452 m. 
KL Tower utifrån...
...och innifrån. 

Idag har jag räddat ett liv...

Så himla tråkig dag från början till slut. Började med att jag var dubbelbokad med både golf och "cookingclass" och det upptäcker jag kl. 8 imorse. Det är såklart ett lyxproblem, men av olika anledningar blev det varken golf eller cooking. Det blev en japansk lunch med Amanda istället och den hade jag helst velat ha ogjord...Vi blev nämligen väldigt osams. Väl hemma bestämde vi oss för grillat till middag och när vi intar maten får Hans ett mystiskt uttryck och håller faktiskt på att svälja ihjäl sig. Jag är snabbt uppe och tar ett krafttag på honom bakifrån så att han tillslut får luft. Fy vad det var otäckt!!!
 
Det är de man älskar mest som också kan uppröra en mest. 

Bokklubbskväll!

Eva och Elif ordnade den här goda trerättersmiddagen hemma hos Eva. Hon har en spektakulär utsikt över stora delar av stan och solnedgången härifrån var något speciellt. Den här gången hade vi alla läst samma bok. En helt underbar bok som jag inte ville skulle ta slut. Den handlar om en familj där frun får jobb på ambassaden i Bangladesh och maken och barnen flyttar med. En hel del igenkänning, men den är läsvärd för alla för den sätter igång många, många tankar. Nästa gång bokklubben ses gör vi det på Langkawi hos Anki i slutet av maj tillsammans med den andra bokgruppen. 
 
Innan floden tar oss av Helena Thorfinn
 
 
 
 
 
 

Det är inte rättvist...

På hotellet där vi nu bodde vid Kuantan kunde vi hämta ut handdukar och hyra badkläder. Det fanns inte baddräkt och bikini som ett alternativ utan endast heltäckande. För killarna var det shorts som gäller. Tittar vi runt i poolen och på stranden så är det såhär det ser ut. Det är vi som är udda!!! 
 
När du gifter dig med en muslim är du tvingad att konvertera till islam och därmed följa deras seder och bruk. Här i Malaysia har vi olika lagar för muslimer och övriga. Shariahlagarna gäller för muslimer och som ett tydligt exempel här i veckan när jag läste tidningen var en 14-årig flicka våldtagen på sitt jobb av restaurangägaren. Han blev åtalad först, men förklarade att han skulle gifta sig med flickan och åtalet lades därmed ner!!! Ni vet ju själva vilket straff han skulle fått om han inte löd under Shariah. Sharia är den moraliska och religiösa islamska "lagen" som refererar till Koranen och till profeten Muhammads statuerade exempel i Sunnah. Ett litet litet hopp tänds när jag idag läser att Saudi-Arabien har fått sin första kvinnliga pilot. Kvinnan har ett 10-årigt kontrakt som Prince Al-Waleed bin Talals privata pilot. 
Här har vi en västerländsk kvinna med sin familj. 
Full fart på morgon och eftermiddag...
Men mellan 11 och 15 är hotellgästerna som bortblåsta.
Stranden hade vi mer eller mindre för oss själva.
Hotellgästerna i bakgrunden är tillfälligt nere på stranden för att "leka" och tävla med olika jippon arrangerade av hotellet. För vår del blev det istället sköna stunder med många böcker. 
 
 
 
 

"Vi hade iallafall tur med vädret"

Det kan man ju alltid trösta sig med... För annars var det här stället inget höjdarställe. Swiss Garden Resort & Spa var nog ★★★★ för 25 år sedan, men inte mycket har blivit gjort sedan dess. Det ligger 2,5 h med bil från oss. Stranden är oexploaterad och det innebör ju också en hel del skräp eftersom ingen tar ansvar och sköter om den. Stranden är lång och bred och sandkvalitéten ser ut som vårt underbara Bettnessand utanför Umeå. Det är faktiskt ett svårslaget ställe! Hotellet är ganska stort och fullbokat och de flesta är muslimska besökare. Kvinnorna har täckt kropp och hår med färgglada tyger som de badar i. De älskar också tävlingar... Och här har det tävlats till technomusik och med en malaysisk reseledare med megafon som står i mitten och instruerar de övriga om tävlingsreglerna. De kiknar av skratt när musiken tystnar och en av deltagarna som råkar hålla i bollen är ute ur leken. Själva ligger vi i badkläder i solen och läser en bok och tittar lite förslöande upp då och då när de har "väldigt" roligt. Jag känner mig lite malplacerad, men var och en väljer ju vad den vill göra på sin fritid!

