Koh Samui, moppeolycka och Kepong Metropolitan Park!

Efterlängtad tripp för oss Malaysiafruar med tonårsbarn, till Koh Samui i Thailand bara två timmars flygresa från KL. Vi har haft jättehärliga dagar tillsammans, men för egen del var det lite väl mycket strapatser. Det började redan i Malaysia... Pass- och visastrul, väl framme i Thailand tog ATM mitt Platinum (=inga kontanter), läskiga moppeolyckan där jag kvaddat moppen då jag kör in i en stillastående bil (saftigt skadestånd skulle betalas med kontanter på plats) och slutligen tre små vassa plastbitar i min pizza, men det bäddade för skadestånd till mig och det blev många fria drinkar för oss den kvällen. Förutom detta hade jag mycket trevliga dagar med Mica, Nina, Susann...
...och fina barnen Katja, Cooper, Frida, Cornelia och Louise. 
 
Frida fyller 14 år!
 
Fördrink...
...innan middagen på lokala Mit Samui.
Vårt nybyggda" hotell OZO och här mysiga restaurangen Stacked. Kolla in utanpåledningarna på andra bilden! Det kändes sådär när regnet och åskan kom...
Kvällsshoppingen!
Mysigt nybyggt hotell med bästa frukosten. 
Härliga Chaweng Beach. Vi var här för 23 år sedan...Då med Amanda i magen och Matilda 1 år och 8 månader. Jag var så fruktansvärt magsjuk den gången... Hade fått "Amöba" och med ett besök hos läkaren var den som bortblåst. Det räddade den semestern!
Häftiga vattensporter, men inget vi prövade! Lungt beachlife var mer för oss, men ungdomarna körde både 4-hjuling och gick "Seawalk"!
Gott om försäljare på stranden...
 
Det blev en och annan bikini. 
...Men när de bara kostar 30 kronor styck kan man handla!
Många goda Limedaiquiri svalkade i värmen. Chang och Singha är annars de goda, billiga thailändska ölen.
 
Sköna Thaimassage på stranden!
 Reflexology med stickan är ontskönt.
 Ljuvliga lata dagar i skön temperatur.
 En utflykt till Big Buddha som tronar på ett berg.
 
 Den mysiga utflykten slutade abrupt med kvaddad moppe, skadestånd och en hel del blåmärken. 
 
 
 Långpromenad på stranden är lagom träning!
 Dags att åka hem. Tack till er för en jättetrevlig vecka!
 Lördag spelade vi golf på fina banan KGPA med Nina och Dan. Det gick bra för oss och Hans storspelade och gjorde bland annat 2 birdies på 9 hål (Gjort 3 i hela sitt liv). Sedan var vi över till familjen Haglund för en dusch, öl och balkongmys på 28:e våningen innan vi gick ut och åt middag tillsammans.
 Söndag gick vi en lång härlig promenad i Kepong Metropolitan Park. KL är en fin grön stad med många fina parker och det är fullt av liv och rörelse trots hettan. Jag älskar verkligen den här staden! 
 
 

Glad och tacksam!

Vi är fyra Malaysiafruar med barn som åkte till Koh Samui i Thailand i måndags. Idag känner jag sådan enorm tacksamhet att jag mår bra. Vi hyrde mopeder igår och hade en mysig dag då vi körde runt ön. Till slut tog det stopp för min del och med några blåmärken och små skrapsår klarade jag mig förvånansvärt bra då jag körde rakt in i en stillastående bil. Jag tog fel på broms och gas och olyckan var ett faktum. Jag fick betala både för de skador jag åsamkat bilen och de fem delarna på mopeden som gick i tusen bitar. Det fanns inga försäkringar, polis tillkallades men jag var bara glad över att det bara handlade om pengar. Jag var och är skakad och chockad... Ingen mer moppekörning för min del. I dagens Aftonbladet kan vi läsa om en kille som 2013 var med om en MC-olycka i Thailand och han hade inte lika tur. Han blev hjärnskadad och ligger och sondmatas idag. Jag hade däremot änglavakt. Ta hand om er och var försiktiga! Stor varm kram på er
Här är jag ännu lyckligt ovetande!
 
 
 
 
 
 

Äventyr, modellfotografering och samkväm!

Tio äventyrslystna Sweatjejer hade samlats för en förmiddag med fart och fläkt. Vi körde "Fyrhjulingar" i den underbara djungeln på mer eller mindre preparerade skogsslingor. Tre olika svårighetsgrader fanns att välja mellan och vi hade valt att köra den lättaste och det räckte gott och väl...den här gången. Vilken adrenalinkick! Det var väldigt roligt och vi var alla överens om att nästa gång vill vi nog snäppa upp en grad. Häng med för nu kör vi...
 
