Kuala Terrangganu

Färjan gick redan klockan tolv från Redang och vårt plan tillbaka till KL gick inte förrän åtta på kvällen. Vad skulle vi göra hela dagen i Kuala Terrangganu? Den staden  överträffade alla våra förväntningar. Chinatown hade massa fina byggnader i olika pastellfärger och den lokala marknaden bjöd oss på många nya intryck. De matvarorna (förutom frukten) de sålde där har jag aldrig sett förut någonstans... Vi blev upphämtade vid färjan, körda till Resortets kontor där vi fick lämna våra väskor för att några timmar senare transporteras till flyget. Vi blev väldigt glatt överraskade över deras mottagande .
Hans hittade sin favoritbutik med fiskegrejor... Kastspö för en femtiolapp!
Själv fascineradels jag av alla trånga mysiga gränder som de gjort iordning i utbildningssyfte. Någon gränd handlade om världens sju nya underverk (Kinesiska Muren, Taj Mahal, Kollosseum, Staden Petra i Jordanien, Jesusstatyn i Rio, Machu Picchu och Chichén Itzá), en annan om alla Malaysias regenter genom tiderna och en tredje hyllar sköldpaddan!
Marknaden
Det var dags att säga farväl till Redang. En härlig helg i ett litet paradis så nära från oss i Kuala Lumpur... Finns massa underbara ställen som man kan åka till över helgen. Som en helgtripp till vårt lantställe i Flen ungefär..
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilia

Vilka fina bilder!

Svar: Tack Emilia! Staden överraskade!
Malaysiafrun

2014-04-22 @ 08:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0