Tidig morgon idag...

I helgen blir det utflykt till Kuantan på Östkusten. Vi har en tre timmars bilresa framför oss och vi åker hem redan imorgon. Skönt det ska bli med beach och hav i helgen! 
 

Old China Café

Idag turistar vi i Chinatown. Är nu och äter lunch på ett fint anrikt ställe - Old China Café. Här serveras Nyonya som är malaysisk kryddstark mat... När vi beställer säger servitören "Spicy for you, not spicy for me". Sanningen äger du som vanligt själv. .







Skön dag.

Ännu en underbar dag vid poolen. Oh shit vad varmt det är, säger Amanda...Och då är det ändå växlande molnighet. men 33 grader ÄR varmt...

"Same Same" kanske...

Nu har jag letat en klänning i mina favoritfärger rosa och orange länge länge... Men det finns inte att hitta! Är det någon som sett en får ni gärna meddela mig!? Jag får annars köpa tyg och lämna in till en sömmerska för att få den uppsydd. Om jag tar med den här klänningen som passar mig bra kan jag få en likadan uppsydd. Vad tror ni om den här modellen...Skulle den bli snygg?
 

Stressnivån var hög

Hämtade upp en kompis för att åka förbi Central Market i Chinatown ..Vi lyckades tyvärr köra helt fel och en 5 km sträcka blev säkert tre-fyra mil. Surt och när vi nästan är framme börjar bensinlampan tjuta. Frågade om vägen till närmaste bensinmack. Killen sprang och hämtade sin bil och körde och visade oss. Vilka fantastiska människor det finns!

Galet roligt...

Vad har man gjort då? Ja, då har man varit på "Silent Disco". Ikväll var vi sex tjejer som bestämde oss för att ta reda på vad Silent Disco innebär. Vi åkte till Havana Club och "hängde på låset" för att vi skulle vara säkra på att få biljetter. Döm om vår förvåning när vi fick gå in 2 för 1. Hmmm...Det lönar sig alltid att fråga lite vänligt. I biljettpriset ingick en drink och hörlurar. I hörlurarna kunde man höra två olika DJ:s spela bra discolåtar och sedan var det bara att köra på... Disco! Disco! Disco! Tog man av sig hörlurarna var det ganska tyst förutom en och annan som sjöng med i låtarna då förstås... 
 
Vilken upptakt för kvällen. Träffades redan kl 13 hos Tarja som drog slingor på Amanda och mig. Här har vi precis tagit en fördrink på balkongen. 
Glada tjejer på väg till taxin där vi möter upp Ulrika och syskonbarnet Evelina som är här på besök från Skellefteå. 
Det regnar, som vanligt på förkvällen...  Härlig bild tycker jag själv!
Nu har vi koll på läget...Biljetterna är inköpta och vi intar en god middag på "Pampas" på andra sidan gatan från Havana Club. 
 
 Väl inne på Havana är det förstås deras fantastiska "Margaritas" som gäller...
Sedan väntar "Silent Discotek" och vi hämtar ut våra fräcka hörlurar.
Här har vi fått på oss "utrustningen" och det är dags att inta golvet...
Gary och Sam kom också förbi, men de var inte riktigt på danshumör ikväll...
...och det var inte Johan heller. 
Tack tjejer för en riktigt rolig kväll!

Frisördags...

Gulliga Tarja bjöd hem mig och Amanda för att hjälpa oss med våra hår. Tarja som är utbildad frisör känns säker när hon ska ge sig i kast med våra blonda skandinaviska hår...
Tarja blandar till blonderingsmedel för att dra folieslingor på Amanda. 
Före...
...och efter.Amanda sitter på balkongen och njuter av en storslagen utsikt över KL. 
Här är vi klara och tillsammans med Alice är vi redo att inta sommarnatten i KL...
 
