Överraskning, avsked och Gong Xi Fa Cai!

Det är helt galet, men vi lämnar vårt älskade Kuala Lumpur den 2 mars. Vi har bara nio dagar kvar i landet och några nätter kvar i huset. Sista dagarna ska vi ju bo hemma hos Gordon och Susann. På onsdag till söndag åker vi till Koh Lanta i Thailand. Det är mycket nu, men det mesta börjar falla på plats. Vår älskade Grace flyttar till en ny svensk familj och min bil är såld. Hans var ju på konferens i Stockhom i förra veckan och fick då med sig två gitarrer och en golfbag. Vi har bara 5 kubikmeter och det är inte mycket då ett helt hem ska flyttas. 
I lördags var vi bortbjudna till Ullis och Peter och deras nya penthouse högst upp i huset på 38:e våningen. En fin våning med en grym utsikt och när vi går husesyn chockades vi duktigt då detta mötte oss i ett av gästrummen. Våra vänner lyckades verkligen överraska oss!
Här sitter jag tillsammans med nästan hela goa gänget. (Gordon saknades eftersom han var i Sverige). De här underbara människorna har gjort att vår tid här varit på topp och det vill jag verkligen tacka för. Att ta steget att flytta utomlands kan vara ganska jobbigt då det är mycket som är nytt och du lämnar invanda mönster, vänner, släkt och trygg plattform där det mesta fungerar. Jag har i det här gänget fått den grundtryggheten och så himla mycket mer...massa kärlek, skratt, mojitos och fantastiska upplevelser har vi delat tillsammans bland mycket annat då vi på vår gemensamma resa till Bali bevittnade när Gary och Tarja ställde till med det finaste bröllopet. 
 
 Det är ett hysteriskt galet gäng!
Efter bubbel och goda tilltugg bar det vidare till "Out of Africa"  för middag där vi åt utsökt Seafood Platter och drack mera vin...
 Vi fortsatte sedan till Waikkiki där de har bra liveband och biljardbord. Vad kan man mer begära? "BangsarLadies" hade också en liten gemensam kassa som vi passade på att nollställa...
 
 Stora kramen...
 Den här veckan har inneburit massa avsked... I Valencia träffade jag i början av veckan Stefanie och Corrie...
 Nina fyllde år förra helgen så henne firade vi på måndagen med att mötas på "Crafts Center" för att måla lite batik. Batik är som att måla i en målarbok, eftersom linjerna redan finns uppritade med vax. Nina hade ett personligt fint motiv av Kuala Lumpur som hennes dotter Katja ritat. Vi avslutade en mysig dag med italiensk 3-rätterslunch.
 
 En annan utsökt lunch jag haft den här veckan var på indiska bananaleafstället "Nirwana Maju" i Bangsar. Med svenska ögons mått ser det slafsigt och ofräscht ut då maten serveras med skopor ur kantiner direkt på ett bananblad och gästerna runt dig äter maten med händerna, men har ni en chans att åka hit gör det...Det lämnar ingen besviken!
 
 Såhär ser den färdiga "tallriken"ut!
 Som ni vet har jag tillbringat mycket tid på golfbanan de här åren (och inte blir jag bättre). Som en sista "final" bokade fredagsgolfgänget på Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC) där det var mästerskapstävling förra helgen. Charlotte har medlemsskap och kan då ta med betalande gäster och det är en mycket vacker bana! Vi avslutade vår trevliga runda med lunch och firade med "Tiger" i klubbrestaurangen. Det var ju ändå fredag!
 I torsdags var det ännu ett avsked med min goa vän Joanna som jag bland annat spelat tisdagsgolf med sedan jag kom. Joanna och Gary bor på tredje hålet vid golfbanan Monterez där de nyligen fått flytta in i deras "palats"  efter nästan fyra års byggande. Att bygga hus i Sverige var inte heller någon barnlek, men i Malaysia verkar det ta priset. Nu kan de dock andas ut och njuta av vinrum, infinitypool, walkinclosets, nedsänkt jaccuzzi, akvarium med levande koraller, högt i tak och öppna glaspartier med dammar inomhus där även Koifiskarna fått sitt paradis. Vilket hus!
 
 
 
 
Vår största högtid pågår just nu, Chinese New Year (Gong Xi Fa Cai) då vi lämnar Hästens år och välkomnar Geten. Familjeförberedelserna innebär att måla om, bättra på, rensa, kratta upp löv, beskära, städa (ut med gammalt och in med nytt), dekorera boendena med röda lampor, drapera röda tyger och hänga upp (överallt) röda pappersfigurer. Festligheterna pågår i femton dagar och många reser hem till nära och kära. Högtiden är en stor familjehögtid då man samlas kring maten, överlämnar röda kuvert med penninggåvor, fyrverkerier och den obligatoriska "Lion Dance" där lejonet går från rum till rum för att skrämma iväg det onda och bringa lycka och välgång. Skolor, företag och de flesta ställen håller stängt under den här veckan och vi åker själva iväg eftersom Hans har ett par dagar ledigt.
 
I fredags var vi bjudna på trevligt Chinese New Year party till våra grannar, vår malaysiska vän Felicier och hennes italienske man Giancarlo. De bor i en jättevilla här i Sierramas (ca. 1000 m2) med flera bilar varav den ena en vit superläcker Ferrari. Det var knytis och menyn var från jordens alla hörn. Själv hade vi kanapeérna på vår lott och de älskade den svenska "Gubbröran" , köttbullarna och laxrullarna med pepparrot.
 De är både generösa och vackra!
 Här rörs det om i svampsoppan och köttet läggs upp på varma tallrikar...Men det mest spännande stod ändå det kinesiska paret Janet och Thomas för då de tagit med Yee Sang som är en malaysisk rätt där alla tar sina pinnar och hjälps åt att röra om. Det är startskottet på middagen och anses bringa oss tur. Hela ceremonin startas med att Thomas höll ett tal om lycka och välgång för oss alla! 
 
 
 
 
 Hela glada festgänget där vi var en mix av nationaliteter, alltifrån USA, Australien, Italien, Malaysia och Sverige. 
 
 
 
 Vi vill tacka alla för en supertrevlig vecka. Nu har nedräkningen som sagt börjat... Med förhoppning om ett bra år önskar jag er ett riktigt Gong Xi Fa Cai! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0