Härlig svalka i vattenfallet!
Underbar natur, men tyvärr överskuggas det alltför ofta av att människor inte plockar upp efter sig. Swea gjorde en god gärning med att plocka upp det skräp vi hittade! 
En söt (stor) groda som ingen kysste eftersom alla Sweatjejer redan har sin prins!
 Våra duktiga guider som med hackor åkte innan och preparerade våra upp och nervägar.
Efter man fått mycket "skit under naglarna" var det dags för en rolig glamourdag. Jag var med i en modellfotografering där "photoshootet" handlade om att jag skulle spela rollen som "expatdiva". Passar ju "Malaysiafrun" bra ;-) De riktiga fotografierna får ni se såsmåningom!
Lite "intellektuella" samtal hade vi elva som samlats den här veckan hemma hos Tarja och Ullis som var värdpar för bokklubbsmötet.
Mysig middag hemma hos Ingrid och Didier som bjöd på en utsökt fransk (såklart) middag med utsökta viner. Oxkinden var en matupplevelse jag sent ska glömma!
Vi avslutade veckan och helgen med golf på Seri Selangor med Gordon och Susann. På kvällen gick vi på bio och såg "The Equalizer". Denzel Washington var väl den stora behållningen i den råa filmen. Det finns inget att välja på om man inte gillar science fiction, övernaturligt, tecknat eller skräck. Långt ifrån min genre...
Imorgon åker jag några dagar till Koh Samui i Thailand. Skolbarnen på den Internationella skolan har lov. Jag åker tillsammans med Nina och barnen Cornelia, 14 och Katja 11, Mica med Louise 17 och Cooper 14 samt Susann med Frida 14. Grattiskram till dig Frida på födelsedagen idag! Trevlig vecka på er alla.

Mitt liv - min vardag!

Hjälp! Bilar och mopeder runt mig på motorvägen pekade på min bil och jag förstod att något var fel. När jag stannar ser jag att det ryker från främre vänstra hjulet och bromsvätskan rinner. Den mopedist som stannade mig visade sig vara en bilmekaniker som var villig att hjälpa mig. Tack och lov att det finns snälla människor och dryga timmen senare hade han bytt ut min bromspump, fyllt på bromsvätska och fått bra betalt! Vad är man inte villig att betala i sådana här lägen!
På fredagar spelar Swea-tjejerna på fina banan KGPA och den här fredagen var vi sex golfsugna tjejer.
Torsdagar spelar Hans och Lars kvällsgolf och den här torsdagen mötte jag upp med dom. Vi har haft en tid nu med stora problem av höga halter luftföroreningar, men det stoppade inte den vackra solen i skymningen. 
Maten i det här landet är som jag tidigare sagt delikat. Här frossar jag i mig japanskt med sushibitar, starka laxrullar och friterad bläckfisk för "bara" 50 kronor.
En god cappuccino avslutade jag sedan med. Jag var ensam om att sitta på uteserveringen. De övriga gästerna väljer luftkonditionerat inomhus, men för egen del får jag aldrig nog av värmen. Vi har cirka 28 - 30 grader just nu och det är perfekt, tycker jag.
 
Swea brukar samlas för lunch ungefär en gång i månaden och den här gången valde vi "Subak". Det är en mysig restaurang i djungeln och nära mig. Jag är riktigt glad över att ha Sweatillställningarna att gå på med jämna mellanrum. Annars skulle det nog bli väldigt ensamt och tråkigt här!
Ceasar behövde ett besök hos veterinären för den årliga rabiespåfyllningen. Hon berömde honom och tyckte att han såg ut att vara i toppform. 30 kg glad hund är han verkligen! 
Nu firar indierna "Deepavali" och det görs bland annat som här på shoppingcentret Bangsar med dekorationer i fina färgstarka mönster av färgat ris. Gemene man firar tillsammans med familjen med god mat, blommor, rökelser,  fyrverkerier m m och hinduernas "Deepavali" motsvarar vårt nyår.
Vi i Swea firade "Oktoberfest" med respektive på tyska restaurangen "Brotzeit". Ännu en toppenkväll tillsammans med goda vänner!
Härliga bilder från det glada gänget vid de tre borden. Det åts en hel del korv som sig bör vid en sådan här tillställning. 
Hans arbetskamrat och golfkamrat Lars med sin vackra fru Sarina.
Richard, Peter och jag.
Hans arbetskamrat Jill och hennes make, Richard. 
Jag har även lagt ned en hel del tid på att läsa och försöka sätta mig in i kommande inlämningsuppgift. Min vardag består till stor del av mina studier även om det kanske inte alltid framstår så i min beskrivning av mitt liv här, min vardag...
...Jag är fortfarande överlycklig över vår tid här och jag njuter verkligen. Jag är oändligt tacksam och får faktiskt nypa mig i armen flera gånger i veckan. Jag önskar alla en härlig vecka. Ta vara på livet, tiden och varandra!
 