 
 

Nu sköljde hemlängtan över mig!

Stockholm måste vara världens vackraste stad!  Nu när de japanska körsbärsträden står i full blom i Kungsträdgården då önskar jag att jag kunnat vara där. Det är magiskt vackert! Våren och försommaren är en tid att längta till i Sverige. Min semester till Sverige är bokad till den 3 juni och eftersom dagarna här går i turbo så kommer det bara att säga swisch...Och då vill jag såklart träffa er alla ♥
 
Dessa fina bilder är tagna av kollegor på Handelsbanken. 
 

Cool tjej...

...ska ha coola skor. Är det inte underbart med mina döttrar som trots sin längd (de är båda längre än mig) gärna och alltid har höööga skor när de går ut. Det gör mig stolt! För egen del känns det konstigt att vara huvudet längre än alla andra. Amanda tvingade mig förra fredagen att gå i "high heels" och det var urjobbigt... Jag tror jag blivit lite för bekväm, men visst är det snyggt...Det håller jag med om!
 
Amandas nya snygga i min favoritkombination, rosa och orange...Lägg märke till hennes tatuering "Life is what you make of it" och den är dedikerad mig...Stolt mamma!
...med matchande snygg orange väska. 
Amanda, en av mina fina döttrar som är hur cool som helst... 
 
 

Så vill jag också bli firad...någon gång!

Joanna är min kanadensiska kompis som jag spelar golf med en gång i veckan. Vi har bivit mycket goda vänner och jag är verkligen glad att ha henne som vän. Igår hade Gary ordnat fest för sin fru Joanna som fyllde 40 år. Han hade samlat oss alla på en restaurang/food studio. Vi väntade tålmodigt och till slut dök födelsedagsbarnet upp. Hipp Hipp Hurra.... 
 
Joannas gästbok.
Både hon och jag blev faktiskt rörd till tårar och hon var riktigt tagen av stunden...
Vacker är hon också.
Joanna med sin make. 
 
Hennes bästa vän Nadja som hjälpt Gary att fixa och greja. 
Garys söner från Kanada hade kom på besök för två dagar sedan. 
Joanna och Garys söta dotter Viktoria. 
Per och Hans. 
Gary, Hans och Per. 
Nobue och goda vänner. 
Min golfkompis Doris och hennes man Doug
Matlaget som ska fixa förrätten. 
Jag och min kära make. 
Sean och Susann från Kanada.  
Nobue och Veronica som är härifrån. 
Fler gäster. 
Jag och min fina dotter Amanda. 
Joanna och Hans. 
Här har vi alla tjejer tagit av oss en sko för att killarna ska hämta en och hitta sin bordsdam....Ja, det är klart att jag ibland vill vara med och styra upp...Kul va! 
Vilka är Amandas och vilka är mina?
Vilken drömtårta för en tjej som fyller 40 år. Man önskar ju bara att det var en riktig väska...
...och det är klart att hon fick en äkta vara också. Inte illa!
Se så nöjd ett födelsedagsbarn kan se ut!
Här är familjen samlad, men vi saknar Viktoria. 
Tusen tack för en trevlig tillställning och att vi fick vara med ♥
 
 

Vår golfrunda...

Tisdagförmiddagar har jag inbokade med golf och den här morgonen följde Susann och Amanda med, Joanna, min golfpartner, som hade 40-årsfest igår, stannade av förklarliga skäl hemma...Amanda körde Buggyn och gissa om vi var rätt så förvånade när vi förutom royalblåfärgade fåglar såg en meterstor Varan!!! 
 
 
 
 
 

Förrätt, varmrätt och efterrätt...

Maten står i fokus när vi, ett gäng matglada, månatligen träffas för att umgås och laga mat. Vi är fyra par som delas in i fyra grupper. Ikväll var Jessika och Ingvar värdpar. Recepten, matvaror, knivar, pannor, mixer m m finns vid varje "station".
Jag och Michi hade fullt upp med förrätten och vi var mäkta stolt över vårt verk...
Förrätt: Grön skumärtsoppa med hemlagat knäckebröd och tapenade.
Varmrätt: Thailändska laxbiffar och kycklingbiffar med hemlagad potatismos, chilli-och vinägermarinerad morotssallad.
Efterrätt: Citronglass med kola- och chokladkaka.
Behöver jag säga att maten var utsökt!























