Langkawi med Bokklubbstjejerna!

Ni undrar säkert vad som hänt eftersom jag varit osynlig några dagar. Fast det stämmer ju inte riktigt heller för Tarja har ju "bombarderat" er med bilder på FB från vår härliga resa till Langkawi. Helt fantastiskt har det varit! Vi är två bokklubbar här i KL, varav den andra där Anki är med bestämde att de skulle åka upp och bo i hennes fina "sommarhus". Då ville vi förstås inte vara sämre...Sagt och gjort bokade vi andra in oss på resort och totalt femton tjejer har nu umgåtts. Vi har pratat, skrattat, ätit, druckit, upptäckt Langkawi och njutit av den härliga stranden. Jag och Tarja bodde i "mitt sommarhus" där jag varit tidigare. Det är en enkel bungalow med AC, men ligger fint direkt på Pantai Cenangstranden.
 
Här får ni följa med mig på min resa till Langkawi! 
 
Stora härliga vågor gjorde att man var som barn på nytt...Så kul!
 Den bruna lilla stugan i hörnet är "vår".
Söta Tarja!
En GT på uteplatsen hinner vi med...Här har vi shoppat likadana fina batiklinnen (såklart när man är i Malaysia). 
 
...och här har vi piffat upp oss lite och är nu redo att träffa de andra tjejerna!
Hela härliga glada bokklubbsgänget! (Bakre raden Eva, Helen, Jeanette, Ulrika, jag, Anna, Eva, Jessica, Heléne, Tarja och längst fram har vi Anki, Mica, Josefin och Linda. Karin hade redan hunnit åka hem).
Anki håller välkomsttal i hennes fina hus!
 
 
 
Mysigt med ett glas vin och tilltugg i solnedgången tillsammans.
 
 
 
Vacker utsikt i solnedgången från terrassen. Härligt ställe!
  
 Vi åker in till "Orkid Ria" för att äta grillad färsk seafood, Tigerräkor. Mums!
Fortsätter sedan till favorithaket "Babylon" som är en riktigt mysig raeggebar. Fotona är tagna från dagen men det är trevligt där då också. Kolla in vågorna! Tror ni det var kul att bada, eller..??? Som barn på nytt.
 
Det var bara en tidsfråga innan det var fullt med drinkar på bordet...Pina Coladas, Mojitos, Long Island Ice Tea m m. 
 
Vi chartrade en båt för nästa dag som tog oss runt på "Island Hopping". Skönt att komma ut på vattnet när det är 32 grader varmt. 
 
 Några valde att stanna hemma, men de flesta av oss var med. 
Första stoppet går till en sjö som sägs vara en sjö att bada i för den som önskar bli gravid.
 De små aporna har även hittat hit. Aparten är Krabbmakak och hör till Markattafamiljen
De kommunala skolorna har lov i ett par veckor och det märks. Intressant med våra olika kulturskillnader. Det badas i regel med flytväst och såklart är malayerna täckta även när de ska hoppa i vattnet. I februari och mars när jag var här senast var det mestadels turister från Europa. Den här årstiden väljer skandinavier att semestra i Sydeuropa eller hemma och det är inte konstigt. Vilket fint sommarväder det är i Sverige!
 
Vi var inte sena att hoppa i det uppfriskande vattnet, inte för att få en baby utan för att svalka av oss lite. Men vem vet...om 9 månader får vi veta. Josefine har många talanger och här visar hon också på konstsim. Det är ganska lätt att se vem som är Josefine, eller hur...?
Nästa stopp var örnmatning. Spännande att se, men svårt att få de att fastna på bild. 
 
Turen gick till en fin strand som var överbefolkad med turister. VI valde istället den här "Robinsonön" där Bokklubben fick sola och bada själva. 
Roligt har vi...
 
 Åkte och mötte upp med de andra för en lunch på "Frangipani" som ligger på stranden. Frangipani är den vackra blomman som luktar så gott och finns överallt här. Jag har tre träd i min egen trädgård. Ett annat namn för den är Tempelblomman.
Gott med något att dricka och äta när man varit ute på havet. Sjön suger... 
 
 
 
 
 Vi möttes lite senare upp för en fördrink på "The Cliff" som har en enastående utsikt över Pantai Cenang och vid klart väder är det också vacker solnedgång. Den här gången ser den mest skrämmande ut, tycker jag.  
Mojito för mig och Long Island Ice Tea till Tarja. Hon är ju finska så hon klarar det!
 Solnedgång med normal lins...
 ...och med nattinställning
 Hela gänget bakifrån...
 ...och några framifrån.
 
Oj, här har vi födelsedagsbarnet Anki som firades. Hon fyllde år förra veckan så det är klart att vi ska fira henne igen. "Happy Birthday to You", champagne (on the house), dessert (on the house) och vilken fin avslutning vi fick när hon fick tända och skicka iväg en svävande lykta. Stämningen var på topp kan jag säga!
Mysiga "Brasseriet"!
Anki släpper en svävande lanterna. 
Tack för den här resan och speciellt tack till dig Anki! Det har varit såååå kul och jag hoppas att det blir fler gånger... Kram på er alla!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0