Trevliga dagar!

Veckan började lite jobbigt... Jag kände att jag var på "fel" ställe i världen. Den 29 september för 25 år sedan föddes nämligen vår första älskade dotter och jag ville så gärna vara i Stockholm med henne och ge henne den största kramen som hon så väl förtjänar. Det gör ont i hela min kropp när vi är ifrån varandra de här bemärkelsedagarna och det är "medaljens baksida" med att bo utomlands... Men med fina vänner och moster som ordnat överraskningsfest för henne fick hon den bästa uppvaktningen och vi skickade 25 rosor, rosa såklart!
 
Jag tröstade mig med att åka ner till det aktiva härliga folklivet i Chinatown. 
...Och åt en nygjord kokoskaka. Smeten har han i hinken och för den kräsne kanske det inte är något, men de är himmelskt goda.
Jag sprang också in på "Peter Hoe" och strosade runt och tittade på alla fina inredningsprylar. Fortsatte mitt tröstätande den här dagen med en cheesekake. 
I Chinatown finns allt att köpa; från hårprodukter, pärlor, peruker, juldekorationer, klockor, väskor, garner... Ja, "you name it" så finns det här. 
Första månaden har gått i vår gemensamma tjejutmaning "100 pass på 4 månader" och det firade vi med att träffas över en lunch och utbyta lite träningstips. Det går förvånansvärt bra och det är jätteroligt. Alla var vi överens om att vi faktiskt sporrar oss själva och att vi tränar mer nu än vi skulle gjort utan utmanngen. 
Innan lunchen hade jag hunnit med tennisträning med min duktiga och glada coach Ko (från Myanmar) och också simmat 1200 m. Kvällens pass fick vi dock avbryta på grund av skyfallet som ofta drabbar oss kvällstid. Vi har börjat närma oss regnperioden här. Den här utmaningen har inte bara fått den effekten att jag tränar mera utan även att Hans får fler träningstillfällen. 
 
I veckan hade vi besök av Rigmor och Tommy som numera bor i Chennai, Indien. Rigmor och Tommy är "gamla" vänner från Sauditiden och vi hade verkligen en toppentrevlig kväll tillsammans. Vi började med goda Margaritas och Daiquaries på Havanna innan vi gick över Changkat och åt "Tapas". De bodde själva här ett år för 25 år sedan och mycket hade såklart förändrats, men de älskar också Kuala Lumpur...Precis som vi gör. Världens underbaraste stad!
Malaysia har 18 röda dagar för att tillgodose muslimerna, indierna och kinesernas högtider. Nu firas Hari Raja Haji, muslimernas högtid då många vallfärdar till Mecka i Saudi-Arabien (vårt gamla hemland). Det sägs att varje muslim bör göra åtminstone en sådan tripp under sin livstid, men det är långt ifrån alla som har den möjligheten. I Malaysia firas det med besök till Mosque. bön, mat tillsammans med familj och vänner och ofta nyslaktat (får, getter eller kor). Killarna har en extradag ledigt och vi valde att åka ut till kusten igen, men den här gången 4 1/2 timmes bilfärd från KL till fina Tanjong Jara Resort (YTL-ställe).   
 Det var rent och snyggt (ofta ett problem i Malaysia), god mat och god dryck. Härlig lång oexploaterad strand där vi spenderade våra dagar. Vi hade inte toppenväder, men det var varmt och skönt!
 
Grattis Kalle på 30-årsdagen! Igårkväll var vi på födelsedagsfest på "Backyard" i Sri Hartamas. Han fick bland annat en fin hatt som Tarja gjort! Tack till dig Kalle för en trevlig kväll och jag kan inte vänta till vi ska spela golf (och du lära mig) tillsammans!
Önskar alla en härlig vecka. Jag ser att det är höst i Sverige. En härlig färgsprakande tid med skogarna fulla med svamp. Ta hand om dom och er själva förstås! Vi ses om en vecka. Kram på er

RSS 2.0