Blått finger...

Då vet man och alla andra att man varit och röstat. Malaysia har val idag och valdeltagandet är så högt som 80 procent. Det är ett spännande val och det är många intressen som ska tillgodoses. Sittande regering har varit vid makten sedan 1952 med egen majoritet, men vid förra valet tappade de platser i parlamentet till oppositionspartierna. Det blir en olidligt spännande valvaka inatt...



Bubba Gump Shrimp Company

Men äntligen sitter vi nu här...På Bubba Gump från Forrest Gumpfilmen...Ni minns! Middagen ikväll blir förstås Shrimps...







Fredagskväll

Efter Fredagsmys med räkor åkte jag och Amanda in till W.I.P för att träffa "Bangsarladies" med familjer. Det börjar bli en trevlig vana på fredagar! Ikväll hade vi ett fruktansvärt åsk- och regnväder. De tog Hans 2 h att komma hem så han ville inte följa med, men bra kvinna reder sig själv...






Otäckt stor...

Imorse fick vi besök inomhus av ett flygande JÄTTEkryp. Har ingen aning vad det var, men den ser ut och låter som en humla med vingar...


















Fredagsmys...

Sedan barnen blivit stora och flyttat ut har vi bytt ut tacos mot räkor. Färdigkokta räkor i påse som finns i varenda affär i Sverige finns faktiskt att få tag på här också, på IKEA. Ikväll hade vi dock tänkt oss färska räkor. Färska räkor finns att hitta i alla matvarubutiker, men färskast och kanske mest prisvärt är ändå ett besök till marknaden, Wet Market. Vår middag är inhandlad där och vi tillagar räkorna i olja med lime, vitlök och chilli. Bon appétit och trevlig helg på er..!
 

Jag är i chock...

Vi kom precis hem efter att ha varit på bio och sett Iron Man 3. Hur kan någon tycka att Iron Man 3 är bra? Jag, Hans och Amanda såg den tillsammans med många många och de övriga ville inte lämna salongen efter avslutad bio. Jag trodde dock att vi i familjen skulle tycka likadant, men nej inte då. De tyckte den var bra!!! Hur är det möjligt? Jag borde ha förstått bättre än att gå på en sådan film. Jag inser återigen att det är jag som är den udda...
 
Varsin stor popcorn såklart...De är dock små i jämförelse med Sverige.
Här är vi på väg in.
 

Ingen återvändo...

Vad har hänt? Några dagars fest med massa gottigotti både att äta och dricka förstör ju allt...Jag som kämpat så hårt och så länge. Det är dags att komma tillbaka till "Shape". Det har nu gått två veckor utan träning. Men, idag ska jag ner och simma mina 1 000 meter och sola. Imorgon får det bli "Threadmillen" för idag ser jag fram emot en skön dag vid poolen!
 
 
 
 
 
 
 

Vår Valborg...

...firade vi tillsammans med goda vänner på restaurang med liveuppträdande av en ung lokal talang som sjöng och spelade akustisk gitarr. Vi hade bokat bord på Ril´s Steakhouse. Av namnet förstår man att det är en köttrestaurang. Den minsta portionen var på 300 gram och köttet var från Australien och Japan = Bästa tänkbara kött! Jag valde ändå Tuna...Har ätit så mycket oxfilérester efter partyt...Jag lyckas tyvärr alltid göra för mycket mat! Hoppas att ni kära vänner firade som sig bör med brasa, studentmössa och kör! 
 
 
 
 
 

Kureringen håller i sig...

Vi fortsätter att skämma bort oss. Idag var det dags för pedikyr och manikyr i en vacker salong, "Boudoir". De ger även skön fot- och handmassage. Svårigheten är att välja färg. Amanda fick fina rosa glitternaglar och för egen del blev det vita med en guldglitternagel. Det kan aldrig bli för mycket bling bling, eller hur..?
 
 
 

RSS 2.0